• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Waarom is het nuttig om bij sommige supplementen met een lage hoeveelheid te beginnen? Waarom is het nuttig om bij sommige supplementen met een lage hoeveelheid te beginnen?

Bij sommige producten staat onder de gebruiksaanwijzing de tip om te beginnen met een lage hoeveelheid en dit in minimaal een week tijd op te bouwen naar het aanbevolen gebruik. Dit is voornamelijk om te voorkomen dat er een (te heftige) beginverergering optreedt. Het gaat dan om producten met een sterk afvoerende werking.

Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd. De hoeveelheid afvalstoffen in het bloed zal dan tijdelijk hoger zijn. Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden. Soms kan een lichte beginverergering waargenomen worden van de bestaande klachten. Deze eventuele verergering mag in geen geval zo erg zijn, dat het dier er echt ziek van wordt. Door het gebruik rustig op te bouwen voorkom je zoveel mogelijk dat de klachten in het begin van de therapie verergeren.
Bij het gebruik van een reinigingskuur is het aan te raden het dier niet te veel te belasten. Bij paarden kan dit betekenen dat er tijdens het gebruik alleen lichte arbeid gevraagd wordt. Ook voor honden in de sport is het goed als de hond even ontzien wordt. Het lichaam heeft de energie nodig om te reinigen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!