• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Ingrid Langen
 • Leestijd: 2 minuten

Spier Support is terug van weggeweest in een totaal vernieuwde samenstelling

Spier Support is een combinatie van aminozuren en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor gezonde spieren. Prestatie, herstel en de coördinatie van de spieren zijn onder andere afhankelijk van de juiste bouwstoffen, zeker als een dier meer belast wordt (zoals bij werk of sport).  

Spier Support ondersteunt de energiehuishouding, de vet-spierweefsel-verhouding en de toename van spierkracht en spiermassa. Hierdoor worden de gewrichten minder belast. Ook draagt dit supplement bij aan een gezond uithoudingsvermogen en normaal herstel na ziekte, operaties en inspanning. 

Wat zit erin? 

L-Leucine
Leucine is een vertakte-keten-aminozuur (BCAA) dat een cruciale rol speelt bij het stimuleren van eiwitsynthese in spiercellen. Het wordt beschouwd als de belangrijkste schakelaar die de processen activeert die leiden tot spiergroei en herstel. 

L-Isoleucine
Een ander BCAA, isoleucine, ondersteunt ook de eiwitsynthese en energieproductie. Het wordt samen met leucine gebruikt om de voordelen voor de spieren te maximaliseren. 

L-Valine
Het derde BCAA, valine, helpt bij de regulatie van de stikstofbalans in het lichaam en wordt gebruikt als een energiebron tijdens intensieve lichamelijke activiteit. 

L-Lysine
Lysine is betrokken bij de vorming van collageen, een structureel eiwit dat belangrijk is voor de gezondheid van pezen, banden en botten. Het is ook essentieel voor de opname van calcium en de vorming van spiereiwitten. 

L-methionine
Methionine levert zwavel, wat belangrijk is voor de productie van andere aminozuren en antioxidanten. Het is ook een voorloper van cysteïne, een aminozuur dat betrokken is bij de vorming van glutathion, een krachtige antioxidant. 

L-threonine
Threonine is nodig voor de vorming van collageen en elastine, essentiële eiwitten voor de huid en bindweefsels. Het ondersteunt ook de werking van het immuunsysteem en de algehele groei en ontwikkeling. 

L-lysine, L-methionine en L-threonine zijn de snelst limiterende aminozuren (dat er te weinig van is om een bepaald eiwit te kunnen vormen), vandaar dat ze in een eiwitformule niet mogen ontbreken. 

L-tryptofaan
Tryptofaan is essentieel voor de synthese van serotonine, een neurotransmitter die een rol speelt bij het reguleren van de stemming en het gevoel van welzijn. Het kan ook helpen bij het reguleren van de eetlust en het bevorderen van ontspanning en slaap. 

Magnesiumcitraat
Magnesium is een essentieel mineraal nodig voor de ontspanning van de spiercel.
 

Sacharomyces cerevisieae
Gistextract rijk aan goed verteerbare essentiële aminozuren.  

Fenegriek
Trigonella foenum-graecum is een klein plantje met een heel breed spectrum aan verschillende voordelen. Zo kan het o.a. bijdragen aan de opbouw en het behoud van gezonde spieren. 

Wanneer is extra eiwit zinvol? 

In veel situaties kan het zinvol zijn om de spieren extra te ondersteunen. Zoals: 

 • Groeiperiode: Jonge dieren in de groeifase hebben extra eiwitten nodig voor een gezonde ontwikkeling van spieren, botten en andere weefsels. In deze fase kan een eiwitsupplement helpen om ervoor te zorgen dat het dier alle benodigde voedingsstoffen krijgt. Maar hier is een goede balans belangrijk: er kan gemakkelijk teveel eiwit worden gegeven en dat is ook niet goed voor het jonge dier. Vraag advies als je in deze levensfase extra eiwit wilt geven.
 • Hoge activiteit: Dieren die betrokken zijn bij intensieve activiteiten zoals sport, wedstrijden of werk (bijvoorbeeld sportpaarden, politiehonden of werkhonden) kunnen baat hebben bij extra eiwitten om de spiermassa te behouden en het herstel te bevorderen.
 • Ziekte of herstel: Dieren die herstellen van ziekte, letsel of chirurgie hebben mogelijk extra eiwitten nodig om het herstelproces te ondersteunen en spierverlies te voorkomen.
 • Zwangerschap en zoogperiode: Drachtige en zogende dieren hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten om de ontwikkeling van de foetus en het jonge dier te ondersteunen en melk te produceren.
 • Senioren: Oudere dieren kunnen moeite hebben met het behouden van spiermassa en kracht. Het toevoegen van extra eiwitten aan het dieet kan helpen om spierverlies te voorkomen en de algehele gezondheid te ondersteunen.
 • Obesitas en afvallen: oudere dieren krijgen regelmatig artrose klachten. En vaak is er sprake van overgewicht. Het is dan belangrijk dat ze wel vet verliezen, maar dat de spieren behouden blijven. Dus extra eiwit bijgeven kan daarbij helpen. 

 

 Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Hoe te gebruiken 

Voor de ontwikkeling van spieren is niet alleen eiwit nodig, ook training is noodzakelijk voor die ontwikkeling.  

Spier Support wordt geleverd voor honden en katten in een pot van 200 gram en voor paarden en pony’s in een pot van 1000 gram. 

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag. 

 

Gedurende de hele maand februari ontvang je
15 % korting op de aanschaf van een pot Spier Support.
 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!