• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Voedingssupplement voor paarden

De Groene Os helpt je aan 100% natuurlijke middelen, is bereikbaar voor al je dierenvragen en neemt uitgebreid de tijd voor een persoonlijk advies!

Als je paard goede voeding krijgt, is extra aanvulling niet altijd nodig. Toch kan het in een aantal gevallen toch een goed idee zijn om je paard wat extra’s te bieden. Denk hierbij aan een supplement in tijden van herstel, na een operatie of ter ondersteuning van een behandeling van de dierenarts.

Een supplement kan je paard ondersteunen in een goede gezondheid. We hebben kruidenpreparaten en voedingssupplementen voor honden bij verschillende toepassingen:

Huid & vacht

Spijsverteringsstelsel

Immuunsysteem

Gewrichten, spieren & botten

Luchtwegen

Gedrag & hormonen

Zenuwstelsel, hart & bloedvaten

Blaas & nieren

Hoeven & benen

 

Wanneer een supplement voor paarden?

 

 • Senioren
  Naarmate een paard ouder wordt, neemt het vermogen af om stoffen vanuit de spijsvertering op te nemen. Een ruime voorziening van voedingsstoffen is dan zeer belangrijk.
 • Paarden die herstellende zijn van een ziekte of operatie
  Als paarden herstellende zijn, heeft het lichaam een vergrote behoefte aan voedingstoffen zoals vitamine C, zink, bepaalde B vitaminen, vitamine E en selenium.
 • Paarden met een slechte weerstand
  Een supplement zoals een multivitamine is bij uitstek geschikt om langere tijd te voeren, bijvoorbeeld om het immuunsysteem te ondersteunen. In een multivitamine zitten veel stoffen die bijdragen aan het in stand houden van een goede weerstand, zoals zink, vitamine C en D.
 • Paarden die op dieet staan of slecht eten
  Als paarden door omstandigheden minder krachtvoer krijgen (bijvoorbeeld als ze op dieet staan) of als ze slecht eten door een gebitsprobleem is het voeren van een multivitamine een goed idee. Immers, als een dier minder kan eten of minder goed kan kauwen, gaat de vertering achteruit en krijgt het ook minder essentiële voedingsstoffen binnen. Als een paard slecht eet is het uiteraard prioriteit nummer één om de oorzaak aan te pakken.
 • Als aanvulling op de voeding
  Als een paard (vrijwel) uitsluitend ruwvoer krijgt, kunnen supplementen hier de ideale aanvulling op zijn! Op die manier voorkom je tekorten aan belangrijke voedingsstoffen.

Wat voor soorten voedingssupplementen zijn er voor paarden?

Er is enorme keus in supplementen voor dieren. Een voedingssupplement kan bestaan uit aminozuren (bouwstenen van eiwitten), vetzuren, vitaminen en mineralen. Daarnaast biedt De Groene Os je natuurlijk ook nog een groot assortiment van kruiden in de vorm van poeders en krachtige tincturen voor kieskeurige paarden. Tot slot hebben we natuurlijke middelen voor de verzorging van de huid van je paard.

Glucosamine Complex

Mineralenpoeder ter ondersteuning van de gewrichten.

Glucosamine Complex Speciaal

Mineralenpoeder ter ondersteuning van de gewrichten, aangevuld met een uitgebreide mix mineralen en vitaminen en het kruid Boswellia.

L-Lysine & B6

Poeder met het essentiële aminozuur lysine voor een gezond immuunsysteem. Bijvoorbeeld voor honden die uit een asiel komen of naar het pension gaan.

Magnesiumcitraat

Poeder met de natuurlijke ontspanner magnesium. Bijvoorbeeld voor katten die snel gespannen zijn. Daarnaast verzorgt magesiumcitraat de spieren en het zenuwstelsel.

Multivitaminen & Mineralen Complex

Ons meest complete supplement. Een uitgekiende poedermix van vitaminen, mineralen en antioxidanten voor katten die een beetje extra ondersteuning nodig hebben.

Teunisbloemolie

Olie met het stofje GLA (gamma-linoleenzuur). Dit vetzuur is belangrijk voor onder meer de slijmvliezen, huid en hormonen.

Vega Omega

Smakelijke olie voor paarden en pony’s. Rijk aan de essentiële vetzuren ALA en DHA.

Vragen?

Heb je vragen over de gezondheid van je paard, onze producten of de toepassing daarvan?

Iedere woensdag en vrijdag van 9.00 – 10.00 uur kun je op telefoonnummer 023-5348469 bij ons terecht. Buiten deze tijden zijn we ook bereikbaar voor advies, dan bij voorkeur via e-mail.

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!