• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Een opfrisbeurt voor ons Multivitaminen en Mineralen Complex voor honden en katten

We hebben ons Multivitaminen en Mineralen Complex een opfrisbeurt gegeven: we maken nu onderscheid tussen paarden/pony’s en honden/katten. Immers, honden en katten hebben als vleeseters toch echt andere voedingsbehoeften dan paarden en pony’s. Ook hebben we de doseringen aangepast aan de nieuwste inzichten.

(Bijna) geen suiker meer

Verder is het dragermateriaal aangepast. In de oude versie bestond dat uit maltodextrinen en maiszetmeel, nu is het aandeel maltodextrinen (suikers) verlaagd, het maiszetmeel eruit gelaten en hebben we er spirulina aan toegevoegd. Een klein aandeel maltodextrinen is nodig vanwege de smaak. Vitaminen en mineralen smaken van zichzelf tamelijk vies.

Dit multivitaminen- en mineralencomplex is uniek omdat hij spirulina bevat en daarmee een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen is. Dit voedingssupplement kan een waardevolle toevoeging zijn aan het dagmenu van hond of kat, omdat het

  • tekorten voorkomt
  • helpt bij herstel na ziekte
  • een aanvulling is bij BARF-voeding (Bones And Raw Food)
  • het immuunsysteem en een goede weerstand ondersteunt
  • uitstekend geschikt is voor de al wat oudere hond en kat

Darmprotocol

Multivitaminen en Mineralen Complex maakt onderdeel uit van het Darmprotocol. Dit middel wordt ingezet in stap 1 van de 5 stappen om de weerstand te ondersteunen.

Hoofdbestanddelen van Multivitaminen en Mineralen Complex uitgelicht

De B-vitaminen (B1, B2, B3, B5 en B12) en de vitamine-B-achtige stoffen (foliumzuur en biotine) werken samen en zorgen voor een gezond zenuwstelsel en de juiste balans tussen energie en ontspanning. Daarnaast hebben ze een functie voor een gezonde huid en vacht.

Vitamine A is belangrijk voor gezonde slijmvliezen en het behoud van een goed zicht.

Vitamine C  is belangrijk voor gezond bindweefsel. Het is een antioxidant, belangrijk voor het immuunsysteem, en wordt door het lichaam gebruikt voor de absorptie van mineralen.

Vitamine D3  is essentieel voor een gezond lichaam. Bijna dagelijks worden nieuwe toepassingen van vitamine D ontdekt. Het is zeer belangrijk voor een goed functionerend afweersysteem en tevens betrokken bij de stofwisseling van calcium.

Vitamine E  beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Selenium is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen die bijvoorbeeld vrij komen bij intensieve beweging. Daarnaast heeft het een functie voor een gezonde vacht en immuunsysteem.

Zink zorgt voor een goede functie van de enzymsystemen en de celstofwisseling. Hierdoor is het nodig bij veel verschillende processen, zoals een normale vruchtbaarheid, immuunsysteem en zuur-base-evenwicht in het lichaam.

Spirulina is een blauw-groene zoutwateralg, rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is ook een rijke bron van essentiële vetzuren, antioxidanten en helpt bij ontgifting (de groene stof, chlorofyl, ontgift de lever).

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

multivitaminen en mineralen complex

Om deze feestelijke herformulering te vieren ontvang je van 20 februari t/m 7 maart 15 % korting op je bestelling Multivitaminen en Mineralen Complex Hond & Kat.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!