1. Food for thought
Gezonde dierenvoeding houdt de gemoederen bezig. Gelukkig worden steeds meer diereneigenaren zich bewust van wat er in het voer zit dat ze aan hun dieren geven. De voederindustrie speelt hier ook steeds meer op in. Tegelijkertijd is een beetje kennis van wat gezond is voor je dier geen overbodige luxe. Niet zo gek dus dat ons drieluik over honden-, katten– en paardenvoeding zo goed gelezen wordt!
2. Hengstigheid
Een ruin kun je iets vragen
Met een hengst kun je discussiëren
Met een merrie kun je beter bidden…
Merries en hun hormonale perikelen…, de meeste merriehouders kunnen er een boek over volschrijven. Tot op een bepaalde hoogte horen sommige symptomen bij een normale cyclus, maar soms loopt het wel heel erg uit de hand. Wat is nu precies een ‘normale cyclus’ met bijbehorende kenmerken en wat niet? Wanneer heeft een paard er zelf zo’n last van dat ingrijpen noodzakelijk is? En wat kan je dan doen? In dit artikel vertellen we het.
3. Waarom eten honden gras?
De meeste honden eten weleens gras. Onze Podencomix heeft een voorkeur voor vers voorjaarsgras met dauw erop (een echte Spaanse fijnproever kun je wel zeggen). Ik heb hem ook weleens gras zien eten als een soort ‘emotie-eten’ om van stress af te komen. Anders dan dat soms gedacht wordt, heeft echt niet iedere hond die gras eet een voedingstekort. Feit is dat er veel uiteenlopende verklaringen zijn waarom honden gras eten. Hier lees je er een aantal.
4. DIY voor paarden
Paarden zijn al duur genoeg om te houden en te verzorgen. Waarom dan niet zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken? In 2015 deelden we onder andere de volgende twee recepten met je: Zelfgemaakte vliegenspray voor paarden en Hoevenvinaigrette tegen brokkelhoeven
5. Waarom maagkruiden helpen tegen luchtzuigen bij paarden
Luchtzuigen bij paarden is een complex probleem. Dit komt vooral omdat het een stereotiepe gedraging is die ontstaat als een of meerdere factoren in het welzijn (zoals voeding en sociaal contact) van het paard niet in orde is. Vervolgens kan het gedrag een verslaving worden, waardoor het luchtzuigen door blijft gaan ook al is het welzijn weer in orde. Tussen de maag en het luchtzuigen bestaat een verband. Daarover lees je hier.
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.