• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

IJslands mos – Cetraria islandica

Historie
In onder andere Scandinavië wordt IJslands mos gebruikt in de volksgeneeskunde. Hoewel deze plant al langer bekend is, wordt er pas relatief laat melding van gemaakt in kruidenboeken.
IJslands mos is een bijzonder plantje; het is een symbiose tussen een korstmos en een schimmel. Het kan overleven onder zeer barre omstandigheden.

Culinair
In vroeger tijden was IJslands mos zowel voedsel als remedie voor de Scandinaviërs. Er werd meel en melasse van gemaakt en ook samen met andere ingrediënten tot jam verwerkt.

Gebruik
Door de unieke combinatie van slijmstoffen en bitterstoffen is dit kruid zeer breed inzetbaar. Het is een bekend middel voor de luchtwegen en slijmvliezen, terwijl het tegelijkertijd de spijsvertering stimuleert. Recente onderzoeken tonen aan dat het ook antioxidatieve eigenschappen heeft en dan met name in het maagdarmkanaal. Sommige van deze onderzoeken zijn specifiek gericht op het effect op de Helicobacter pylori, de meest bekende bacterie die maagzweren veroorzaakt.

Dieren
IJslands mos kan voor dieren goed gebruikt worden bij verschillende luchtwegklachten. Het heeft door de slijmstoffen een verzachtend effect op de slijmvliezen. Ook bij problemen met de maag kan je IJslands mos goed toepassen.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!