Video: wat als je dier niet lekker in z’n vel zit en lusteloos is?
Wat kun je doen als je dier nergens meer zin in heeft, lusteloos is? Dat is toch iets om je zorgen over te maken, toch?
Het afgelopen najaar heb ik diverse consulten gedaan voor honden die zich anders gedroegen dan normaal. Lustelozer of juist heel snel geïrriteerd.
Wat kun je doen als je dier niet zo lekker in z’n vel zit? In de video (en in de tekst hieronder) geef ik je een aantal tips.
Ik ben Ingrid Langen, healing touch for animals practitioner. Ik help dieren zich te ontspannen met behulp van healing-touch-technieken, om op die manier hun zelfhelend vermogen te stimuleren.
Help! Mijn dier is lusteloos en niet zichzelf
Het is niet leuk als je ziet dat je dier niet z’n gewone zelf is. En het eerste waar je aan denkt is natuurlijk ‘is ie ziek’? En wanneer je dier wat langer lusteloos is, dan is het goed om een onderzoekje van de dierenarts te laten doen. Uiteindelijk kan ie best iets onder de leden hebben.
Maar net als bij ons mensen is er lang niet altijd iets medisch te vinden. Een van de honden die ik in de afgelopen maanden behandelde had last van een herfstdip. Ze voelde zich gewoon wat somber en had geen zin in de activiteiten waar ze gewoonlijk heel enthousiast over is. Dat kan. Dat hebben wij ook wel eens.
Een andere hond miste het zwemmen. Hij gaat in voorjaar, zomer en najaar bijna dagelijks zwemmen met z’n baasje. Maar wanneer het te koud wordt, dan houdt dat op. Alleen zwemt ie niet, z’n baas moet mee. En nu was het te koud geworden en hij miste dat. Dan is het de kunst als baasje om een andere activiteit te vinden die de hond net zo leuk vindt en die het zwemmen vervangt.
Mijn paard daarentegen, die vindt het koude weer juist erg lekker. Hij is dan wel een arabier, maar moet niets meer van de warmte hebben (overigens was dat vroeger wel anders). In de zomer, wanneer het echt warm is, dan is hij lusteloos en wat narrig. En regen daar houdt ie ook niet van.
Wat bij wedstrijdpaarden die lusteloos zijn nog wel eens aan de orde is: overtraind zijn. Net als mensen kunnen ook paarden opgebrand raken door te veel training. We hebben daar een uitgebreid artikel over met tips om dit te voorkomen.
Tips tegen lusteloos zijn
Het is dus goed om te weten wanneer de lusteloosheid van je dier te maken heeft met omstandigheden waar je iets aan kunt doen. En om eventueel ziekten uit te sluiten.
Een healing-touch-behandeling helpt om weer energie in het systeem van je dier te krijgen. Een afspraak maak je hier.
Daarnaast kun je denken aan een kuur met een multivitaminen en mineralencomplex en/of Adaptonicum. Dat laatste is een kruidentinctuur die helpt om beter om te gaan met veranderingen en stress.
En wil je een advies van een van onze natuurgeneeskundig therapeuten? Neem dan even contact met ons op. We adviseren je graag!
Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze
Meer tips om je dier natuurlijk gezond te houden?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.
Stel je vraag!
Wil je een reactie delen of heb je een vraag?
Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!