• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Gekookte kip met rijst is achterhaald. Maar wat dan wel te doen bij een hond met diarree?

Darmaandoeningen komen veel voor bij honden. Daarvan is diarree is de meest voorkomende, maar eigenlijk is dit een symptoom van een ander probleem. Diarree is een verandering van de ontlasting, zowel qua structuur, volume als frequentie. Het kan acuut zijn, maar ook chronisch.

Wanneer naar de dierenarts

Acute diarree gaat meestal vanzelf weer over. Denk maar aan jezelf: als je even dunne ontlasting hebt, ga je ook niet meteen naar de huisarts. Honden hebben eeuwen overleefd door veel, van alles, en vooral snel te eten. Dan gaat er ook weleens iets naar binnen wat niet zo goed valt. Het belangrijkste bij diarree is om ervoor te zorgen dat je hond veel vocht binnenkrijgt om uitdroging te voorkomen.

Ernstige diarree kan tegelijk optreden met andere symptomen die soms zelfs zo heftig kunnen zijn dat het levensbedreigend is. Als je hond naast de diarree ook futloos is, koorts, uitdrogingsverschijnselen of bloed bij de ontlasting heeft, ga je naar de dierenarts. Ook als de diarree langer dan een paar dagen aanhoudt, kun je het beste naar de dierenarts gaan. Hierbij is het ook goed je eigen instinct te volgen. Is er geen sprake  van bovenstaande verschijnselen, maar vertrouw je het toch niet? Bel voor de zekerheid de dierenarts en spreek je zorgen uit.

Oorzaken van diarree

De oorzaken van diarree kunnen heel divers zijn en voor een goede diagnose ga je natuurlijk naar de dierenarts. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

 • iets verkeerds gegeten
 • allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten
 • parasieten (wormen of protozoa zoals giardia) in de darmen
 • virale of bacteriële infectie
 • bepaalde medicijnen zoals antibiotica of NSAID’s

Gekookte kip met rijst?

Het is een veelgehoord advies om honden met diarree gekookte rijst met kip of koolvis te geven. Toch wordt dit advies steeds vaker ‘achterhaald’ genoemd. De reden hiervoor is dat het eigenlijk een rare gang van zaken is om de voeding van een hond helemaal om te gooien juist als de darmen niet meer helemaal doen wat ze moeten doen.

Daarnaast is het goed om in je achterhoofd te houden dat een hond eigenlijk niets kan met rijst. Honden kunnen het niet goed verteren. Soms wordt daarom het kookwater van de rijst gegeven, maar ook hiervoor geldt dat dit natuurlijk niet in het oorspronkelijke menu van de hond past.

En wat te doen met de kip of koolvis? Als je hond rauw vlees gewend is, is dit een raar moment om iets gekookts te geven.

Tot slot is er nog de mogelijkheid dat er een voedselintolerantie meespeelt en je hond op zowel kip, vis als rijst kan reageren. Alle drie worden veel gebruikt in hypoallergenen voeders als zijnde licht verteerbaar, maar er zijn veel honden die er niet goed op reageren.

Wat dan wel te doen bij een hond met diarree?

Als je diarree bij je hond opmerkt en er geen andere symptomen zijn waardoor een afspraak bij de dierenarts direct nodig is, kun je het beste even afwachten. Braken en diarree komen bij honden vaak voor en zijn regelmatig het gevolg van hun nieuwsgierige aard en eetgedrag (eerst opvreten, dan pas nadenken).

24 uur vasten

Om de darmen te helpen tot rust te komen is 24 uur vasten ook goed. Vasten kun je zielig vinden, maar is eigenlijk heel natuurlijk voor je hond en perfect om de spijsvertering tot rust te laten komen. Na die 24 uur ga je weer kleine porties voer geven.

Honden die rauw vlees krijgen, kun je een beetje helpen door even de kook over het vlees te laten. Dit doe je door het voer te overgieten met kokend water. Controleer de temperatuur voordat je de voerbak aanbiedt aan je hond. Normaal gesproken kan een hond prima omgaan met de bacteriën in rauw vlees en is het zelfs goed voor de spijsvertering, maar door de diarree heeft de darmflora het nu al zwaar te verduren.

Uitdroging voorkomen

Ook tijdens het vasten is voldoende water uitermate belangrijk. Bouillon kan hier goed voor gebruikt worden. Gewone bouillon van een tablet of uit een potje is veel te zout. Perfect is een huisgemaakte bottenbouillon, deze bevat namelijk ook veel mineralen en elektrolyten die het vocht helpen vasthouden.

Natuurlijke oplossingen

Om het symptoom diarree aan te pakken, zijn er allerlei oplossingen voorhanden. Als de diarree lang duurt – of als er ook andere symptomen zijn – moet de oorzaak natuurlijk uitgezocht worden.

 • Actieve kool (ook wel bekend als Norrit) kan ook voor honden gebruikt worden. Het bindt eventuele gifstoffen en transporteert deze naar buiten.
 • Psylliumvezels hebben een bindende werking doordat ze een dikke pap vormen. Ook dit is niet altijd wenselijk. Bij het gebruik van psyllium of actieve koolstof zou dus eerst bekend moeten zijn wat er aan de hand is.
 • Probiotica kunnen vooral nuttig zijn als de diarree veroorzaakt wordt door medicatie of als het gerelateerd is aan een weerstandsvermindering, zoals een infectie. Diarree geeft per definitie een oplawaai aan de darmflora omdat het de goede darmbacteriën als het ware wegspoelt. Geef een probioticakuur tijdens de diarree en ga als de klachten weg zijn er nog even mee door om het lichaam te helpen weer een gezonde flora op te bouwen.
 • Kruiden zoals weegbree, potentilla, salie en kamille kunnen helpen het darmslijmvlies te verzorgen waardoor het teveel aan vocht in de darmen beter opgenomen kan worden. Een aantal van deze kruiden werkt ook tegen bacteriën en virussen.
 • Viburcol van het merk Heel is een homeopathisch middel dat veilig gebruikt kan worden. Het bestaat in zetpillen voor baby’s en als vloeistof. Dit middel kan gebruikt worden voor honden en is bij de betere drogist verkrijgbaar.

Heb je vragen? We helpen je graag met een persoonlijk advies!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

68 reacties

 1. Jolien schreef:

  Dank je wel voor de tips. Gaan we gebruiken nooit aan gedacht.

 2. Ria schreef:

  Goed geschreven stukje. Interessant en het werd tijd voor een update. Zelf geef ik mijn hond blauwe bosbes poeder met diaree. Het biedt D gifstoffen waardoor het snoer het lichaam verlaat. Werkt altijd prima.

 3. Yvonne schreef:

  Norit (actieve koolstof) is niet stoppend, dat us een misvatting. Het wordt ook gebruikt om te ontgiften van bv insectide (vlooienmiddelen) de insecticide ‘kleeft’ aan de actieve koolstof en wordt afgevoerd, zonder zich te stapelen in de orgasmen.
  Rijstewater bindt de dunne ontlasting, best handig, minder kans op knappen van bloedvaatjes in de darm

 4. Sandra schreef:

  24 uur vasten is niet altijd een goed advies. Bij grotere rassen geen probleem, maar bij bijvoorbeeld een Chihuahua een slecht advies. Deze kunnen hierdoor echt problemen krijgen. Ze kunnen hypoglycemie krijgen en daardoor epileptische aanvallen .

 5. Joann schreef:

  Weer wat geleerd en meteen de E book versie aan gevraagd. Dank je wel.
  Gr joann

 6. Edith schreef:

  Goed stukje. Nooit geweten dat rijst niet wenselijk is voor honden en dan al helemaal niet bij DIAREE. Goede tip! Ook de tip van Ria ga ik zeker gebruiken (de blauwebosbespoeder)

 7. Inkie schreef:

  Geef de hond Morosche karottensuppe….

 8. Petra schreef:

  Het kan dan achterhaald zijn maar bij alle 3 mijn honden werkt gekookte kip met rijst erg goed

 9. Felie schreef:

  wat een goede aanvulling over de Norit, wat is dan de dosering?
  en met rijstewater bedoel je het water waarin de rijst is gekookt?
  (misschien hele stomme vraag maar stel hem toch)

  • Melody Cool schreef:

   Bedankt voor je reactie Felie!
   Geen stomme vraag hoor, rijstewater is inderdaad het water waarin de rijst gekookt is 🙂
   De dosering Norit is 3 tot 10 gram voor een hond.

 10. May schreef:

  Bij ons werkt gekookte rijst goed. Ik die er dan een blikje leverpastij door.

 11. Simone schreef:

  Waar koop ik blauwe bosbes poeder

 12. Elly van Oosterbos schreef:

  Wat is de dosering voor het blauwebessenpoeder ?

 13. H schreef:

  Onze asielhond had last van diaree, een gedragsspecialist van het asiel adviseerde 1 dag vasten (24 uur), dan kale macaroni (zonder saus oid) werkte fantastisch.

 14. laura meeuwse schreef:

  bedankt voor de tips ga ze gelijk proberen

 15. els schreef:

  hallo Mijn hondje heeft dunne ontlasting en eet niet.Ze drinkt gelukkig wel en ze speelt ook.Ze is minder actief als anders.Ze eet af en toe een stukje brood,maar dat braakt ze er weer uit na loop van tijd.Heb gekookte rijst en water geprobeerd ,maar ze eet het niet Zelfs een koekje wil ze niet.Heeft iemand een tip?/
  Bedankt alvast

 16. mariet schreef:

  wie weet of je ook imodium mag gebruiken

  • Melody Cool schreef:

   Beste Mariet,

   De werkzame stof is Loperamide en dat wordt inderdaad ook voor honden gebruikt. Sommige honden (Collies en kruizingen hiermee) kunnen er echter overgevoelig voor zijn vanwege een gendefect. Dit is gevaarlijk, dus niet zomaar gebruiken bij dit type honden.
   Loperamide is een diarree remmer en dat is niet altijd een goed idee om te geven als de diarree een reactie is van het lichaam om zooi eruit te krijgen: bijvoorbeeld in het geval van een infectie of voedselvergiftiging.
   Als de hond (en jij) echt heel veel last hebben van ongelukjes in huis door diarree en bovenstaande factoren zijn niet van toepassing, kan het gebruikt worden.

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 17. M.A van der laan schreef:

  Welke dosering en hoe vaak per dag mag loperamide gegeven worden. Ik weet het gewicht van de hond niet. Het is kruising Pitbull Franse buldog, schofthoogte 50 cm

 18. Melody Cool schreef:

  Even overleggen met de dierenarts. Wij adviseren het dus eigenlijk niet.

 19. ron schreef:

  wij hebben een border collie van 5 maanden, kunnen wij ook de natuurlijke oplossingen gebruiken bij een jonge hond?

 20. pim schreef:

  Ik hoop maar niet dat mijn Sjon paracieten heeft. Het is inderdaad belangrijk niet direct in paniek te raken wanneer een dier buikpijn heeft. Honden kunnen ook zulke vieze dingen eten op straat.

 21. Ineke schreef:

  Er bestaat ook secundaire diarree ten gevolge van een verstopping. Dat is een noodmaatregel van het lichaam. Ik had een hond die dat zeer regelmatig had. Ging ik naar de dierenarts kreeg ik een medicijntje maar dat werkte natuurlijk niet. Pas toen ik een heel indringend gesprek had (nee mevrouw, ik ben geen overbezorgde muts – ben opgegroeid op een boerderij – dit is geen gewone diarree) is er een echo gemaakt. Toen was het wel duidelijk. Operatie noodzakelijk.

  • Suus Bettink schreef:

   Dankjewel Ineke voor je reactie, fijn dat de dierenarts uiteindelijk wel wilde luisteren. Fijn Oud en Nieuw gewenst. Hartelijke groet, Suus Bettink

 22. José schreef:

  Viburcol is niet echt passend voor beschreven situaties als acute of chronische diarree. Daar zijn betere homeopathische middelen voor. Het best kun je een deskundige raadplegen omdat ieder dier en ziektebeeld mee bepalend is.

 23. Barbara schreef:

  Ik heb alleen zilvervliesrijst in huis maakt dat wat uit?

  • Suzan Bettink schreef:

   Goedemorgen Barbara, Rijst heeft niet onze voorkeur. beter is het om je hond te laten vasten of de middelen te gebruiken die in het artikel worden beschreven. Fijne jaarwisseling! Suus Bettink

 24. Jacoba schreef:

  Mijn hondje heeft diarree … al vijf dagen ik dacht dat rijst met boullion goed was…..Ze wil het niet eten drinken doet ze wel … ga nu proberen haar eigen eten …Hopelijk komt het goed anders van de week naar dierenarts …

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Jacoba,

   Bedankt voor je bericht.

   Wat vervelend dat je hond hier last van heeft! Bij diarree is het inderdaad altijd verstandig een dierenarts te raadplegen, zeker als het langer dan een paar dagen aanhoudt. De oorzaken kunnen namelijk heel divers zijn en de behandeling hangt daar ook weer vanaf.

   Veel succes met de behandeling van je hond!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 25. Vosje schreef:

  Hallo onze sheltie van 9 maand , heeft tijdens een wandeling plakjes stokbrood langs de kan t van de weg gegeten. Sindsdien is hij Al een paar dagen aan de diarree. Ik geef hem hem s morgens altijd een klein beetje yoghurt omdat ditgoed is voor zijn darmflora ? En hij vindt het erg lekker. Kan ik dit blijven doen ? Of alleen brokjes geven eerst ? Hij is verder niet ziek . Alvast bedankt voor de reactie

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Vosje,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je hond hier last van heeft!

   Op zich kan yoghurt prima worden ingezet om de darmflora te helpen verbeteren. Afwisseling is belangrijk, mijn advies zou dan ook zijn om niet dagelijks yoghurt te geven en structureel voor een gezonde darmflora te zorgen door kritisch te zijn met het geven van medicatie, stress tegengaan, gezonde voeding (liefst versvlees) te geven en regelmatig te checken op parasieten.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 26. Karin schuphof schreef:

  Ik heb klein hondje weegt ongeveer 10 kilo maar spuugt en is aan diaree wat kan ik doen hij is 13 jaar

  • Suus Bettink schreef:

   Goedemorgen Karin,
   Bij aanhoudend spugen en diarree is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. Heel veel beterschap gewenst!
   Hartelijke groet,
   Suus Bettink

 27. Anneke Bosman schreef:

  Nu hoor ik in mijn groep dat vele holistische dierenartsen het juist tegenwoordig afraden om te vasten..

  Het is beter als de hond gewoon wil eten,om meerdere kleine porties per dag te geven.

  Het lichaam is bezig om iets wat er niet in hoort eruit te gooien.
  En als je de hond laat vasten dan stopt dat,in de meeste gevallen en zo blijft de bacterie enz nog langer in het lichaam.
  En dan gaat het lichaam dat weer opnieuw naar buiten gooien vroeg of laat..

 28. martine schreef:

  mijn staff had diarree. de dierenarts adviseerde rijsr en vermicelli. later bleek minn staff ple te hebben, kon niet tegen vet en koolhydraten. de rijst werd hem bijna fataal. ple is een dunne darm ontsteking, diarree kenmerkt zich door niet direct te gaan zitten bij uitlaten met diarree. ze kunnen het ophouden, dus na tijdje lopen gaat de hond zitten en spuit her eruit. wees alert. ple kan dodelijk zijn.

  • Anke Felling schreef:

   Dank je wel voor het delen van deze ervaring, Martine.
   Altijd goed om alert op te zijn.
   Hartelijke groet,
   Anke – De Groene Os

 29. Lesley schreef:

  Mijn hond is al een tijdje aan de hills i/d voer omdat volgens de dierenarts mijn hond last heeft van een beschadigde darmflora.
  Klachten zijn diarree met daarin bloed soms met slijm.
  Dus heb ik het voer afgebouwd dit ging goed.
  Nu sinds 1 dag gestopt.
  Helaas zijn de klachten meteen terug.

  Hebben jullie een advies?
  Wat voor voer kan ik het beste geven wat betaalbaar is

  • Anke Felling schreef:

   Hallo Lesley,
   Wij hebben een darmprotocol ontwikkeld, een stappenplan naar gezonde darmen. Meer informatie hierover kan je teruglezen in ons artikel: https://degroeneos.nl/stappenplan-naar-gezonde-darmen/
   Dit zou voor je hond best een goed idee kunnen zijn. Als je meer informatie wenst, stuur ons dan een mail, dan kunnen we je een gericht advies geven.
   Met vriendelijke groet,
   Anke, De Groene Os

 30. Arjan schreef:

  Mijn hond had last van zachte uitwerpselen en dat ging over in diarree (2 weken lang). Met na het doen van de boodschap een persdrang waarbij hij minimaal bleef nadruppelen. Na wat onderzoek kwam ik op de website van FarmFood waar mij vers vlees werd aangeraden, en dan wel de variant uit de vriezer met “pens & hart” (van FarmFood). Dit in verband met de gezonde bacteriën die honden nodig hebben om hun darmflora op peil te houden. Na 2 dagen dit gegeven te hebben zijn de uitwerpselen weer zoals vanouds. Dus ga niet naar een dierenarts, maar geef gewoon dit verse vlees. Het stinkt wel enorm, maar doet zijn werk goed…..en de hond vind het ook nog eens lekker.

  • Anke Felling schreef:

   Beste Arjan, dank je wel voor het delen van je ervaring en fijn dat de overschakeling op vers vlees voeding jouw hond zo goed heeft gedaan.
   Met vriendelijke groet, Anke – De Groene Os

 31. Joke van der Meer schreef:

  Mijn cavalier van 8 jaar heeft al 3 dagen en nachten last van spuitpoep. Ik heb geen idee wat ik nu kan geven en het vervelende is dat we op vakantie zijn in Frankrijk dus even naar onze dierenarts is er niet bij. Omdat het al van die hondjes zijn met problemen durf ik niets te geven want ik zie zoveel verschillende reacties.
  Groetjes Joke

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Joke,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je hond hier last van heeft (had?). Ik hoop dat je inmiddels toch een dierenarts hebt geraadpleegd. Bij aanhoudende diarree is dit wel echt nodig. Een eventuele behandeling hangt ook erg af van de oorzaak en kan ik je dus zo geen antwoord op geven.

   Veel succes ermee!

 32. Franciska schreef:

  Mijn hond heeft al een aantal weken last van diarree en af en toe braken. Ben al 2 keer bij de da geweest en heb tabletten gekregen voor de diarree. Nu wil het geval dat ik vorige week op vakantie ben geweest en mijn hond in pension is geweest. Hier heeft hij totaal geen last gehad van diarree en braken. Heb hem maandag opgehaald en dinsdagnacht was het weer prijs. Diarree. En dat terwijl hij maar 1 dag weer zijn normale voer heeft gehad. Gisteren dus maar weer terug gegaan naar het pension en daar een andere zak voer gehaald en hopelijk is het morgen(uiterlijk overmorgen) over. Als je 3 keer op een nacht eruit moet is dat zeer vermoeiend.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Franciska,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je hond hier last van heeft. Hopelijk zorgt de andere voeding voor rust!

   Veel succes ermee.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 33. Janny schreef:

  Kokend water over rauwe versvleesvoedingen gieten is gevaarlijk. Als het een natuurlijke calciumbron bevat kunnen de stukjes bot scherp worden. Om dezelfde reden mag men nooit gekookte botten voeren.

  • Melody Cool schreef:

   Beste Janny,

   Bedankt voor je reactie. Heb je hier ervaring mee? Het is ons uiteraard bekend dat je geen gekookte botten mag geven. De botstructuur verandert waardoor splinters kunnen afbreken.
   In sommige KVV’s zitten gemalen botten, maar ik verwacht niet dat die van overgieten met heet water scherp worden zodat het gevaarlijk wordt. Die stukjes zijn gemalen en klein en je kookt het voer ook niet door.
   Mocht jij andere ervaringen hebben, hoor ik het natuurlijk graag!

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 34. andre schreef:

  hallo ik heb zelf en Mechelse pup van 3 maand oud was ook aan de diarree ik heb hem banaan en droge beschuit gevoerd drie dagen lang en het gaat nu goed geen diarree meer

  • Aukje van Willigen schreef:

   Beste Andre,
   Dank voor het delen van je ervaring.
   Wij zouden het zelf niet adviseren dit aan een hond te voeren, maar fijn dat het heeft geholpen.
   Met vriendelijke groeten, Aukje, De Groene Os

 35. Monique schreef:

  Ik heb standaard diarstop en isogel in huis, zijn voedingssupplementen, geen medicijnen en werkt goed. De diarstop ondersteund de werking van de darmen en de isogel bindt de ontlasting, stuk makkelijker op te ruimen ook dan.

 36. Lieneke schreef:

  1 van mijn 4 honden(Cavaliertje van 7 1/2 jaar met een heel slecht verleden) heeft al een paar dagen dunne ontlasting (niet waterdun) met een opvallend donkergele/oranje kleur. Ze krijgt kleine porties eten: beschuit en hardgekookt ei, wat ze met smaak verorbert. Het is een hondje dat geobsedeerd is door eten. Ze maakt geen echt zieke indruk maar is wel slomer dan anders.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Lieneke,

   Bedankt voor je bericht.

   Wat vervelend dat je hondje hier last van heeft.
   Als de zachte ontlasting al ene paar dagen aanhoudt en je hondje ook slomer is dan zou ik je adviseren je dierenarts te raadplegen.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 37. Theresia schreef:

  Onze pup vandaag 1 jaar heeft last van papperig ontlasting. Met de eerste ronde uitlaten is de ontlasting normaal maar nadert dat dag wordt de ontlasting steeds dunner. Het komt vaak voor. Hij krijgt nu brokken gemengd met vlees van Renske. Maand geleden. Of ontwormd. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Theresia,

   Bedankt voor je bericht.
   Dit zou meerdere oorzaken kunnen hebben. Mijn advies is om je dierenarts te raadplegen hiervoor. Met een diagnose ben je welkom om ons te bellen op ons telefonisch spreekuur, elke maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 voor advies.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 38. Iolanthe schreef:

  Mijn labrador van 2,5 je heeft sinds gisteren echt spuitpoep. Het lijkt net urine zo dun.
  Door de vele adviezen weet ik niet meer wat nu het beste is om haar te geven. Gisteren kip met rijst en water gegeven, maar is vanmorgen nog hetzelfde. Lees nu dat dat niet goed meer zou zijn. Vanmorgen nog wat gekookte kip met het kookwater ervan en stukjes witbrood gegeven. Ze lijkt rustiger dan anders, maar eet wel alles op. Hoop op nog adviezen. Dank bij voorbaat.

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Iolanthe,

   Ik raad je aan om ons even telefonisch contact met ons op te nemen.
   Wij mogen in verband met de huidige claims wetgeving geen advies geven via deze weg of via mail.

   Groeten,
   Valéry

 39. Yvonne schreef:

  Jeetje wat enorm veel reacties! Ik heb al 48 jaar setters en meestal ongeveer 3 tegelijk. Behoorlijk wat ervaring dus en ook mijn honden eten wel eens iets in het bos wat niet echt geschikt voor hen is. Mijn behandeling bij diarree is heel simpel, een dag geen eten, wel drinken zonder beperkingen, de volgende dag, de helft van het normale voer (ProPlan brokken al 21 jaar!) En eigenlijk altijd na 2 dagen volkomen over, na 1 dag nog halfvaste ontlasting.

 40. De Bondt Godelieve schreef:

  Wat ook goed helpt is CARBOBEL. Kan je zo bij de apotheek krijgen.

 41. M Verkerk schreef:

  Wat heel goed werkt bij onze Golden retriever Pien als ze weer iets uit het bos heeft gegeten en niet goed valt. Met als gevolg
  Diarree en misselijkheid dan geven wij gekookte flessenpompoen. Ik pureer het. Werkte ook toen ze een pup was.

  • Valery Vergnes schreef:

   Super, als het werkt dan werkt het, pompoen is ook nog eens een bron van vezels en verschillende mineralen en vitaminen dus win win!
   Groeten, Valéry van De Groene Os

Laat een reactie achter