• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens

Top 6 tips voor een weerstandboost voor je hond

Het rooster van aanwezigen bij de rolschaatstraining lijkt momenteel wel een gatenkaas zoveel afmeldingen zijn er. Een enkeling moet overwerken, maar het merendeel ligt ziek onder een dekentje met veel kruidenthee op de bank.

Ook honden kunnen last hebben van een dip in de weerstand. Ondanks eventuele inentingen kan er toch een uitbraak van kennelhoest of een andere virusaandoening optreden.

 

 

 

 

 

De R in de maand

Dat veel mensen en dieren in dit jaargetijde makkelijker ziek worden heeft verschillende redenen:

 • In de zomer krijgen we met z’n allen veel meer frisse lucht. In huis staan deuren en ramen open en we komen veel meer buiten. Hierdoor krijgen virussen een stuk minder kans!
 • Veel dieren zijn nu al ruimschoots in de verhaarperiode. Deze wordt ingezet door de verandering van de lichtintensiteit. Deze periode kan gezien worden als een soort natuurlijke reiniging van het lichaam. Het verharen vraagt echter ook energie van het lichaam.
 • Kou vatten door droge koude is een fabeltje. De combinatie van kou, regen en wind. is wél een ware aanslag op de weerstand.

6 tips voor een gezonde weerstand

 1. Voeding is de basis
  Zoals je inmiddels van ons gewend bent, staat gezonde voeding op nummer 1. Gezonde voeding zorgt voor de benodigde aanvoer van nutriënten en zorgt dat de spijsvertering goed kan functioneren. Hierdoor blijft de darmflora gezond. De darmflora bestaat uit miljarden bacteriën en gisten. Deze darmflora is essentieel voor een gezonde weerstand. Voor honden is rauw vlees voeding de mooiste probiotica (ondersteuning van de darmflora) die er is. Naast voldoende hoogwaardige eiwitten kun je 2x per week een groentesmoothie maken om een vitaminestoot te geven.
 2. Frisse lucht
  Zorg voor ruim voldoende frisse lucht in het huis om virussen minder kans te geven. Goed ventileren betekent niet 1x per dag even luchten, maar eigenlijk de hele dag een raam op een flinke kier. Daarnaast laat je je hond natuurlijk 3 tot 4 keer per dag uit (ook goed voor jezelf!) en vergeet niet om regelmatig een mooie én lange herfstboswandeling te maken.
 3. Balans tussen rust en beweging
  Honden zijn bijzondere dieren. Tijden lang is ons verteld dat onze honden méér moesten doen. Uitdagen en meer beweging. Dit betekent echter ook meer prikkels. De meeste honden hebben echter 16 uur rust per etmaal nodig. Zowel rust en diep kunnen slapen en voldoende beweging zijn nodig voor een goed functionerend immuunsysteem.
 4. Ondersteun de natuurlijke reiniging
  De herfst is, samen met de lente, het goede moment om gezonde dieren een reinigingskuur te geven. Een reinigingskuur is preventief werken aan de gezondheid van je dier. Het geeft een boost aan de weerstand en verwijdert avalstoffen uit het lichaam. Een opstapeling van afvalstoffen kan zorgen voor verschillende klachten zoals kriebel. Het perfecte middel om hiervoor te gebruiken is Drainage Compositum. Als je hond moeite heeft om door de verhaarperiode te komen, kun je Drainage Compositum combineren met Vis Omega. Samen ondersteunen ze een vlotte verharing door de stofwisseling in de huid te ondersteunen.
 5. Maak bottenbouillon
  Een huisgemaakt bouillon van bio-botten is enorm gezond. De grote hoeveelheden mineralen en aminozuren helpen het immuunsysteem. Kijk hier voor het recept.
 6. Kruiden voor een gezonde weerstand
  Is je dier niet helemaal fit? Dan is All Septicum het aangewezen middel! All Septicum is een krachtige kruidentinctuur met o.a. Echinacea. Deze druppels helpen je dier door de herfst!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!