• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Wanneer zie ik resultaat van de producten?

Dit is een hele lastige vraag om in zijn algemeenheid te beantwoorden; maar we gaan een poging wagen. Wanneer je resultaat ziet van de gekozen producten hangt van een hele hoop factoren af:

  • Hoe lang bestaat de hulpvraag al? Hoe langer een hulpvraag al aanwezig is, hoe langer het duurt voordat er verandering zichtbaar is. Een stelregel is dat dit een maand + een maand voor ieder jaar dat de hulpvraag aanwezig is kan duren. Als een dier bijvoorbeeld al anderhalf jaar onrustig is, kan het 2,5 maand duren om verbetering te zien van de gekozen producten. Hierom is het goed om niet te lang met een hulpvraag rond te blijven lopen!
  • Welk middel is er gekozen? Uiteraard hangt de tijd waarin je verbetering kunt waarnemen ook af van het gekozen middel. Sommige stoffen doen nu eenmaal sneller hun werk dan andere. Van de meeste kruiden moet een bepaald gehalte aan werkzame stoffen in het bloed worden opgebouwd (bloedspiegel). Meestal duurt dit zo tussen de twee en zes weken. Dit is één van de redenen dat Rust Compositum bij vuurwerk op tijd moet worden opgestart. Van andere kruiden is het effect sneller te merken: een voorbeeld hiervan is Scutellaria tinctuur. Ook veel voedingsstoffen zoals Magnesiumcitraat en Psyllium Husk doen snel hun werk. Voor optimaal resultaat kan het wel nuttig zijn om deze langdurig te blijven voeren.
  • Wat is er precies aan de hand? Een duidelijke diagnose van de dierenarts of behandelend therapeut is al het halve werk waarmee je gericht aan de slag kan gaan. Daarnaast zijn bepaalde gebieden in het lichaam lastiger te beïnvloeden dan andere. Bijvoorbeeld: een dier met problemen aan het bewegingsapparaat. Als de conclusie is dat de gewrichten wat extra hulp nodig hebben, duurt dat langer dan wanneer er iets aan de hand is in de spieren. Immers, de stofwisseling in botten en gewrichten is vele malen lager dan die in spierweefsel.
  • Welke andere maatregelen zijn er genomen? De beste adviezen omvatten maatregelen en middelen en pakken zowel oorzaak als symptomen aan. Zoals in het eerdere voorbeeld: een dier met bewegingsklachten moet niet overbelast of juist helemaal stilgezet worden, maar aangepaste training krijgen. Bij een onrustig dier zal er bijvoorbeeld ook gekeken worden naar de leefomgeving; zijn daar soms stressfactoren aanwezig?

Voor een passend advies kun je altijd contact met ons opnemen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!