• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Zoek je een supplement voor je kat?

De Groene Os helpt je aan 100% natuurlijke middelen en we nemen uitgebreid de tijd voor persoonlijk advies!

Als je kat goede voeding krijgt, is extra aanvulling niet altijd nodig. Toch kan het in veel gevallen een goed idee zijn om je kat wat extra’s te bieden.
Denk hierbij aan een supplement in tijden van herstel, na een operatie of ter ondersteuning van een behandeling van de dierenarts.

Een supplement voor je kat kan ondersteunen bij een goede gezondheid. We hebben voedingssupplementen voor katten bij verschillende toepassingen:

Huid & vacht

Spijsverteringsstelsel

Immuunsysteem

Gewrichten, spieren & botten

Luchtwegen

Gedrag & hormonen

Zenuwstelsel, hart & bloedvaten

Blaas & nieren

Nagels & poten

Wanneer een supplement voor katten?

 • Senioren
  Naarmate een kat ouder wordt, neemt het vermogen om stoffen vanuit de spijsvertering op te nemen af. Een ruime voorziening van voedingsstoffen is dan zeer belangrijk. Ook is het voor oudere katten goed om vaker kleinere hoeveelheden te eten dan een of twee keer per dag een grote portie.
 • Katten die herstellende zijn van een ziekte of operatie
  Als katten herstellende zijn, heeft het lichaam een vergrote behoefte aan voedingstoffen zoals vitamine C, zink, bepaalde B vitaminen, vitamine E en selenium.
 • Katten met een slechte weerstand
  Een supplement zoals een multivitamine is bij uitstek geschikt om langere tijd te voeren, bijvoorbeeld om het immuunsysteem te ondersteunen. In een multivitamine zitten veel stoffen die bijdragen aan het in stand houden van een goede weerstand waaronder zink, vitamine C en D.
 • Katten op dieet of dieren die slecht eten
  Als katten door omstandigheden minder eten (bijvoorbeeld als ze op dieet staan of slecht eten door een gebitsprobleem) is het voeren van een multi een goed idee. Immers, als een dier minder kan eten, krijgt het ook minder essentiële voedingsstoffen binnen. Uiteraard is het prioriteit nummer één om de oorzaak aan te pakken als een kat slecht eet.
 • Als aanvulling op de voeding
  Als een kat kant-en-klaar versvlees voeding of BARF (zelf samengesteld rauw voer) krijgt, kunnen supplementen hier de ideale aanvulling op zijn! Op die manier voorkom je tekorten aan belangrijke voedingsstoffen.

Wat voor soorten supplementen zijn er?

Er is enorme keus in supplementen voor dieren. Een voedingssupplement kan bestaan uit aminozuren (bouwstenen van eiwitten), vetzuren, vitaminen en mineralen. Daarnaast biedt De Groene Os je natuurlijk ook nog een groot assortiment van kruiden in de vorm van poeders en tincturen voor kieskeurige katten. Tot slot hebben we natuurlijke middelen voor de verzorging van de huid van je kat.

Glucosamine Complex
Mineralenpoeder ter ondersteuning van de gewrichten.
Glucosamine Complex Speciaal
Uitgebreide mix mineralen en vitaminen aangevuld met het kruid Boswellia.
L-Lysine & B6
Voor een gezond immuunsysteem, bijvoorbeeld als katten uit een asiel komen.
Magnesiumcitraat
Poeder met de natuurlijke ontspanner magnesium, bijvoorbeeld voor katten die snel gespannen zijn. Daarnaast verzorgt het spieren en het zenuwstelsel.
Multivitaminen & Mineralen Complex
Ons meest complete supplement. Een uitgekiende mix van vitaminen, mineralen en antioxidanten voor katten die en beetje extra ondersteuning nodig hebben.
Ultimaflor
een revolutionaire combinatie van prebiotica, probiotica, postbiotica, parabiotica en aanvullende stoffen.

Teunisbloemolie
Olie met het stofje GLA (gamma-linoleenzuur). Dit vetzuur is belangrijk voor onder meer de slijmvliezen, huid en hormonen.
Vis Omega
Vis Omega is een visolie die rijk is aan de essentiële vetzuren EPA en DHA.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!