• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Hoe ga je om met veranderingen voor je dier? – video

Veranderingen voor je dier leveren stress op. En langdurige stress brengt diverse gedrags- en gezondheidsproblemen met zich mee. Dat is vast geen nieuws.

Hoe help je je dier zo goed mogelijk om te gaan met veranderingen?

In deze video belicht ik dit onderwerp van diverse kanten en je krijgt weer mijn beste tips.

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten voor De Groene Os vanuit een natuurgeneeskundige visie en ik maak informatieve video’s. Daarnaast ben ik healing touch for animals practitioner. Ik help dieren zich te ontspannen met behulp van healing touch technieken om daarmee hun zelfhelend vermogen te stimuleren.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Veranderingen zijn onontkoombaar

Je hebt er nou eenmaal mee te maken en je dier ook. Een nieuw huis of een nieuwe stal, een nieuw dier in je huishouden of een nieuw baasje voor je dier. Het zijn allemaal veranderingen die stress voor je dier met zich meebrengen.

Want veranderingen brengen onzekerheid en daarmee een gevoel van onveiligheid met zich mee. Dieren hebben doorgaans geen invloed op wat er met ze gebeurt, ze hebben het maar te aanvaarden. En niet ieder dier kan daar goed mee omgaan.

Vooral verhuizen en dan ook nog een nieuwe baas is een grote verandering voor een dier. Niet alleen de omgeving, ook zijn ‘mens’ wordt veranderd. Dat brengt veel onzekerheid en stress met zich mee.

Je ziet dan soms oud, ongewenst, gedrag terugkomen. Het immuunsysteem krijgt het zwaar, dus infectieziekten kunnen ‘opeens’ de kop opsteken. En de tijd die het een dier kost om te wennen aan zijn nieuwe situatie wordt doorgaans onderschat.

Houd rekening met een gewenningsperiode

Zo reken ik bij mijn nieuwe paard Emir met een gewenningsperiode van minimaal 6 maanden. De eerste weken heb ik hem ondersteund met Adaptonicum, daarna met Ultimaflor voor zijn maag en darmen. Want ook het spijsverteringskanaal kan het te verduren krijgen door de stress.

Bij honden en katten kan dat ook wel zo lang duren. Al is dat natuurlijk individueel verschillend.

Adaptonicum paard

Ondersteuning bij veranderingen en stress

Ondersteuning met behulp van diverse middelen kan heel behulpzaam zijn in het omgaan met de veranderingen. Ik noemde al Adaptonicum dat een dier helpt bij het omgaan met de stress van veranderingen. En Relax Compositum dat op het moment zelf ontspannend kan werken.

Wil je graag een persoonlijk advies hebben voor je dier? Neem dan contact met ons op via de knop hieronder.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!