• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen
  • Leestijd: 5 minuten

Video: Meer plezier met je senior dier!

Onze dieren worden steeds ouder, we verzorgen ze beter en we kunnen steeds meer doen aan ‘kwaaltjes’. Als je een dier al van jongs af aan hebt, dan is het niet gemakkelijk om de aftakeling te zien. En dieren zijn ook meesters in het verbergen van hun pijntjes. Dus je hebt het niet altijd in de gaten. In deze video laat Ingrid je zien hoe fijn het nog kan zijn met je senior. En hoe je kunt omgaan met diverse ouderdomskwaaltjes.

 

 

 

 

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Deze video is gemaakt door Ingrid Langen, healing touch for animals practitioner. Ik help dieren zich te ontspannen met behulp van healing touch technieken. En daarmee hun zelfhelend vermogen te stimuleren.

Na een actieve carrière

Mijn paard, Amorin, is 28 jaar. Een echte senior dus. Hij was een goed endurancepaard en daar ontleende hij ook veel zelfvertrouwen aan. Dat vond ik opvallend: dat dieren met een taak daar heel veel zelfvertrouwen van krijgen. Na z’n actieve wedstrijd carrière kon ik nog jaren van hem genieten met weekendjes naar de Eiffel en trainingsritten door het land. Daar genoten we erg van. Maar stap voor stap werd ons wereldje steeds kleiner: hij werd stijver en kreeg wat last van z’n gewrichten. Z’n gebit werd slechter en vooral ’s winters werd het moeilijk om hem op gewicht te houden. Ik merkte aan hem dat hij het daar zelf ook moeilijk mee had: dat hij niet meer kon doen wat hij altijd deed. We hebben vaak niet zo in de gaten dat ook dieren kunnen rouwen over het verlies van hun taken, over het wegvallen van alle aandacht die daarmee samenhing.

Het is me opgevallen dat veel werkdieren zo loyaal zijn aan hun baas en hun werk, dat ze veel te ver over hun grenzen gaan. Ook jongere dieren overigens. Het was aan mij om de grens te bepalen. En dat was niet gemakkelijk. Door mijn werk als healing touch practitioner kon ik goed aanvoelen wat het moment was om geen lange trailerritten meer te doen. Om niet meer mee te gaan met trainingsritten en om ons te beperken tot bosritjes in de omgeving. En dat is wat we nu nog doen, ook al wordt dat ook steeds minder. Maar ik mag niet klagen, heel veel mensen krijgen niet de kans om zo lang van en met hun dier te genieten.

De gouden jaren

En dat wil ik graag benadrukken: ook al houdt het actieve leven op en kunnen veel dingen niet meer, er is nog zoveel waar je samen wel van kunt genieten. Af en toe een bosritje is ok, maar ook wandelingen in het bos zijn fijn om samen te doen. Ook werk ik nu meer vanaf de grond: het is leuk om te leren en voor hem nog een nieuwe uitdaging. Ik zie aan hem dat aandacht en iets doen nog steeds belangrijk is. En daarnaast zijn er ook steeds meer mogelijkheden om de ouderdomskwaaltjes draaglijker te maken. Zo geef ik glucosamine complex voor z’n gewrichten. En dat doe ik al jaren. Ik houd z’n gebit goed in de gaten. Hooi is lastiger eten, maar er zijn inmiddels heel wat voedermiddelen op de markt waar je een prima slobbermaaltijd van kunt maken. Het spijsverteringskanaal wordt minder, dus een voer speciaal voor oudere dieren kan zinvol zijn. Ook extra eiwit is iets om op te letten voor het behoud van de bespiering. Net als een extra kuur met psyllium vezels om het zand kwijt te raken. En regelmatig een multivitamine, laat ik dat niet vergeten. Ook met healing touch technieken help ik hem om soepel te blijven en pijntjes te bestrijden. En extra aandacht voor zijn welbevinden doet hem so wie so goed. En gun je je dier een healing touch behandeling voor zijn welzijn? Kijk dan eens verder op de website van mijn praktijk, het webadres zie je hierboven.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!