• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens
 • Leestijd: 3 minuten

Nieuw! Ultimaflor voor gezonde darmen. Een revolutionaire combinatie van pre-, pro-, post- en parabiotica voor honden en katten

De afgelopen jaren is De Groene Os actief geweest met het ontwikkelen van een hoogwaardig product voor gezonde darmen voor dieren. En met succes! Ultimaflor heeft een brede werking op de darmen en bevat als een van de eerste middelen op de Nederlandse markt meerdere probiotische stammen die voor dieren zijn toegelaten.

Probiotica voor dieren


Jaren geleden had De Groene Os al een middel met probiotica voor dieren. Maar de wetgeving en registratie veranderde waardoor er opeens amper nog probiotische bacteriestammen voor dieren verkocht mochten worden. Uitzondering waren middelen voor de vee-industrie en bepaalde gisten die maar een beperkt effect hadden. Dus zijn we gestopt met onze probiotica, maar bleven we wel achter de schermen de regelgeving nauwlettend in de gaten houden. In de tussentijd hebben we lang gezocht naar een partner die met toegelaten én effectieve bacteriestammen een door ons samengestelde receptuur in productie kon nemen. En dat is nu gelukt!

Het ultieme darmproduct


Met Ultimaflor heb je een breed product in handen om de darmen van je hond of kat gezond te houden.

Dit middel ondersteunt het immuunsysteem, verzorgt darmwand en helpt de spijsvertering.

Je kunt het toepassen tijdens en na een antibioticakuur (of andere medicatie), bij veranderingen in de voeding en in stressvolle periodes (zoals reizen). Ook om gewichtsverlies tegen te gaan, bijvoorbeeld bij oudere dieren, kan Ultimaflor een helpend middel zijn.

Uiteraard maakt Ultimaflor ook deel uit van ons Darm Herstel Plan.

Bijzondere samenstelling


Ultimaflor heeft een unieke samenstelling en bevat een aantal bijzondere ingrediënten:

 • FOS
  FOS is kort voor fructo-oligosacchariden en deze zijn in dit geval afkomstig van gedroogde cichoreiwortels. Ze doen doet dienst als prebiotica: ze helpen een gezond darmmilieu waardoor de nuttige bacteriën zich lekker thuis voelen.
 • Clinoptiloliet
  Dit is een minerale kleisoort die in het spijsverteringskanaal mycotoxines en zware metalen aan zich weet te binden om vervolgens mee naar buiten te nemen.
 • Acacia
  Acacia is een fantastisch prebioticum dat de groei van lactobacillen en bifidobacteriën ondersteunt.
 • MOS
  MOS, oftewel mannan-oligosacchariden, zijn afkomstig uit gistwandcellen. Ze helpen de darmen te beschermen tegen toxinen en bevorderen de aanmaak van meer goede darmbacteriën zodat de slechte darmbacteriën niet de overhand krijgen.
 • L-threonine
  Dit aminozuur wordt door het lichaam gebruikt om de slijmlaag in de darmen doorlopend opnieuw op te bouwen en is daarmee belangrijk voor gezonde darmen.
 • Butyraat
  Dit is een korteketenvetzuur en staat bekend als postbioticum. Een postbioticum is een stofwisselingsproduct van de gunstige darmbacteriën dat allerlei verzorgende effecten op de darmen heeft.
 • Enterococcus faecium
  Dit is een probiotische bacteriestam en goed onderzocht bij dieren. Deze gunstige darmbacteriën zijn gevriesdroogd zodat een goede houdbaarheid en werkzaamheid gewaarborgd is.
 • Lactobacillus acidophilus
  Dit is een van de bekendere bacteriestammen die de spijsvertering ondersteunen. Deze stam is als paraprobioticum (afgedode bacteriestam) toegevoegd. Hierbij gaat het om dode bacteriën waardoor de bacteriën veel stabieler zijn, ook bij wisselende temperaturen. Daarbij is er op het moment van gebruik een exact aantal stammen per gram gegarandeerd en is het resistent tegen zowel het maagzuur als de enzymen die de spijsvertering erop afvuurt. Recent onderzoek toont aan dat parabiotica een vergelijkbaar effect hebben als levende bacteriën, soms met net andere positieve eigenschappen.
 • Shiitake
  Heel bijzonder is de toevoeging van de “paddenstoel van de eeuwige jeugd” shiitake. Dit is een echte weerstandbooster.

Shiitake zit vol fytonutriënten die door hun immuunondersteunende werking eigenlijk voor het hele lichaam gezond zijn. De talloze vezels en de stofjes lentinan springen er met name uit als het gaat om het ondersteunen van de darmgezondheid.

Synergie


De samenwerking tussen alle inhoudsstoffen maakt Ultimaflor een revolutionaire mix van prebiotica, probiotica, postbiotica en paraprobiotica.

Met de huidige kennis van zaken blijkt dat in de meeste gevallen het gebruik van alleen probiotica niet het gewenste effect heeft. Ieder mens en dier heeft een eigen unieke microbioom. Daarom is onze samenstelling er niet alleen op gericht de goede darmbacteriën aan te vullen, maar juist ook op het creëren van een goede darmgezondheid waardoor de eigen de eigen flora zich kan ontwikkelen.

Ultimaflor


Deze nieuwe formule is vanaf nu verkrijgbaar voor € 43,50 en bedoeld voor honden en katten.
Met dezelfde inzichten zijn we bezig een middel met probiotica voor paarden te ontwikkelen dat aan dezelfde hoge eisen voldoet.

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!