• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens
 • Leestijd: 4 minuten

WOOFCAMP is bootcamp voor jou én je hond!

Je weet dat je eigenlijk meer zou moeten bewegen en sporten in de buitenlucht en je hond kan ook wel wat extra aandacht gebruiken… Maar ja, je hebt een druk schema en de weken vliegen voorbij. Herkenbaar? Dan is WOOFCAMP dé perfecte oplossing voor jou!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Marit Hendriksen, bedenker van WOOFCAMP.

 

 

 

Actief en gebalanceerd met je hond

samen sporten met hond


WOOFCAMP is sporten met je hond volgens het bootcampprincipe met daaraan toegevoegd een dosis gedragstherapie. Dat betekent (gelukkig) niet dat er een drilsergeant tegen jullie staat te schreeuwen. Bootcamp is een trainingsprincipe waarbij fitnessoefeningen volgens interval (periodes hard werken afgewisseld met rust) worden afgewerkt.

Terwijl jij aan je kracht en conditie werkt, betrek je je hond ook bij je workout. Hierdoor heeft WOOFCAMP een heel speels karakter.

De voordelen van meedoen met WOOFCAMP zijn niet mis:

 • je hond en jij worden een team en het is dan ook goed voor de band tussen hond en mens
 • je bent buiten lekker actief bezig onder professionele begeleiding
 • je traint in een gezellige groep, wat voor extra motivatie zorgt
 • je leert je eigen hond beter kennen
 • je krijgt inzicht in hondengedrag en hoe jij daar invloed op hebt
 • de honden zijn fysiek én mentaal bezig

Het WOOFCAMP-effect


Dit laatste punt, dat je hond ook met z’n hersens bezig is, krijgt momenteel veel aandacht. Fysieke en mentale uitdagingen maken een hond evenwichtiger!

Honden zijn altijd graag bezig samen met hun mens en een effect hiervan is dat de gehoorzaamheid verbetert. Zelf werk je aan meer spierkracht en conditieopbouw.

Mijn ervaringen met een WOOFCAMP-les


Vorig jaar heb ik voor het eerst een les WOOFCAMP gevolgd op een prachtige plek in de duinen bij Overveen.

woofcamp

Van te voren maakte ik me best ongerust over het gedrag van Ivy. Hij is natuurlijk de liefste en beste hond ter wereld, maar hij kan ook behoorlijk eigenzinnig zijn, jaagt als hij de kans krijgt en is niet de makkelijkste met andere grote reuen. Bij eerdere cursussen die we hadden gevolgd was hij altijd snel verveeld, zag het nut er niet van in en ging dan zichzelf vermaken.

Niets van dat alles, Ivy vond het ge-wel-dig! Actie in de tent!

Maar dan wel op zo’n manier dat je als begeleider leert om de opgebouwde energie in goede banen te leiden, zodat je niet tijdens de les met een hyperactieve hond zit, maar juist met een gefocust dier.

We begonnen met een warming-up: een flinke zandheuvel op- en afjoggen terwijl je focust op de aandacht van je hond vasthouden. Had ik al gezegd dat je conditie gaat opbouwen? Hier word je gegarandeerd warm van. Ik vond het fijn om te merken dat er aandacht was voor mensen die wat rustiger aan moesten doen in verband met kleine of herstellende blessures.

Daarna volgde het gedeelte om spieren te kweken: squats (kniebuigingen) tegen bomen aan terwijl je hond cirkels om je benen kruipt, lunges (uitvalpassen) met benenslalom voor je hond, planken (een soort push-ups) terwijl de honden over je heen springen en zelfs push-ups met je hond op je schouders!

Uiteraard was er ook aandacht voor een goede cooling-down, hier waren fijn wat yogaoefeningen in opgenomen.

Het was heerlijk om buiten aan de slag te zijn met je hond en de natuur voor je workout te gebruiken.

woofcamp

Marit Hendriksen


Marit woont in Haarlem met vriend, kind en bulterriër Peer. Ze heeft een lange staat van dienst als DogDoc: ze is gedragstherapeut voor honden en heeft een hondendagopvang en uitlaatservice. Daarnaast heeft ze een opleiding tot sportinstructeur afgerond. Vanuit die verschillende achtergronden en kennis heeft ze WOOFCAMP ontwikkeld met de visie dat men behoefte heeft aan een wekelijkse (gehoorzaamheids)training.

Opleiding tot WOOFCAMP-instructeur


Maar Marit is nog niet klaar. Ze wil graag alle honden en hondenmensen aan het sporten krijgen omdat ze ziet hoe goed het is voor hond en mens. Daarom heeft ze de WOOFCAMP Academy ontwikkeld waarin mensen worden klaargestoomd om les te geven. De nieuwe WOOFCAMP-instructeurs leren eerst alle ins en outs van de WOOFCAMP-filosofie, de oefeningen en het instructeur zijn. Na de opleiding worden ze begeleid om van de WOOFCAMP-lessen, die zij in hun eigen regio gaan verzorgen, een succes te maken met enthousiaste deelnemers. Voor meer informatie:

Instructeur worden

 

Pas op! Verslavend!


Wil je zelf met je hond meedoen? Dat kan.

WOOFCAMP wordt gegeven op meerdere locaties: Haarlem, Zoetermeer en IJmuiden. Binnenkort worden Amsterdam, Eindhoven, Breda, Vlissingen, Ossendrecht en Bergen op Zoom hieraan toegevoegd.

Schrijf je in!

Tijdens de lessen worden de honden op een positieve manier gemotiveerd en wordt er veel beloond. Apparaten zoals slipkettingen zijn niet toegestaan. Iedere hond en baas kan meedoen, er is genoeg ruimte voor verschillen in fitheidniveau. Door WOOFCAMP ook open te stellen voor de ‘moeilijke’ honden (angstig of agressief) zien veel eigenaren dat het meestal allemaal wel meevalt met het ongewenste gedrag van hun hond. Doordat deze druk spelenderwijs wordt weggenomen legt men een goede basis voor het ‘echte’ leven en leren ze hier op een positieve manier verandering in aan te brengen. Het einddoel is lol hebben met je hond.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!