winkel
Webwinkel

Glas of plastic: het dilemma van de verpakkingsmaterialen

Wij waren altijd voorstander van bruine glazen flessen voor onze oliën en tincturen. Want glas is een materiaal dat geen reactie aangaat met het product dat erin zit, zelf ook geen stoffen afgeeft aan het product, én ervoor zorgt dat het product goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals licht en lucht. En het geeft zelf ook geen stoffen af in het product.

Het milieu

Maar ja, er kleven ook veel nadelen aan glas. Zo is het zwaar: dat is duur in het transport en milieuonvriendelijk. Het kan breken, ook lastig bij transport en verzendingen. Eenmalig glas (zoals dat van ons) kan weliswaar gerecycled worden, maar daar is veel energie voor nodig. Eigenlijk moet je dat vanuit milieutechnisch oogpunt zo veel mogelijk voorkomen.

Plastic

Plastic heeft een slechte naam als veroorzaker van de plasticsoep in de oceanen, het is onafbreekbaar in het milieu, het zit als microplastics in cosmetica – je kunt een hele lange lijst opstellen van alle nadelen van plastic.

Plastic is echter een verzamelnaam voor heel wat soorten materiaal. Van PET dat uitstekend recyclebaar is tot polystyreen (piepschuim) dat vrijwel niet te recyclen is. En van alles ertussenin. Zie ook het schema hieronder waarin je de diversiteit van materialen kunt zien die van een bepaalde soort kunststof zijn gemaakt. En de recyclebaarheid van ieder materiaal.

glas of plastic

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge