• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Zoek je een voedingssupplement voor je hond?

Voedingssupplement hond

De Groene Os helpt je aan 100% natuurlijke middelen, is bereikbaar voor al je dierenvragen en neemt uitgebreid de tijd voor een persoonlijk advies!

Als je hond goede voeding krijgt, is extra aanvulling niet altijd nodig. Toch kan het in een aantal gevallen toch een goed idee zijn om je hond wat extra’s te bieden. Denk hierbij aan een supplement in tijden van herstel, na een operatie of ter ondersteuning van een behandeling van de dierenarts.

Een supplement kan je hond ondersteunen in een goede gezondheid. We hebben kruidenpreparaten en voedingssupplementen voor honden bij verschillende toepassingen:

Huid & vacht

Spijsverteringsstelsel

Immuunsysteem

Gewrichten, spieren & botten

Luchtwegen

Gedrag & hormonen

Zenuwstelsel, hart & bloedvaten

Blaas & nieren

Nagels & poten


Wanneer een supplement voor honden?

 • Senioren
  Naarmate een hond ouder wordt, neemt het vermogen af om stoffen vanuit de spijsvertering op te nemen. Een ruime voorziening van voedingsstoffen is dan zeer belangrijk. Ook is het voor oudere honden goed om vaker kleinere hoeveelheden te eten dan één of twee keer per dag een grote portie.
 • Honden die herstellende zijn van een ziekte of operatie
  Als honden herstellende zijn, heeft het lichaam een vergrote behoefte aan voedingstoffen zoals vitamine C, zink, bepaalde B vitaminen, vitamine E en selenium.
 • Honden met een slechte weerstand
  Een supplement zoals een multivitamine is bij uitstek geschikt om langere tijd te voeren, bijvoorbeeld om het immuunsysteem te ondersteunen. In een multivitamine zitten veel stoffen die bijdragen aan het in stand houden van een goede weerstand, zoals zink, vitamine C en D.
 • Honden die op dieet staan of slecht eten
  Als honden door omstandigheden minder eten (bijvoorbeeld als ze op dieet staan of slecht eten door een gebitsprobleem) is het voeren van een multivitamine een goed idee. Immers, als een dier minder kan eten, krijgt het ook minder essentiële voedingsstoffen binnen. Als een hond slecht eet is het uiteraard prioriteit nummer één om de oorzaak aan te pakken.
 • Als aanvulling op de voeding
  Als een hond kant-en-klaar versvleesvoeding of BARF (zelf samengesteld rauw voer) krijgt, kunnen supplementen hier de ideale aanvulling op zijn! Op die manier voorkom je tekorten aan belangrijke voedingsstoffen.

Wat voor soorten voedingssupplementen zijn er voor honden?

Er is enorme keus in supplementen voor dieren. Een voedingssupplement kan bestaan uit aminozuren (bouwstenen van eiwitten), vetzuren, vitaminen en mineralen. Daarnaast biedt De Groene Os je natuurlijk ook nog een groot assortiment van kruiden in de vorm van poeders en krachtige tincturen voor kieskeurige honden. Tot slot hebben we natuurlijke middelen voor de verzorging van de huid van je hond.

Glucosamine Complex
Mineralenpoeder ter ondersteuning van de gewrichten.
Glucosamine Complex Speciaal
Mineralenpoeder ter ondersteuning van de gewrichten, aangevuld met een uitgebreide mix mineralen en vitaminen en het kruid Boswellia.
L-Lysine & B6
Poeder met het essentiële aminozuur lysine voor een gezond immuunsysteem. Bijvoorbeeld voor honden die uit een asiel komen of naar het pension gaan.
Magnesiumcitraat
Poeder met de natuurlijke ontspanner magnesium. Bijvoorbeeld voor katten die snel gespannen zijn. Daarnaast verzorgt magesiumcitraat de spieren en het zenuwstelsel.
Multivitaminen & Mineralen Complex
Ons meest complete supplement. Een uitgekiende poedermix van vitaminen, mineralen en antioxidanten voor katten die een beetje extra ondersteuning nodig hebben.
Ultimaflor

een revolutionaire combinatie van prebiotica, probiotica, postbiotica, parabiotica en aanvullende stoffen.

Teunisbloemolie
Olie met het stofje GLA (gamma-linoleenzuur). Dit vetzuur is belangrijk voor onder meer de slijmvliezen, huid en hormonen.
Vis Omega
Vis Omega is een visolie die rijk is aan de essentiële vetzuren EPA en DHA.

 

Vragen?


Heb je vragen over de gezondheid van je hond, onze producten of de toepassing daarvan?
Iedere woensdag en vrijdag van 9.00 – 10.00 uur kun je op telefoonnummer 023-5348469 bij ons terecht. Buiten deze tijden zijn we ook bereikbaar voor advies, dan bij voorkeur via e-mail.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!