• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Wierook – Boswellia serrata

Boswellia is een wierookboom. De traditionele wierook uit de Bijbel wordt gemaakt uit de Boswellia sacra, een boom die voorkomt in delen van India en Pakistan. Een andere soort, de Boswellia serrata, wordt nog steeds gebruikt voor Indiase wierook, maar ook als traditioneel Ayurvedisch kruidenmiddel om in te nemen. Al honderden jaren wordt de hars van deze boom ingezet bij aandoeningen die met ontstekingen gepaard gaan.

Gebruik
Boswellia serrata staat de laatste jaren flink in de belangstelling van de wetenschap. Een fijne bijkomstigheid is dat het daardoor een goed onderzocht middel is. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de boswelliazuren uit de hars zich binden aan een enzym, 5-lipoxygenase, dat leukotrienes produceert. Leukotrienes worden verantwoordelijk gehouden voor het in stand houden van chronische ontstekingen.

Het blijkt dat bij mensen en dieren het middel een licht ontstekingsremmende werking heeft, zonder de nadelige gevolgen op het maagslijmvlies en de bloedstolling zoals die bij synthetische pijnstilling kunnen optreden. Onderzoek bij vrijwilligers toont onder andere de werkzaamheid aan bij astma, osteoarthritis en colitis ulcerosa. Daarbij was de verdraagzaamheid zeer goed.

Dieren
Boswellia serrata laat zich uitstekend inzetten voor onze dieren. Zonder dat we het ons realiseren, is er bij veel aandoeningen altijd wel sprake van een bepaalde vorm van ontsteking. Boswellia kan daarbij helpen. Klachten waarbij Boswellia verlichting kan geven zijn bijvoorbeeld artrose en artritis, ontstekingen in het maag-darmkanaal en verschillende luchtwegproblemen zoals COPD en chronische bronchitis. Voor het beste resultaat is het raadzaam om een combinatie van middelen toe te dienen en niet alleen de ontsteking aan te pakken, maar ook het lichaam te versterken zodat ontstekingen minder makkelijk optreden.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!