• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 1 minuten

Samenstelling Solidago Complex: Hydrastis eruit, Astragalus erin

Solidago Complex (voorheen Blaas & Nier Compositum) is een van onze oude vertrouwde middelen. Het bevatte oorspronkelijk o.a. het plantje Hydrastis canadensis (Canadese geelwortel).
Eerder berichtten we al dat deze plant in All Septicum vervangen is door een alternatief, nu is het de beurt aan Solidago Complex Hond & Kat en Paard & Pony.

Binnenkort zullen we Hydrastis ook in de receptuur van Drainage Compositum vervang. Prijzen en artikelcodes blijven ongewijzigd.

Waarom geen Hydrastis?

Hydrastis canadensis is een kruidachtige plant die voornamelijk in Noord-Amerika voorkomt en al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn vele toepassingen in de traditionele geneeskunde. Met name vanwege de werking op het immuunsysteem werd de plant – toen het westerse publiek de plant eenmaal ontdekte – in korte tijd enorm populair. Dat leidde tot overmatig gebruik van de wilde plant, waardoor het nu een bedreigde plantensoort is. In onze producten gebruikten we sinds jaar en dag de gekweekte plant, maar ook daar is momenteel niet meer goed aan te komen.

Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een goed en volwaardig alternatief.

In de kruidengeneeskunde zij er zo veel keuzes en toepassingen dat het eigenlijk niet nodig is om je blind te staren op één plant.

Astragalus membranaceus

In Solidago Complex hebben we gekozen voor Astragalus membranaceus (Vliezige hokjespeul). Daarnaast is de hoeveelheid Berberis vulgaris (zuurbes), die al in de receptuur zat, iets opgehoogd.

Astragalus is een plant met adaptogene eigenschappen en een ondersteunende functie op het immuunsysteem. Adaptrogeen betekent dat hij het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan stress en ziekten kan verbeteren. Daarnaast ondersteunt hij de niergezondheid en de weerstand. Astragalus membranaceus is een bekend kruid in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft daar een lange geschiedenis van toepassingen.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!