• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 5 minuten

Video: wat te doen bij vuurwerkstress en harde knallen

Harde knallen: zelf schrik je je al een ongeluk wanneer er iets heel hard knalt vlakbij je. En dan denk je nog ‘jakkes, vuurwerk’. Maar een dier associeert die harde knallen direct met gevaar en heeft niet de mogelijkheid om er over na te denken. In deze video leert Ingrid je een ontspanningstechniek voor je dier en deelt ze tips om je dier te helpen bij vuurwerkstress.

Ik ben Ingrid Langen, healing touch for animals practitioner. Ik help dieren zich te ontspannen met behulp van healing touch technieken. Om op die manier hun zelfhelend vermogen te stimuleren.

Help je dier met een ontspannende Healing-Touch-techniek

Er is jammer genoeg nog steeds geen verbod op vuurwerk. Voor onze dieren opnieuw weer een bron van veel angst en stress. Hoe kan je het iets draaglijker maken voor je dier?

Vanuit mijn Healing Touch praktijk raad ik mensen altijd aan om samen met hun dier een veilige plek te maken in huis. Tijdens een behandeling ‘zeg’ ik dat ook tegen het dier: ‘ga naar je veilige plek in huis als je bang bent’. Mijn kat is ook erg bang met harde knallen en ze verstopt zich in een kast. Dat werkt voor haar.

Een HT-techniek die heel goed werkt bij je dier zal ik je voordoen bij dit knuffeldier.
Houd dit zo’n 5-15 minuten vast per keer. Zorg dat je zelf ontspannen bent en een rustig hoofd hebt. Wanneer je dit doet terwijl je in je hoofd je ‘to do lijstje’ afwerkt, dan heeft dit niet zoveel effect.
Hiermee geef je het dier een gevoel van veiligheid en ontspanning. Dit kun je nu al wekelijks doen, daarmee verlaag je nu al het stressniveau. En gedurende de week voor Oud en Nieuw kun je het dagelijks doen.

Ik gebruik daar ook essentiële oliën bij: lavendelolie heeft een heel kalmerend effect. Tip: gebruik een diffuser en geen aromalamp. Want bij verhitting verliezen essentiële oliën hun krachten. Een diffuser werkt met koude damp, dan behoud je alle mooie, helende stofjes in die olie.

Je kunt ook ondersteunen met Relax Compositum, een kruidentinctuur die je dier helpt te ontspannen. Daar kun je mee beginnen zodra je het eerste vuurwerk hoort en kun je ook na Oudjaar nog even doorgeven.

In dit artikel op onze website vind je nog veel meer tips over het omgaan met harde knallen. Zo kun je diverse rustgevende kruiden toepassen; magnesium wil ook nog wel eens helpen. Het uitgebreide verhaal en een echt protocol voor de jaarwisseling vind je in het artikel.

Vorig jaar heb ik een heel aantal honden behandeld die uiteindelijk een heel wat rustiger jaarwisseling hebben beleefd. De schrik was er nog wel, maar het dier raakte niet in paniek en bleef luisteren naar en reageren op z’n baasje. Ik gebruik dan wel iets meer technieken dan wat ik je nu heb laten zien.

Wil je je dier door mij laten behandelen voor z’n angst voor vuurwerk? Ik doe dit ook op afstand, dat werkt net zo goed en kan gemakkelijker ingepland worden.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Meer tips om je dier natuurlijk gezond te houden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

MailChimp - Aanmeldformulier
Privacy *
Ik meld mij aan voor de volgende nieuwsbrieven *
Bezig met versturen

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!