• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 2 minuten

Onmisbaar in de boekenkast van paardenliefhebbers: Het Nieuwe Voeren van Drs. Annet van Weezel Errens

Soms komt er een boek uit waarvan je hoopt dat het in een bepaalde branche een standaardwerk wordt. Het Nieuwe Voeren van Drs. Annette van Weezel Errens is er zo een: dit boek had ik maar wat graag gelezen op mijn opleiding Paardenhouderij of Veterinaire natuurgeneeskunde.

Het Nieuwe Voeren


Annette is geen onbekende in de paardenwereld, ze heeft eerder een boek geschreven over doping in de paardensport en heeft haar eigen voermerk Equilin. Jarenlange ervaring heeft geleid tot het concept ‘Het Nieuwe Voeren’.

Dit nieuwe boek van Annette geeft de visie weer waar ze jarenlang aan gewerkt, ontwikkelt en onderzocht heeft. Het is dan ook een uitgebreid boekwerk geworden: veel verschillende aspecten worden belicht.

In Het nieuwe Voeren, Praktisch handboek voor een beter paardenwelzijn word je in de eerste hoofdstukken meegenomen door het spijsverteringsstelsel van het paard. Annet gaat daarbij veel verder dan alleen het opdreunen van de anatomie. Gaandeweg worden allerlei mogelijke problemen en aandachtspunten besproken zoals voernijd, het gebruik van maagzuurremmers bij paarden, ontwormbeleid en afwijkende mest. Dit maakt het ontzettend interessant om te lezen, ook als je al bekend bent met de anatomie van het paard.

Wat ik een heel prettige verrassing vond zijn de hoofdstukken over paardenwelzijn en de wet, de diervoederwetgeving en over hoe duurzaam paardenhouderij kan zijn. Deze onderwerpen worden niet vaak belicht, maar zijn belangrijk om te weten. Het is nodig om dit bespreekbaar te maken en door te voeren voor een gezonde toekomst van de paardenhouderij.

Praktisch

Het Nieuwe Voeren besteedt natuurlijk ook aandacht aan de verschillende voedingsstoffen. Annet bespreekt dit uitgebreid aan de hand van een voedingspiramide. Daarbij komen verschillende soorten paardenvoer aan bod en hoe je een gezond rantsoen samenstelt.
Goede voeding kan de gezondheid van je paard maken of breken en daarom is er ook een hoofdstuk over de relatie tussen voeding en verschillende aandoeningen zoals SME, PPID en hoefbevangenheid.

Ook de interacties tussen voeding en planten komen aan bod, net zoals mogelijke vergiftigingen en dopingsgevoelige stoffen. Het boek biedt ook handvatten om zelf te kunnen beoordelen of een merk voer of supplement voldoet aan de nodige kwaliteitseisen.

Achterin het boek zijn verschillende bijlagen opgenomen met voedingstabellen, richtlijnen voor voedingsbehoeften en voorbeelden hoe een rantsoenberekening eruit kan zien.

Alles bij elkaar maakt dit een compleet naslagwerk en een aanvulling op de kennis en boekenkast van iedere paardenliefhebber. Van sommige onderwerpen zul je waarschijnlijk al wel wat weten, maar dit boek gaat dusdanig de diepte in, dat je geheid nieuwe inzichten opdoet die de gezondheid van je paard ten goede komen.

Nieuwsgierig geworden?


Het Nieuwe Voeren bestel je voor €37,50 bij Mediaboek!

 

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!