• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Stressgevoelig dier? Relax! Bij reizen, verhuizen, pension en dierenartsbezoek

Ken je Relax Compositum al? Deze kruidentinctuur is het meest bekend om te gebruiken in de vuurwerktijd, maar dit middel kan je gevoelige dier ook in veel andere situaties helpen. Bijvoorbeeld als je dier mee op reis gaat, moet verhuizen, tijdens de vakantie in een pension verblijft of een dierenartsbezoek spannend vindt.

In dit blog leer ik je meer over de bijzondere kruiden in deze tinctuur en hoe je dit middel kunt inzetten om je dier te helpen! Let wel, geen enkel kruid kan de onderliggende oorzaak van gedragsproblemen aanpakken. Kruiden zijn daarom geen vervanger voor gedragstherapie, maar ze kunnen de therapie wel degelijk helpen!

De gebruikte kruiden in Relax Compositum

Hop (Humulus lupulus) heeft een wel bijzondere werking. De meeste kruiden die bekend staan als ontspannend, relaxen vooral de spieren. Hop daarentegen heeft daadwerkelijk een mild sedatieve werking. En dat kan nuttig zijn in spannende situaties!

Passiebloem (Passiflora incarnata) is ontspannend en opbeurend. Ook is deze prachtige plant bekend omdat het helpt om beter te slapen.

Wijnruit (Ruta graveolens) is een krachtige plant en is dan ook in lage dosering toegevoegd; naast ontspannende eigenschappen, kan het ook helpen om te gaan met plotse schrik.

Valeriaan (Valeriana officinalis) is waarschijnlijk het meest bekende ontspannende kruid. Het helpt op milde wijze fysiek te ontspannen. Dit kan zinnig zijn bij het herstel na een operatie of bij onweer. Valeriaan combineert goed met hop en passiebloem.

Lindebloesemknoppen (Tilia tomentosa gemmo*) de rustgevende linde is perfect voor kinderen en dieren. Het ondersteunt de slaap, zonder dat er gewenning optreedt. Lindeknoppen hebben ook snel effect; dit maakt het een ideaal middel om op zak te hebben, bijvoorbeeld op reis.

tillia

*  Gemmotherapie
Gemmotherapie is een soort kruidengeneeskunde waarbij specifiek de knoppen en ander embryonaal weefsel (zoals jonge scheuten) gebruikt worden.

De knoppen bevatten alle geconcentreerde vitale energieën en actieve bestanddelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de boom in wording. De knop bevat de eigenschappen van de bloemen, vruchten en bladeren, waardoor met een juiste bereiding een efficiënt middel met een brede werking ontstaat.

De knop bevat al het genetisch materiaal van de toekomstige plant. Deze plantenweefsels zijn rijk aan nucleïnezuren, aminozuren, fytohormonen, vitaminen, sporenelementen, mineralen en sap. Veel andere werkzame stoffen die in de knop zitten, zullen niet noodzakelijkerwijs in de volwassen plant of in mindere hoeveelheden aanwezig zijn.

Voor het maken van een kwalitatief goed gemmopreparaat is veel kennis en kunde nodig: de knoppen moeten op het juiste moment geoogst worden en worden volgens een specifiek procedé verwerkt tot eind product.

Relaxxx…

Goed, terug naar Relax Compositum. De naam zegt het al, je kunt dit middel gebruiken om je hond, kat, paard of konijn te helpen ontspannen. Omdat het vlot werkt, is het een ideaal middel om achter de hand te hebben. Neem het bijvoorbeeld mee op reis of zorg voor een plek in je huis- of stalapotheek.

Ik geef je graag nog wat tips waarbij Relax Compositum een goed idee is:

  • Voor een dierenartsbezoek. Of het gepland is of niet, je kunt Relax Compositum onderweg naar de dierenarts geven om je dier te helpen ontspannen.
  • Je paard gaat naar een andere stal of je verhuist met gezin en dieren, ook dan kun je Relax Compositum inzetten, eventueel samen met Adaptonicum.
  • Op vakantie en op reis is Relax Compositum ideaal: de reis is vaak stressvol voor dieren. Je kunt dan meerdere keren naar behoefte Relax geven, bijvoorbeeld op wat lekkers.
  • Gaat je dier niet op vakantie maar in een pension of ander opvangadres? Je kunt dan al zo’n 2 weken van te voren beginnen met de druppels.
  • Relax Compositum kan ook ingezet worden bij dieren die stress hebben door onweer of vuurwerk. Bij onverwachte gebeurtenissen kun je direct de druppels op wat lekkers geven. Als je weet wat er komen gaat, zoals rond de jaarwisseling, minstens 2 weken van te voren beginnen. Liefst nog eerder omdat ook de knallen veel eerder beginnen.
  • Als je dier moeite heeft met tot rust komen. Sommige dieren hebben moeite hun rust te pakken, met name honden kunnen soms bij ieder geluidje of beweging van hun mens alweer klaar zijn voor actie. Als dit teveel wordt, kan Relax Compositum ondersteunen.
  • Relax Compositum is een fijn steuntje in de rug in combinatie met gedragstherapie, bijvoorbeeld voor honden die nerveus zijn op straat, katten in een nieuwe gezinssamenstelling of paarden die iets spannends moeten doen.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

relax voor paarden

Relax Compositum is een kruidentinctuur van rustgevende planten. Het werkt ontspannend bij innerlijke onrust en helpt dieren om snel tot rust te komen in spannende tijden. Het compositum is zeer geschikt voor gevoelige dieren op de eerste dagen in een nieuwe omgeving of bij onrust tijdens een dierenarts- of trimmerbezoek of tijdens de jaarwisseling bij onrust door vuurwerk.

Relax Compositum is een natuurlijke rustgever die werkt bij een zenuwachtig gevoel van onrustige dieren. Relax Compositum is erg geschikt om te combineren met gedragstherapie. Het helpt om net de scherpe randjes van de onrust af te halen, waardoor training beter en sneller aanslaat. Perfect om te gebruiken in de weken rondom de jaarwisseling om je hond of kat beter met vuurwerk om te laten gaan.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!