• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens

Groene leem; wonder uit de natuur

Leem (of klei) komt in verschillende variaties en kwaliteiten voor. Er bestaan witte, rode en gele varianten. Groene leem, en dan vooral de zongedroogde variant, wordt in de natuurgeneeskunde gezien als de beste kwaliteit.

De heilzame werking ervan is al bekend sinds de oudheid. Uitwendig kan het gebruikt worden als pakking bij verschillende huidaandoeningen. Bij inwendig gebruik onttrekt het afvalstoffen aan het lichaam en werkt het als reiniging. Daarnaast bevat het mineralen die goed door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Groene leem is een product dat uitstekend geschikt is voor dieren. In de natuur zoeken veel dieren namelijk zelf deze heilzame klei op: ze eten het voor de mineralen en rollen er doorheen om op hun eigen wijze aan lichaamsverzorging te doen.

De Groene Os heeft goed naar de natuur gekeken en Groene Leem Wond(er)pasta ontwikkeld. Het middel is bedoeld voor uitwendig gebruik en bevat niet alleen zongedroogde leem, maar is verrijkt met de volgende hoogwaardige ingrediënten waardoor de werking ervan wordt versterkt en het product breed inzetbaar is bij de meest uiteenlopende huidaandoeningen:

 • Rode zonnehoed (Echinacea purpurea): helpt de huid schoon te houden en beschermt het lichaam tegen indringers. Daarnaast bevordert Echinaceahet herstel van beschadigd weefsel en stimuleert het de groei van gezond weefsel.
 • Lavendelolie (Lavendula officinalis): weert insecten, werkt kalmerend en stimuleert de doorbloeding. Goudsbloem (Calendula officinalis) ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid en bevordert de aanmaak van nieuwe bloedvaten.
 • Natuurlijke vitamine E-olie (D-alpha tocopherol): beschermt celmembranen tegen oxidatie en vrije radicalen. Het verbetert het vochtgehalte van de hoornlaag en bevordert de activiteit van enzymen in de huid. Vitamine E verbetert de celstofwisseling en stimuleert daarmee het herstel van de huid.
 • Jojoba-olie (Buxus chinensis): heeft een kalmerende en herstellende werking en reguleert het vet- en vochtgehalte in de huid. De olie heeft het vermogen om diep in de huidlagen door te dringen.
 • Avocado-olie (Persea gratissima): maakt de huid soepel en glad en bevordert de heling. Het wordt met name zeer goed opgenomen in de opperhuid.
 • Tarwekiemolie (Triticum vulgare): is een vitaminerijke olie die bijzonder geschikt is voor de slecht doorbloede huid. Deze olie stimuleert de productie van huidcellen en heeft een regulerende werking op de huidfuncties waardoor de huid sneller herstelt en verbindweefseling wordt tegengegaan.
 • Wortelolie (Bètacarotene): is rijk aan bètacaroteen waar het lichaam retinol (vitamine A) van kan maken. Retinol is betrokken bij veel lichaamsfuncties, waaronder de vorming van epitheelweefsel. Retinol is dus van groot belang voor de opbouw en het herstel van de huid.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!