winkel
Webwinkel

Miauwt je kat heel hard in de nacht – misschien heeft ze een hoge bloeddruk?

MIAUW, MIAUW, MIAUW… je opent je ogen en kijkt naar de wekker. Het is 4 uur in de ochtend. Dit gaat nu al een aantal weken zo. Midden in de nacht begint je kat opeens heel hard te miauwen. Zo ver je weet heeft je kat nergens last van. Er is ook niks veranderd in huis verder. Je vraagt je af waarom zij dit toch steeds doet.

Overdag lijkt er niks aan de hand

Zodra het licht wordt, merk je niet zoveel aan je kat. Dan is ze rustig en ligt ze vooral te slapen. Al had je laatst wel het idee dat je kat enigszins de weg kwijt was in huis. Ze liep wat gedesoriënteerd rond alsof ze ergens naar opzoek was maar niet wist waar ze naar toe moest lopen.

Misschien heeft je kat een te hoge bloeddruk?

’s Nachts hard miauwen en desoriëntatie zie je vaak bij katten die last hebben van een hoge bloeddruk. Zo’n 30% van de oudere katten, dit zijn katten van 7 jaar of ouder, heeft last van een hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd. Vaak is een onderliggende ziekte de oorzaak van de stijging van de bloeddruk. Hierbij kun je denken aan nierfalen, een te snel werkende schildklier, suikerziekte, een verstoorde hormoonproductie in de bijnier of bloedarmoede. Ook medicatie kan de bloeddruk doen verhogen zoals bijvoorbeeld Prednison.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge