Hoe bereid je je voor op de komst van een nieuw paard? – video
Vandaag komt mijn nieuwe paard een maandje op proef hier. Dan gaan we zien of we echt een goede match zijn. Ik vind het super spannend, want er komt van alles bij kijken.
In deze video neem ik je mee in de voorbereidingen die ik heb gedaan om Emir zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen.
Ik ben Ingrid Langen, healing touch for animals practitioner. Ik help dieren en mensen zich te ontspannen met behulp van healing touch technieken om op die manier het zelfhelend vermogen te stimuleren. Daarnaast ontwikkel ik producten voor De Groene Os en maak ik video’s. Deze video is een coproductie.
Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze
Nieuw paard
Emir is een 13-jarige arabische ruin. Hij is als veulen bij z’n huidige baasje komen wonen. Door gezinsuitbreiding heeft ze te weinig tijd voor hem en daarom mocht ie naar mij toe. Maar voordat we definitief besluiten of het een match is, komt ie eerst een maandje op proef.
Allereerst heb ik naar de huisvesting gekeken: hij is gewend om 24/7 buiten te lopen en hier moet ie ’s nachts op stal. Daarom besloot ik om hem pas nu in het voorjaar te laten komen, want dan staan de paarden lang buiten en hoeft ie relatief kort naar binnen.
De groep: hij komt samen met 2 andere ruinen. Een daarvan is mijn oude paard Amorin. Ik hoop dat ze met z’n drieën goede maatjes worden. Qua temperament zijn het alle 3 gemakkelijke dieren met andere paarden.
Wat krijgt hij te eten? Momenteel is ie nogal dik omdat hij heel weinig heeft gedaan de afgelopen maanden. Dus daar moeten we aandacht aan besteden. Daarom heb ik gekozen voor een structuurrijke, energiearme muesli. Zijn vorige voer, basisbrok, was juist nogal rijk aan zetmeel en suikers en dat wil je niet als je dier te dik is. Als hooi hebben we hier voordroog hooi, ingepakt. Dat is fijn want Emir heeft last van stof, daar gaat ie van hoesten. En met ingepakt hooi heb je weinig last van stof.
En dan onze relatie. Want ik heb wel een proefritje op hem gemaakt (heel prettig paard om op te zitten) maar het gaat er mij vooral om of we een goed team kunnen worden samen. Daarom ga ik beginnen met wat grondwerk. En een healing touch sessie: dat helpt ook enorm om dieren te helpen hun nieuwe situatie te aanvaarden.
Om hem verder te helpen met alle veranderingen en evt. ook de andere 2, kan ik ook nog gebruik maken van een fijn kruidenproduct, onze Adaptonicum. Een heel prettig middel om dieren te helpen beter om te gaan met spannende en nieuwe situaties.
Last but not least: ritjes naar het bos. Want dat wordt het voornaamste wat ik met hem wil gaan doen. Kijken of hij het oké vindt om samen met mij bosritjes te maken, zonder andere paarden. Dat hij het in een groep prima doet, dat weet ik al van z’n oude baasje. Dus dat zit wel goed. Want mijn doel op termijn is om ook trektochtjes met hem te gaan maken.
Stel je vraag!
Wil je een reactie delen of heb je een vraag?
Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!