• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

7 dingen die je – naast een operatie – voor je hond kunt doen bij patella luxatie

Patella luxatie is een pijnlijke aandoening aan de knieën van honden. Het komt helaas vaak voor en als je het niet behandelt, wordt het altijd erger.

Wat is patella luxatie?

De patella is de knieschijf en luxatie duidt op ontwrichting. Normaal gesproken glijdt de knieschijf door een groeve in het bovenbeen. Bij patella luxatie schiet de knieschijf links of rechts uit de groeve. Dit is vanzelfsprekend erg pijnlijk voor je hond.

Er zijn verschillende gradaties (1 t/m 4) van patella luxatie die de dierenarts kan vaststellen door middel van een bewegingsonderzoek en goed voelen.

Doordat de knieschijf steeds van z’n plaats schiet, krijgen de banden en pezen die het gewricht netjes bij elkaar houden, ook steeds een optater. Die kunnen uitrekken of juist te kort worden aan de andere kant. Door al het schuiven in het gewricht op plaatsen waar dat helemaal niet hoort, is er vaak ook artrose in het kniegewricht.

Oorzaken patella luxatie

De meeste honden die hier last van hebben, zijn erfelijk belast. Bij die erfelijke afwijking kunnen er dan verschillende dingen aan de hand zijn. De groeven waar de patella in hoort te bewegen is te ondiep, de patella is te klein of de stand van de poten wijkt af (zoals X-benen).

Veel kleine hondenrassen hebben last van patella luxatie zoals de Jack Russel Terriër of Chihuahua. Maar ook steeds meer grote honden kunnen hier last van krijgen. Bij hen gaat het vaker om een afwijkende beenstand.

Bij honden die niet erfelijk belast zijn en patella luxatie ontwikkelen, kan het komen door een trauma, zoals een verkeersongeluk, botsing of val.

Hoeveel pijn heeft een hond met patella luxatie?

Patella luxatie geeft een heel typische kreupelheid. Het been wordt namelijk stijf gehouden; het zit als het ware op slot. Er wordt nog weleens gezegd dat bij lichtere vormen de hond er geen last van heeft. Dit valt zeer te betwijfelen. Honden zijn net als de meeste dieren erg goed in het verbergen van pijn, dus als je een kreupelheid duidelijk ziet, heeft je hond wel degelijk pijn. En daarnaast, een ontwrichte knieschijf… brrr, ik moet er niet aan denken! Neem het dus zeker serieus en laat je hond niet rondhinkelen.

Opereren of niet te opereren

Het enige wat patella luxatie echt kan oplossen is een operatie door een kundige dierenarts/orthopeed. Dit wordt dan ook meestal geadviseerd. Alleen bij hele lichte gevallen is dit niet altijd nodig. Daar kan soms volstaan worden met het ondersteunen met fysiotherapie, maatregelen en middelen. Waarover later meer!

Als je twijfelt over een operatie, zou ik je in de meeste gevallen adviseren om er toch voor te gaan. Het is een pittige operatie met vooral een stevig revalidatie proces. Die wil je liever niet op latere leeftijd nog moeten doen en dat je hond dan al die jaren niet lekker pijnvrij heeft kunnen bewegen. Wacht dus niet onnodig lang met opereren.

Wat kun je verder doen?

De onderstaande tips zijn te gebruiken bij honden die een lichte vorm hebben van patella luxatie of waarbij je bang bent dat ze het krijgen, bijvoorbeeld vanwege het ras. Ook bij honden die geopereerd zijn kun je deze tips heel goed toepassen, het blijft natuurlijk altijd een zwakke plek. Met de bewegingstips ga je natuurlijk pas van start nadat je hond hersteld is en de acute fase voorbij is.

 1. Zoek een fijne dierfysiotherapeut
  Een goede fysiotherapeut is bij bewegingsklachten echt goud waard. Ze kunnen een individueel revalidatie programma aanbieden en hebben meer tijd om in te gaan op je specifieke vragen rondom het herstel. Denk niet dat een fysiotherapeut alleen maar masseert, dikke kans dat je huiswerk meekrijgt om zelf met je dier aan de slag te gaan.
  Zoek hier een dierfysiotherapeut bij jou in de buurt.
 2. Bouw aan een gezond bewegingspatroon
  Zowel te veel belasting als te weinig beweging hebben een negatieve invloed op patella luxatie. Hydrotherapie (therapeutisch zwemmen) is heel goed net zoals rechtlijnige beweging. Dit moet natuurlijk wel opgebouwd worden.
 3. Met patella luxatie valt niet te fokken
  Omdat deze aandoening zo’n grote genetische factor heeft, is het not done om met deze dieren nestjes te fokken.
 4. Ondersteun met kruiden en supplementen
  Zoals al eerder aangegeven kan alleen een operatie bestaande patella luxatie oplossen. Kruiden (zoals Boswellia serrata) en voedingsstoffen (zoals glucosamine en chondroïtine) kunnen wel helpen de slijtageklachten (artrose) die vaak samengaan met patella luxatie te verbeteren. Er zijn ook kruiden die ontstekingsremmend en pijnstillend werken en middelen die kunnen ondersteunen bij de revalidatie.Wil je advies op maat? Iedere woensdag en van 9.00 – 10.00 hebben wij een gratis dierenartsenspreekuur! Bel naar 023-5348469
 5. Voorkom glijden op gladde vloeren
  Net als veel andere bewegingsproblemen zijn gladde vloeren zoals laminaat echt funest omdat hondenpootjes daar geen grip op hebben. Overweeg een minder gladde vloer, leg kleedjes neer en als dat allemaal niet gaat, speel dan in ieder geval niet in huis om gekke bewegingen daar te voorkomen.
 6. Ga overgewicht tegen
  Overgewicht is voor geen enkele hond echt gezond, maar als het bewegingsapparaat een zwakke plek is, zijn extra kilo’s om mee te slepen ronduit onhandig. Het vergroot de druk op de gewrichten en het risico op artrose neemt nog verder toe.
 7. Werk aan een goede coördinatie en bespiering
  Bij patella luxatie helpt het als de spieren extra stevigheid aan de gewrichten kunnen geven. Daarom is een goede bespiering belangrijk. Ook een goede coördinatie (gecontroleerd en afgestemd bewegen van het lijf), die bij honden samengaat met een goede core strenght, kan helpen klachten te verminderen en ook om zo goed mogelijk te herstellen na een ingreep. Geen idee hoe dit te bereiken? Kijk eens naar de opties van Fit Dog Program!

Heb je vragen over de gezondheid van je hond? Iedere maandag, woensdag en vrijdagochtend van 9.00-10.00 kun je bellen naar het gratis dierenartsenspreekuur op 023-5348469

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

193 reacties

 1. Linda schreef:

  Met vitamine d3, omega3 en groenlipmossel kom je ook een heel eind. Ook vers vlees helpt om de spieren beter te ontwikkelen, waar door de banden beter ondersteund worden… vaak is een operatie dan niet eens nodig.

 2. Marianne schreef:

  Welke geef je dan aan de hond? Waar deze 3 in zitten?

 3. Paula schreef:

  Ik zou ook graag willen weten welk supplement het is , alvast bedankt 😊

 4. Elly schreef:

  Beste Linda
  Ik zou ook graag weten wat je dan geeft en welke hoeveelheid

 5. Yael schreef:

  Hi,

  Kun je mij ook de mail sturen met de vitamines?

 6. Wendy schreef:

  Ik zou ook graag weten wat je dan geeft en welke hoeveelheid

 7. Melody Eveleens schreef:

  Ik stuur je een email!

 8. Peter schreef:

  Hi zou ik ook een mail kunnen krijgen met die vitamines en waar ik ze kan. Bestellen

 9. Myriam schreef:

  Beste

  Ik heb ook graag een email met de nodige vitamines
  Alvast bedankt!
  Mvg
  Myriam

 10. Dhont nicole schreef:

  Graag ook een mailtje waar ik ze kan vinden mvg

 11. Foubert veerle schreef:

  Hoi , zou je mij ook de naam kunnen geven aub Mvg Veerle

 12. Monica schreef:

  Ik zou graag willen weten welke vitamines mijn hondje weegt 2 kg en ben bang te veel te geven. Dus ook graag de hoeveelheid die ik mag geven. Groetjes Monica

 13. H.geerts schreef:

  Hoi,ook ik zou graag willen weten welke supplementen, gr,bvd

 14. ingrid schreef:

  zou je mij ook een e mail willen sturen met die vitaminen en waar ik ze kan krijgen

 15. Tessa schreef:

  Hallo, ik ben erg benieuwd naar de kruiden die ontstekingsremmend en pijnstillend werken. Kunt u mij daar meer over informeren?

 16. Kim schreef:

  Beste,

  Ik zou ook meer hierover willen weten

 17. eva schreef:

  Ik wil die mail ook heel graag ontvangen!

 18. Bettina schreef:

  Goedemorgen ik ben geïnteresseerd in de kruiden. Graag zou ik een mail ontvangen. Alvast bedankt!

 19. Melody Eveleens schreef:

  Beste Bettina,
  Ik stuur je een email!

 20. Nicky schreef:

  Beste graag zou ik meer Wilen weten over de kruiden voor ontsteking en pijn mvg

 21. Petra schreef:

  Goedemorgen ook ik zou graag meer willen weten over welke supplementen ? 🙂

 22. Mirk schreef:

  Ik zou graag willen weten welke de vitamines zijn en welk vers vlees goed zijn om patella luxatie te “ verhelpen “ oc te verminderen

  • Melody Eveleens schreef:

   Goedemorgen Mirk,

   Kruiden en supplementen zijn inderdaad echt ter ondersteuning, zoals ook beschreven staat is het enige wat patella luxatie kan verhelpen een operatie.
   Ik stuur je een email!

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 23. Lea Van hek schreef:

  Onze hond 9 maanden oud is recent geopereerd aan een patella luxatie li achterpootje. Het is een ingrijpende operatie voor de hond ook wij zouden graag de vitamines / hoeveelheid en info willen ontvangen ter voorkoming dat ook het re pootje in de toekomst geopereerd moet worden

 24. Lisa Frèrejean schreef:

  Hoi! Ik zou ook graag willen weten welke supplementen ik het beste aan mijn hondje kan geven en welke hoeveelheid 🥰

 25. Hilde Jouret schreef:

  Mag ik ook een e-mail van u met de vitaminen en kruiden die ik kan toedienen aan mijn hond beau aub
  Alvast bedankt

 26. Mir schreef:

  Mag ik ook graag deze info over deze supplementen mijn boomer van 6 heeft dit ook. Alvast bedankt!

 27. Yolanda schreef:

  Graag zou ik ook een mail ontvangen met informatie over de kruiden en supplementen

 28. Susy schreef:

  Bij onze pomeranian pup van 7 maanden werd patella vastgesteld nadat hij in botsing kwam met één van de volwassen honden thuis. We willen liefst een operatie voorkomen. Mogen we de behandeling met kruiden die u voorstelt ontvangen aub.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Susy,

   Bedankt voor je bericht. Wat vervelend voor je hondje. We sturen je een mail.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 29. Els schreef:

  Hallo, mijn Franse Bulldog heeft patellaluxatie graad 2 en wordt normaal volgende week geopereerd. Echter, ik vegin te twijfelen als ik hoor welke lange revalidatie hij nadien moet ondergaan. Zou
  Ik even het supplement dat jullie voorschrijven proberen? Kan je het mij doorgeven? Alvast dank!

 30. Inge schreef:

  Hoi,ik heb een mopshond,die ook patela luxatie graad 2 heeft,hij is wel wat zwaarder weergt 12 kilo.
  Wat voor medicatie kan ik hem geven en hoeveel.
  Hoor het graag.
  Groetjes inge

 31. Tjakko Keizer schreef:

  Hallo
  Graag zou ik ook informatie over de supplementen. Ik heb een boomer van 7 jaar en sinds 2 maanden heeft ze last.

  Met vriendelijke groet,

 32. DIANA schreef:

  HI IK ZOU OOK GRAAG MEER INFO WILLEN OVER DEZE PRODUCTEN

 33. Sharon S schreef:

  Zouden jullie mij ook kunnen mailen met de naam van de middelen? Heb ook een heel klein hondje (3 kg), dus ben ook bang teveel te geven, alvast dank!

 34. Alexander Brantz schreef:

  Geachte, heeft u voor mij ook de bewuste e-mail met supplementen. Bedankt.

 35. Marijke schoemaker schreef:

  Vandaag afspraak gemaakt voor onze boomer bij een orthopeed ivm los knieschijfje .
  Zou ook heel graag wat meer informatie willen ontvangen over de supplementen die je noemde .
  Met vr groeten Marijke

 36. Miranda schreef:

  Hoi hoi,
  Mijn chihuahua heeft aan beide knietjes patella. Ze weegt net geen 3 kilo. Welke hoeveelheid (mg) en welke Suplementen zou ik haar kunnen geven. Ze rent en speelt en wandelt nog met gemak meer als een uur met ons mee. En je ziet niks aan haar lopen of rennen. En toch heeft ze graad 2 en de andere knie al tegen de derde graad.

 37. martine schreef:

  graag ook de supplementen en hoeveelheid aub

 38. Jane schreef:

  Mijn chihuahua van 1 jaar heeft aan beide knietjes patella luxatie. Zij weegt 2,5 kg.
  Welke supplementen kan ik voor haar gebruiken?

 39. Marjolein schreef:

  Kunt u mij ook adviseren wat ik mijn hondje ban 5,4 kg kan geven ter ondersteuning. Ze heeft een patella luxatue graad 3/4. Vorig jaar 1 knie geopereerd. De andere knie moet nog. Ze krijgt nu Flexadin maar dit wil ze niet eten dus moet ik allerlei fratsen uithalen zodat ze iets binnenkrijgt.
  Alvast bedankt.

 40. Lida schreef:

  graag ook de supplementen en hoeveelheid.
  Alvast bedankt

 41. Claire van 't Hul schreef:

  Beste Bianca, we sturen je een mail.

 42. Maaike schreef:

  Zou ik ook z’n mail mogen ontvangen voor mijn hondje van 2,1 kilo. Hij heeft Patella Luxatie in de eerste graad hoorde ik vandaag. Gelukkig de laagste graad, maar toch! En alvast bedankt voor de mail!

 43. Sophie schreef:

  Hallo
  Ook ik zou graag wat meer info hebben over de producten.
  Alvast bedankt
  Groeten sophie

 44. Els schreef:

  Kunt u mij adviseren wat ik kan gebruiken voor een dwergpincher van 1 jaar en weegt 3,5 kg
  Hij heeft het namelijk aan 2 knietjes,en word binnenkort geopereerd

 45. Ron schreef:

  Onze chihuahua van 8 jaar en 5 kilo heeft aan beide pootjes patella luxatie.
  Wat kunt u ons adviseren. B.v.d.

 46. Nathalie vanhoorde schreef:

  Wil je me ook info sturen aub want een vriendin heeft ook met haar Franse bulldog beiden poten patella maar een operatie heeft geen garantie op terugkeer… dus misschien kan dat helpen wie weet is nog maar 10 maand 🥲

 47. Tanja. (Kat Splinter ) schreef:

  KAT met patella luxatie
  ————————————–
  Onze Kat Splinter heeft patella luxatie, de Nederlandse huistuin en keuken kat. En ja achter af is het geen argument om te denken geen raskatten Katten want een hogere kans op erfelijke eigenschappen aandoeningen. Maar de huiskatten zijn misschien net zo goed mogelijk erfelijkbelast.

  Goed, dat terzijde 😉

  Is deze aanpak zoals jullie adviezeren ook voor de kat van toepassing, ik weet dat bv etherische oliën door katten summier al dan Niet gebruikt kunnen worden gebruikt.
  Graag hoor ik van u,

  Vriendelijke groet,
  Tanja en Henkie Splinter

 48. Suzanne schreef:

  Graag zou ik de naam van de supplementen weten, en waar ik deze zou kunnen bestellen
  Met vriendelijke groeten,
  Suzanne

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Suzanne,

   Bedankt voor je bericht. Je hebt ook al contact met ons opgenomen via email, we hebben je ons antwoord gestuurd.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 49. Sylvia schreef:

  Ook onze 13 jarige boomer heeft patella luxatie.
  Ik zou info willen ontvangen tav de kruiden en supplementen die u aanbeveelt.
  Bvd.

 50. Anita schreef:

  Ik zou graag info willen voor onze poedel van 4 jaar en 4.5 kg . Beide achterpoten hebben zware patella .
  Eind mei naar de kliniek daarna in juni word ze geopereerd.

 51. Graag zou ik ook de info over de supplementen en de vitamine lijst van jullie ontvangen.
  B.v.h.d.

 52. Priscilla schreef:

  Hoi zal ik graag ook info mogen van de supplementen vitamine
  Onze pomchi heeft pattela

 53. Nienke schreef:

  Ik heb net te horen gekregen, dat mijn hond van bijna 8 jaar patella luxatie heeft. Ik twijfel of ik haar wel moet laten opereren ivm haar leeftijd en de hele revalidatie na de operatie. Zou je mij meer informatie kunnen mailen?

 54. Hans Beijersbergen schreef:

  Goedemiddag
  Ik zou ook graag willen weten welke vitamine en dergelijk ik aan onze labrador pup van 16 weken kan geven
  Er moeten binnenkort foto’s gemaakt worden en slikt nu pijnstillers
  Alvast bedankt voor uw reactie

 55. Lieke schreef:

  Kunt u aangeven welke vitamines/supplementen het betreft?

 56. Cora Mienis schreef:

  Graag zou ik ook de mail met de informatie qua supplementen bij parel luxatie ontvangen.

  Bedankt alvast.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Cora, we sturen je een mail.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Cora, w

   We krijgen herhaaldelijk een foutmelding bij het versturen van onze email naar je.
   Zou je ons een mail willen sturen naar info@degroeneos.nl met je vragen, dan kunnen we je hopelijk alsnog van ons antwoord voorzien.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 57. Angela schreef:

  Ik zou ook graag meer willen weten over de vitamines

 58. Claire van 't Hul schreef:

  Beste Magda, we sturen je een email.

 59. Claire van 't Hul schreef:

  Beste Magda, we sturen je een mail.

 60. J vd Veeken schreef:

  Hallo, ik vraag me af waarom u zo geheimzinnig doet over die supplementen cq vitamines? Waarom moet ieder een aparte mail sturen?
  Dit kan dan toch gewoon in ‘t algemeen vermeld worden? Is net zo makkelijk en voor uw evt verkoop maakt dit niks uit?. PS, mijne heeft trouwens ook Patella, Gr 2.
  Mvrgr, John vd Veeken.

  • Melody Eveleens schreef:

   Beste John,

   Goeie vraag!
   We mogen op deze plaats niet adviseren i.v.m. de Europese Claimsverordening.

   Groetjes, Melody

 61. Angé schreef:

  Ik zou graag weten welke supplementen er gegeven worden.

 62. Marieke Bink-Buis schreef:

  Zou je mij ook de mail willen sturen over de supplementen ter ondersteuning van patella luxatie ?
  Groet Marieke

 63. Mara schreef:

  Zou u mij ook kunnen mailen ivm patella luxatie hond graad 1. Ivm beste voeding en supplementen en beweging. Gr

 64. Marcel schreef:

  Zou u mij ook deze supplementen en dergelijke toe willen mailen? Mijn hond heeft ook last van een losse knieschijf.

  Vr. Gr. Marcel

 65. Brenda schreef:

  Ik zou ook graag die mail met vitamines ontvangen

 66. Sandra schreef:

  Goedemorgen,
  Ik zou ook graag willen weten welke supplementen en vitamines.
  Alvast bedankt

 67. Jenny schreef:

  Hoi!

  Ik zou hier ook graag meer over willen weten. Onze Franse bull van 12 mmd heeft last van haar knieschijf.

  Dank je!

 68. Sylvia schreef:

  Kan ik mbt de supplementen voor patella info van u ontvangen? Pomeriaan 9 mnd oud 3 kilo, vandaag geconstateerd dat ze patella heeft

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Sylvia,

   Bedankt voor je bericht.

   Helaas kunnen we vanwege de claimswetgeving deze informatie niet meer via email met je delen. Ik stuur je via email wel wat interessante inhoudelijke informatie toe over de ondersteuning van patellaluxatie. Voor aanvullend advies geven we je graag een advies op maat tijdens ons gratis telefonisch dierenartsenspreekuur: elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 op 023-5348469.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 69. Marian schreef:

  Goedemiddag ik zou ook graag willen weten welke vitamines ed ik nodig zou hebben
  Mvg marian

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Marian,

   Bedankt voor je bericht.
   Helaas kunnen we je geen mail meer sturen met ons productadvies vanwege de claimswetgeving. Je bent welkom om ons te bellen op ons gratis telefonische dierenartsenspreekuur: elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 op 023-5348469. We geven je dan graag een advies op maat!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 70. Isis schreef:

  Graag ook de naam van de vitamines en kruiden mengeling aub

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Isis,
   Bedankt voor je vraag!
   Helaas mogen wij via de website geen advies op maat geven door de huidige claims wetgeving.
   Voor advies op maat raad ik je aan om ons even te mailen of bellen op info@degroeneos.nl en telefoonnummer 023-5348469.
   Wij zijn telefonisch tot 13:00 bereikbaar.

   Groetjes,
   Valéry
   Team De Groene Os

 71. Les schreef:

  Hallo, graag zou ik ook een email ontvangen met welke vitamines goed zijn voor patella.

  Mvg,

  Les

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Les,

   Bedankt voor je bericht.
   Via email kunnen we je vanwege de claimswetgeving deze informatie helaas niet meer geven. Je bent welkom om ons te bellen tijdens ons gratis telefonisch spreekuur elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 voor meer informatie. Ons telefoonnummer is 023-5348469.

   Veel succes ermee!

 72. Macy schreef:

  Zou ik ook meer informatie mogen over die kruiden/supplementen?

  Met vriendelijke groet,

  Macy van der Kruijssen

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Macy,

   Bedankt voor je bericht.
   Via deze weg of email kunnen we je vanwege de claimswetgeving helaas niet meer informeren. Je bent welkom om ons te bellen tijdens ons gratis telefonisch spreekuur elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 voor meer informatie. Ons telefoonnummer is 023-5348469.

   Veel succes ermee!

 73. Suzanne schreef:

  Hallo,

  Bij onze pup van 12 weken is lichte patella luxatie vastgesteld. Graag ontvang ik meer info over de supplementen.
  Alvast bedankt,

  Suzanne

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Suzanne,

   Wij mogen helaas in verband met de huidige claims wetgeving geen schriftelijke informatie meer geven.
   Ik zou je dan ook willen vragen om van ons telefonisch spreekuur gebruik te maken, deze is iedere maandag/woensdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 op telefoonnummer 023-5348469.
   Groeten,
   Valéry Team De Groene Os

 74. Juliette Hobbs schreef:

  Hallo ik ben op zoek naar goeie dieren arts met veel ervaring op gebied van Patella luxatie. Mijn teckel van 4 heeft t en ik denk dat het erger geworden is in laatste jaar. Hij had ook hernia klachten eerder dit jaar maar die zijn weer over lijkt het. Wandelen is een drama en ik weet niet goed hoeveel wel of niet.
  Bedankt vast

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Juliette,

   Bedankt voor je berichtje, ik zou je willen vragen om gebruik te maken van ons gratis telefonisch spreekuur.
   Hierbij krijg je onze dierenarts Suus aan de telefoon die je kan helpen met je vraag.
   Het spreekuur is iedere maandag/woensdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 op telefoonnummer 023-5348469.

   Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben.

   Groeten,
   Valéry Team De Groene Os

 75. Tiffany schreef:

  Ik zou ook graag via de mail de supplementen willen ontvangen. Hier een pomeranian met patella link 1 rechts 2 en zit te wachten op een reactie van de orthopeed of er geopereerd zou moeten worden. Ik zou alleen ook eerst nog andere middelen willen proberen voordat ik dat besluit

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Tiffany,

   Bedankt voor je bericht.
   Via email kunnen we vanwege de claimswetgeving helaas geen advies meer geven. Je kan ons daarom bellen op ons gratis telefonisch dierenartsenspreekuur, elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 uur op 023-5348469.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 76. Sandra schreef:

  Hoi, zou je mij ook een mail willen sturen met info?
  Alvast bedankt

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Sandra,

   Bedankt voor je bericht.
   Via email kunnen we vanwege de claimswetgeving helaas geen advies meer geven. Je kan ons daarom bellen op ons gratis telefonisch dierenartsenspreekuur, elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 uur op 023-5348469.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 77. Melissa schreef:

  Hee ik zou ook graag meer info willen

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen,
   Ik zou je willen vragen even telefonisch contact met ons op te nemen in verband met de huidige wetgeving.
   Wij hebben tevens iedere maandag/woensdag en vrijdag een gratis telefonisch spreekuur van 09.00 tot 10.00 op telefoonnnummer 023-5348469.

   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben en wens je een fijne dag!
   Groeten, Valéry van team De Groene Os

 78. Chantal de ridder schreef:

  Welke kruiden werken ontstekingsremmend bij artrose bij hondjes aub?

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Chantal,
   Ik raad je aan om van ons telefonisch spreekuur gebruik te maken, deze is iedere maandag-woensdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 op telefoonnummer 023-5348469.
   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben en wens je een fijne dag.
   Groeten, Valéry van De Groene Os

 79. Naomi schmidt schreef:

  Beste

  Mijn hondje hinkelt al enkele maanden met haar rechter achterpoortje. Ik durf geen operatie aan te gaan, zouden jullie me ook de informatie over de vitamines willen doorsturen aub?

 80. Saskia schreef:

  Willen jullie mij ook een mail sturen met de namen van de supplementen.
  Alvast dank en Groet, Saskia.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Saskia,

   Helaas mogen we hier vanwege de claimswetgeving geen productnamen meer noemen. Je bent welkom om ons te bellen tijdens ons telefonische spreekuur voor een advies op maat. Aanstaande vrijdag hebben we spreekuur van 9-10 uur op 023-5348469.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 81. J vd Veeken schreef:

  Ik zie hier dat er de suggestie wordt gewekt dat je Patella Luxatie zou kunnen oplossen met supplementen of vitamines. Dit is zeker niet het geval. Alleen bij heel lichte (graad 1 of 2) zou wellicht operatie uitgesteld kunnen worden, maar operatie is de enige mogelijkheid en dan is het ook nog afwachten of t dier hierna weer ”normaal” gaat lopen. Is immers grote schade door afbraak v kraakbeen.

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste J vd Veeken,

   Allereerst hartelijk dank voor uw reactie.
   Wij willen niet de suggestie wekken dat je Patella Luxatie op kunt lossen met supplementen ik citeer uit het bovenstaand blog het volgende; ” Het enige wat patella luxatie echt kan oplossen is een operatie door een kundige dierenarts/orthopeed. Dit wordt dan ook meestal geadviseerd. Alleen bij hele lichte gevallen is dit niet altijd nodig. Daar kan soms volstaan worden met het ondersteunen met fysiotherapie, maatregelen en middelen.”

   Hiernaast staat ook; “Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.”

   Wij willen diereigenaren tips geven bij een hele lichte vorm van Patella Luxatie of ter ondersteuning in de revalidatie, zelfs onder het kopje Kruiden en Supplementen staat duidelijk vermeld: “Zoals al eerder aangegeven kan alleen een operatie bestaande patella luxatie oplossen. Kruiden (zoals Boswellia serrata) en voedingsstoffen (zoals glucosamine en chondroïtine) kunnen wel helpen de slijtageklachten (artrose) die vaak samengaan met patella luxatie te verbeteren. Er zijn ook kruiden die ontstekingsremmend en pijnstillend werken en middelen die kunnen ondersteunen bij de revalidatie.”

   Wij impliceren dus absoluut niet dat je Patella Luxatie op zou kunnen lossen met kruiden of supplementen maar dat deze louter ter ondersteuning gebruikt kunnen worden bij een lichte vorm van de ziekte en of in de revalidatie na de operatie.

   Ik hoop u hiermee een beter beeld te hebben geven van wat wij willen bereiken met de informatie die wij delen in deze blog.

   Met vriendelijke groet,
   Valéry team De Groene Os

 82. Lidy huiskes schreef:

  Mijn hondje,een westy van 7 kilo, loop af en toe een beetje mank bij het opstaan.
  Een paar stapjes later loopt ze weer gewoon.
  Is het goed voor haar, dat ik haar glucosimine geef?
  Mvg lidy huiskes

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Lidy,
   Bedankt voor je bericht, je hondje is prima op gewicht zo te horen, is er bij de dierenarts Patella Luxatie vastgesteld?
   Ik zou je willen vragen om ons even een mail te sturen via info@degroeneos.nl, op die manier kunnen wij je beter helpen met je vraag.

   Met vriendelijke groet,
   Valéry van team De Groene Os

 83. Brenda schreef:

  Ik zou ook graag wat meer info willen over welke supplementen

 84. lindsay schreef:

  Goedemiddag,

  Mijn shiba inu van inmiddels 8 jaar heeft sinds een tijdje last van patella luxatie.
  Het gaat voornamelijk goed, maar toch met tijden dat de knieschijf ontwricht.

  Ik weet niet of het slim is om haar weer te laten opereren, omdat ze nog niet al te lang ook geopereerd is voor een tumor op haar melklijst en ze ook niet meer de jongste is.

  Kunnen jullie me wat meer info hierover geven?

  Groetjes Lindsay

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Lindsay,
   Bedankt voor je bericht, ik raad je aan om even contact op te nemen met ons gratis telefonisch spreekuur en de klacht aan onze holistische dierenarts Suus uit te leggen.
   Het spreekuur is iedere maandag-woensdag en vrijdag van 09:00 tot 10:00 op telefoonnummer 023-5348469.

   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben en wens je veel succes!
   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 85. Kimberley schreef:

  Hoi, ik heb een chihuahua van 3 kg, licht hartruisje dus durf niet zomaar wat te geven, ze heb puttella graad 2 en graad 3 bij haar andere knie. Graag ontvang ik meer info over de supplementen de hoeveelheid, welke en hoe t egebruiken alle info is welkom

 86. Sabrina Verbeeck schreef:

  Kunt u me het product en de info mbt dosering e.d ook opsturen, aub? Hartelijk dank.

  • Valery Vergnes schreef:

   Hallo Sabrina,

   Wat fijn dat je ons een bericht stuurt!
   Helaas is het in verband met de Europese claims wetgeving niet mogelijk om je ook op deze manier van een inhoudelijk antwoord te voorzien.
   Zou je ons willen bellen of mailen met je vraag, zo kunnen wij jou beter van dienst zijn.
   Ons telefoonnummer is: 023-5348469 en ons e-mail adres is info@degroeneos.nl.
   Alvast bedankt en een fijne dag!

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 87. AvdW schreef:

  Onze American Bully is vorige week geopereerd aan Patella.
  Graag ontvang ik wat meer info inzake de supplementen.
  alvast bedankt.

  • Valery Vergnes schreef:

   Hallo AvdW,

   Wat fijn dat je ons een bericht stuurt!
   Helaas is het in verband met de Europese claims wetgeving niet mogelijk om je ook op deze manier van een inhoudelijk antwoord te voorzien.
   Zou je ons willen bellen of mailen met je vraag, zo kunnen wij jou beter van dienst zijn.
   Ons telefoonnummer is: 023-5348469 en ons e-mail adres is info@degroeneos.nl.
   Alvast bedankt en een fijne dag!

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 88. Ilse willemen schreef:

  Graag zou ik ook willen weten wat voor vitamines..mijn hond moet rust houden zo 4 weken..zit in 1e stadium
  Mvg mevr willemen

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Ilse,

   Bedankt voor je bericht.
   We sturen je een email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 89. Jennifer schreef:

  Hallo, zouden jullie mij ook de adviezen kunnen mailen over supplementen en vlees? Onze hond is gisteren geopereerd aan patella luxatie graad 2 en de andere kant moet nog. En is hydrotherapie ook wat?

  Met vriendelijke groet, Jennifer

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Jennifer,

   Bedankt voor je bericht.
   Je ontvang een email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 90. Gurkan schreef:

  Ik zou ook graag die supplementen informatie willen hebben, mijn Shiba Inu heeft toen hij 7 maanden oud was tijdje gehinkt, dit was plots gebeurd en ik ging direct naar dierenarts die door te voelen heeft verondersteld dat mijn hond patella luxatie heeft.
  Inmiddels ben ik al naar dieren kliniek geweest voor meer advies en de kosten berekening van de operatie. Maar omdat het zeer groot bedrag gaat kan ik het momenteel niet meteen laten uitvoeren. Mijn Hond is inmiddels al 1 jaar (Januari 2022) en vertoond geen hinken en kan gewoon op zijn achterpoten rechtop staan en zonder problemen rondrennen… Tegen het einde van het jaar heb ik het bedrag voor operatie bij elkaar , zou ik dan alsnog voor de operatie gaan of liever toch niet (hij moet ook tenminste 6 weken in bench en mag niet wild gaan doen , want de ijzerdraad die het bij elkaar zou moeten houden zou los kunnen schieten… wat mij weer huiverig maakt om die operatie uberhaupt door te zetten…). Bedankt voor de mail alvast! <3

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Gurkan,

   Bedankt voor je bericht, we sturen je een mail met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 91. Jose Diaz schreef:

  Onze miniatuur bull terriër is vandaag geopereerd aan patella luxatie. Over twee weken start hij met fysiotherapie. Graag ontvang ik wat informatie inzake supplementen die hem wellicht zouden steunen in zijn herstel.

  Alvast bedankt.

  Jose

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Jose,

   Bedankt voor je bericht.
   We sturen je een mail met onze inhoudelijke reactie. Het kan wat langer duren voor je deze ontvangt, we ondervinden momenteel helaas problemen met het verzenden van mails.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 92. C.Laura schreef:

  Onze dwergkees van 1 jaar en 3,5 kg, hij heeft patella luxatie 2. Graag zou ik wat meer informatie over supplementen en vlees voor hem ontvangen. Ik wil hem liever niet laten opereren en kijken wat er anders mogelijk is.
  Alvast bedankt! 🌸

 93. Lotus schreef:

  Graag zou ik ook de informatie ontvangen voor mijn hondje van 6,5 kilo met graad 3/4. Ik ben momenteel bezig met het uitzoeken waar haar te laten opereren. Wellicht heeft u ook adressen van goed bekend staande chirurgen omgeving Rotterdam of anders elders in het land? Alvast veel dank!

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Lotus,

   Bedankt voor je vraag, voor een graad 3/4 is echt de enige oplossing een operatie, het is een vrij algemene operatie die vaak gedaan wordt, uiteraard is het fijn om je goed te laten informeren dus ik raad aan om meerdere dierenklinieken te bellen.
   Ik kan je niet specifiek iemand aanraden.
   Veel succes!

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 94. Miranda schreef:

  Mijn Shih Tzu van bijna 2 jaar heeft platella. Ook ik zou graag informatie willen over de supplementen

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Miranda, welke graad patella luxatie heeft jouw hondje, mocht dit 1 zijn dan kun je altijd even contact opnemen via onze mail, info@degroeneos.nl
   Als het een hogere graad is, is de enige oplossing om jouw hondje te laten opereren helaas.
   Veel succes!

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 95. Nathalie schreef:

  Goedendag. Weet niet of dit onderwerp nog open is. Wij hebben een zeer actieve Jack Russell in Zambia (!) 4 jaar en ook zij lijkt nu graad 2 te hebben. Kunt u mij aub ook de aanbevelingen doen qua supplementen en vitamines. Wij zijn volgende maand even in NL want in Zambia zijn goede supplementen merendeels niet te vinden. Alvast bedankt en vriendelijke groeten

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Nathalie,

   Helaas is graad 2 al een te ver gevorderd stadium om je hond te kunnen ondersteunen met supplementen.
   Het enige wat werkt is een operatie en hij/zij is nu nog jong genoeg om de operatie te doen, als het een oudere hond is, is dat lastiger.
   Mocht je meer informatie willen over dit onderwerp kun je ons altijd even mailen op info@degroeneos.nl

   Groeten en een fijne vakantie in Nederland!
   Valéry van team De Groene Os

 96. Tamara schreef:

  Graag zou ik willen weten welke vitamines en supplementen het beste is om te geven aan je hond met patella luxatie

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Tamara,

   Dit is afhankelijk van de graad van de Patella, houd er rekening mee dat een operatie echt de enige oplossing kan zijn voor dit probleem.
   Mocht je preventief willen handelen kun je ons even een mail sturen op info@degroeneos.nl voor meer informatie.

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 97. Dees schreef:

  Graag ook informatie over de supplementen ter ondersteuning van lichte Patella luxatie en herstel/ revalidatie na de operatie. Onze Chichacha van 2.5 kg wordt binnenkort aan haar linker knie geopereerd en rechts is nog niet zo ernstig.

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemiddag Dees,
   Bedankt voor je vraag, ik raad je aan om even via ons gratis telefonische spreekuur contact op te nemen over de situatie van jouw hond.
   Deze is iedere maandag/woensdag en vrijdag van 09:00 tot 10:00 op telefoonnummer 023-5348469.

   Veel succes!

   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 98. Stefanie schreef:

  Hi, ik zou ook graag de kruiden willen weten , alvast dank!

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemiddag Stefanie,

   Bedankt voor je bericht!
   Wij kunnen zoals hieronder ook aangegeven helaas via deze weg geen antwoord geven op jouw vraag.
   Ik raad je aan om contact op te nemen via ons e-mail adres info@degroeneos.nl het is belangrijk dat ik nu alvast aangeef, een operatie is de enige oplossing en de producten zijn alleen toepasbaar bij Patella Luxatie Graad 1.

   Groeten,
   Valéry Vergnes

 99. Jennifer schreef:

  Ik heb een pup van 12 weken en da denkt nu al te voelen dat de knieschijven los zitten. Maar weet het nog niet zeker omdat ze in de groei zit.. maar ik zou graag wel willen weten welke supplement ik haar kan geven om ervoor te zorgen dat het niet erg wordt. Of wat ik het beste kan doen.. fysio.. welke voedsel .. zoveel mogelijk om een operatie Ooit te voorkomen.. mijn hondje is een toypoedel.

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Jennifer,

   Bedankt voor je bericht, dit kan inderdaad met de groei te maken hebben maar zijn meerdere mogelijkheden, supplementen raad ik nog niet aan maar bij een osteopaat is het wel heel goed om de pezen te verstevigen.
   Ook raad ik eerder aan om áls het patella is, als je hond uitgegroeid is, hem/haar meteen te opereren zodat het snel en goed kan herstellen.
   Uiteraard in overleg met je dierenarts.

   Veel succes!
   Groeten,

   Valéry

 100. Mascha schreef:

  Hoi mijn piepkleine vuilnisbakje is gek op wandelen voetballen en behedigheid traing maar hinkeld vaak…. Ze heeft ook last van een soms verschoven knieschijf rechts achter.
  Dierenarts vindt ingreep niet nodig omdat ze nog heel jong is, net 1.
  Graag zou ik ook de supplementen willen aanschaffen ze weegt 4.3 kilo
  Hartelijke groet,
  Mascha

 101. Angelique schreef:

  Ook ik zou graag meer info willen over de supplementen voor onze dwergpoedel van 3,5 kg met 2e graad klachten

 102. Rene blankenberg schreef:

  Ik zou ook graag de suplementen gebruiken bij mijn teckel sloeber van 7.5 kg .
  Zou U mij informatie willen geven ,
  Ze heeft graad 1/ 2.
  Bvd rene.

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Rene,
   Bedankt voor jouw bericht, zoals ik in onderstaande reacties ook aangeef is het noodzaak om de hond te laten opereren dien je het volledige probleem aan te willen pakken.
   De ernst van de Patella in jouw geval geeft mij aan dat je dit met onze supplementen niet op kunt lossen namelijk.
   Ik zou je uit willen nodigen om een mail te sturen naar info@degroeneos.nl om je van een volledig antwoord te voorzien.

   Groeten,
   Valéry Vergnes

 103. Cynthia den Haan schreef:

  Beste,

  Wij hebben een nood opvang hondje een gouden mandje gegeven en ze vertoont tekenen van pattella luxatie. Verschillende DA’s zeggen dat opereren niet nodig is zoals het er nu uitziet maar we willen haar wel graag ondersteuning bieden. Kunnen wij informatie krijgen over de supplementen/vitamines?
  Het gaat om een pomski van 2 jaar oud, ze weegt 4 kilo en is enorm actief.

  Mvg, Cynthia den Haan

 104. Bora schreef:

  “Met vitamine d3, omega3 en groenlipmossel kom je ook een heel eind. Ook vers vlees helpt om de spieren beter te ontwikkelen, waar door de banden beter ondersteund worden… vaak is een operatie dan niet eens nodig.”

  Over welk supplement gaat dit?

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Bora,

   Dit gaat zoals bovenstaand over de supplementen vitamine d3, omega 3 en groenlipmossel.
   Het zijn niet altijd producten die in 1 supplement verwerkt zitten aangezien dit niet vaak mogelijk is en hiernaast verkopen wij deze supplementen zelf niet en is het verstandig om onderzoek te doen naar kwalitatief goede producten voor jouw dier.
   Als oplossing voor Patella Luxatie is enkel een operatie een oplossing, verwacht dus geen wonderen bij het gebruik van supplementen.
   Wél kan het zoals gezegd in het blog helpen bij de genezing na een operatie en voor de ondersteuning van de banden.

   Groeten,
   Valéry

Laat een reactie achter