• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen
  • Leestijd: 5 minuten

Video: Ontspanning werkt helend!

Genezing van je dier gaat sneller wanneer er ontspanning is. Ziekten en blessures leveren stress op voor je dier: zowel fysieke stress (want genezing kost energie) als emotionele stress (denk aan pijn) en mentale stress (ik kan niet doen wat ik normaal doe). En stress helpt niet. Integendeel: ook als je dier ‘gezond’ is, maar wel ook veel stress laat zien, dan kun je er bijna de klok op gelijkzetten dat ie ziek wordt of een blessure oploopt.

In deze video laat ik je zien welke rol ontspanning speelt in de heling van je dier. En we willen toch allemaal dat ons dier gezond en blij is, toch? Wat ik in mijn praktijk als Healing Touch for Animals practitioner vaak tegenkom zijn dieren die stress hebben. Niet alleen van een fysieke aandoening. Ook dieren met een traumatisch verleden (denk aan zwerfhonden of zwerfkatten bijvoorbeeld) hebben daar nog dagelijks last van.
In deze video laat ik je de behandeling zien van Moppet: een Grieks zwerfhondje van 16 jaar. Toen ze gevonden werd had ze een gebroken kaak waardoor ze nog steeds moeilijk eet. Moppet kreeg een behandeling vlak voordat haar gezin op vakantie ging. Moppet mag mee, maar een andere omgeving is natuurlijk ook extra stress.

Ik behandel Moppet op afstand, haar baasje heeft de filmpjes gemaakt. En wat je ziet is dat Moppet bij aanvang wat om zich heen zit te kijken: ze voelt wel wat maar waar komt het vandaan? Gedurende de behandeling gaat Moppet zich steeds meer ontspannen, aan het einde is ze helemaal in rust. Let op: ze slaapt niet, ze is nog steeds ‘aanwezig’.

Vanuit deze rust is het voor een dier gemakkelijker om te helen van aandoeningen. Of om veranderingen in de omgeving met meer gemak te kunnen aanvaarden. Want ontspanning zorgt ervoor dat een aantal processen in het lichaam, die nodig zijn voor heling, gestimuleerd worden.
Op dit plaatje zie je dat proces schematisch weergegeven: je ziet dat het hele immuunsysteem beter gaat functioneren, dat spieren zich ontspannen, dat de bloeddoorstroming verbetert, dat de hormonale balans herstelt wordt, dat voedingsstoffen beter worden opgenomen. Allemaal zaken die nodig zijn om te kunnen herstellen. Dit geldt niet alleen voor herstel van ziekte of een blessure, hetzelfde geldt voor herstel na een zware training of wedstrijd. Of denk aan een grote verandering die je dier heeft meegemaakt, zoals een verhuizing van je paard. Of een hond of kat die nieuw is in je huishouden.

Ontspanning voor jezelf

Ontspanning en rust zijn de beste heelmeesters. Wat kun je daar zelf aan doen om ervoor te zorgen dat je dier zo ontspannen mogelijk is? Een hele belangrijke voorwaarde (en eentje die vaak vergeten wordt) is dat je zelf ontspannen bent. Een gestreste baas zorgt voor een gestrest dier. Wanneer je zelf bijvoorbeeld heel nerveus bent voor een wedstrijd, dan is het niet zo vreemd dat je paard die spanning overneemt. Het is aan jou om eerst aan je eigen ontspanning te werken. Dan kun je er zijn voor je dier.

De Groene Os heeft een aantal producten die kunnen helpen om een dier zich meer te laten ontspannen (en voor jezelf werkt het ook!). Zo is er magnesiumcitraat dat helpt bij spierontspanning en in de hersenen voor meer rust zorgt. En er zijn adaptogenen, zoals ashwaganda, die helpen om gemakkelijker om te gaan met stress, met name bij grote veranderingen. En er zijn kruiden die echt rustgevend zijn zoals valeriaan, hop, passiebloem, lindebloesem. In verband met de Europese claimswetgeving, kan ik die producten hier niet noemen.

Wil je advies hebben voor meer rust en ontspanning voor jouw dier in zijn of haar specifieke situatie? Neem dan contact met ons op voor advies. Onze therapeuten en dierenartsen zitten voor je klaar.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!