winkel
Webwinkel

Wat doe je aan slechte hoeven van je paard? – video

No foot, no horse: een bekende uitspraak over paarden, toch?

Je kunt heel wat gedoe hebben met de gezondheid van de voeten van je paard: brokkelhoeven, rotstraal, gevoelige zolen etc.

Wat kun je er aan doen? In deze video vertel ik je over mijn oplossingen.

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten bij De Groene Os. Als diëtist heb ik een voedingsachtergrond en daar kwamen door de jaren heen orthomoleculaire voedingskunde en diervoeding bij. En naast de productontwikkeling maak ik ook video’s en webinars voor De Groene Os en werk ik in mijn eigen praktijk ‘Healing Touch voor Dier en Mens’.

Slechte hoeven

Dit zijn de voeten van mijn paard zo’n 2 maanden geleden. Je kunt wel zien wat hier de problemen zijn: je ziet hier uitgebroken stukken, je kunt hier zien dat de verzenen slap zijn en snel omklappen. Vooral toen de wei erg nat was. Rotstraal heeft ie niet, maar hij heeft wel al heel lang white line disease. Kortom, hier was sprake van slechte hoeven.

En zo zien ze er nu uit. De smid is al weer ruim 4 weken geleden. Je ziet dat de uitgebroken stukken mooi dicht groeien en niet meer opnieuw uitbreken. Zelfs niet nu het zo droog is.

Achter is ie nu bijna een jaar van de ijzers af en voor zo’n 6 maanden. Sinds vorig najaar gebruik ik nu Sterke Hoef gel. En je kunt nu wel zien dat dat een goed effect heeft gehad op de kwaliteit van zijn voeten. Het hoorn wordt harder, de hoefwand blijft nu heel en de witte lijn wordt steviger, minder kruimelig.

Sterke Hoef gel is gebaseerd op Effectieve Micro-organismen: probiotica voor de uitwendige toepassing zeg maar. Het zit in een flesje met een handig tuitje zodat je gemakkelijk in de stralen en in de witte lijn kunt spuiten, zonder al te veel te knoeien. Met een kwastje smeer je het dan uit over het oppervlak dat behandeling nodig heeft. Dat is het.

En wil je weten hoe dat nou zit met die Effectieve Micro-organismen? Op onze website vind je een artikel over de Sterke Hoef gel en wat die EM-culturen nou precies doen. De link staat hierboven in beeld.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge