• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

5 verrassende manieren om valeriaan te gebruiken voor katten

Er zijn verschillende kruiden waar katten gek op zijn en die bekend staan als ‘kattenkruid’. Valeriaan is er daar een van. Ik kwam daar zelf achter toen mijn kat er vandoor begon te gaan met de gebruikte theezakjes slaapthee en er fanatiek overheen ging rollen. Na wat speurwerk bleek het de valeriaan te zijn die ze zo lekker vond. Voor mensen is dat bijna niet voor te stellen, want de gedroogde wortels stinken namelijk verschrikkelijk.

Valeriaan kun je op verschillende manieren voor katten gebruiken en is heel goed in te zetten bij de opvoeding en voor het bijsturen van gedrag.

Cat’s love

Echte valeriaan (Valeriana officinalis) is een sterke, winterharde Europese inheemse plant die al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde gebruikt wordt. Geneesheren uit de Klassieke Oudheid zoals Hippocrates (460 v. C – 377 v. C) en Galenus (131 v. C – 201 v. C) raadden het kruid al aan tegen slapeloosheid. De plant heeft deze lange medische geschiedenis te danken aan de ontspannende en kalmerende werking.

In verschillende talen wordt de verwijzing gemaakt naar valeriaan als zijnde kattenkruid: de Engelsen noemen het Cat’s love, de Fransen Herbe aux chats en de Duitsers Katzenwurz.

De stoffen die verantwoordelijk zijn voor de aantrekkingskracht op katten zijn isovalereenzuur en actinidine. Overigens kunnen deze stoffen ook lokkend werken bij knaagdieren. Volgens de overlevering zou de Rattenvanger van Hamelen valeriaan bij zich gedragen hebben!

Opvoeding

Valeriaan als tinctuur kan je goed gebruiken om het gedrag van katten bij te sturen, juist vanwege het feit dat ze er zo dol op zijn:

 • Zindelijkheidstraining
  Een paar druppels valeriaantinctuur in de kattenbak zorgt ervoor dat de bak aantrekkelijker wordt en kan daarom helpen bij de zindelijkheidstraining.
 • Krabben aan meubels
  Als katten de bank of een ander meubel verkozen hebben tot perfecte krabplek, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat er voldoende geschikt materiaal aanwezig is waar ze wél aan mogen krabben. Maar wat nu als ze die mooie krabpaal links laten liggen? Maak dan de plekken waar wel gekrabd mag worden aantrekkelijker door ze te behandelen met een paar druppeltjes valeriaantinctuur.
 • Katten in/uit de tuin
  Katten kunnen een zooitje maken van een zorgvuldig onderhouden tuin. Als je een grote tuin hebt en er is een stuk waar je de katten juist wél wilt hebben dan kun je daar een paar valeriaanplanten zetten. Dit zal dan hun favoriete tuinplek worden. Houd er bij het planten van valeriaan wel rekening mee dat het mogelijk ook knaagdiertjes kan aantrekken. Als je in de stad woont en je kat binnenhoudt, kun je een afgesloten kattenparadijsje aanleggen. Naast kattengras, peterselie, kattenkruid (Nepeta faassenii of Nepeta cataria) en pepermunt, hoort valeriaan daar zeker bij!
 • Katten aan elkaar laten wennen
  Katten die valeriaan in een hoge dosis ruiken, raken eerst een beetje high en gaan erin rollen. Vervolgens worden ze heel relaxed. Dit kan helpen om katten aan elkaar te laten wennen. Zorg er verder bij nieuwe katten altijd voor dat er ruim voldoende vluchtroutes door het huis zijn en laat ze eventueel eerst aan elkaars geur wennen door ze (tijdelijk) in aangrenzende kamers te houden.
 • Mandje
  Katten die nieuw in huis komen kun je hun slaapplekjes wijzen door een paar druppeltjes valeriaantinctuur op hun mandje/kussentje te doen. Dit trucje kan ook helpen als poeslief de oude doos die je eigenlijk al tijden wil weggooien verkiest boven haar nieuwe kussentje.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

44 reacties

 1. Yvonne Sonnevelt schreef:

  Ik gebruik het ook in mijn kattentrimsalon. Als de kat het een beetje eng vind in de salon dan doe ik een paar druppeltjes op de trimtafel, en dan is hij afgeleid en kan ik hem beter kammen. Maar elke kat reageert anders. Ik laat eerst even ruiken voordat ik een paar druppeltjes op mijn trimtafel doe. Een enkele keer wordt de kat wild en dan liggen ze al rollend en kwijlend op tafel. Dat trimt een beetje moeilijk. Maar meestal zakt dat snel af, en kan ik mijn werk doen. Super spul, en natuurlijk gedrag. Groet van yvonne sonnevelt van kattentrimsalon yvon.

 2. Melody Cool schreef:

  Ik zie die rollende kat helemaal voor me, Yvonne!
  Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad zo dat iedere kat anders reageert.

 3. Jose schreef:

  Kun je een kat ook valeriaan geven tegen de angst voor vuurwerk en zoja hoeveel

 4. annet loos schreef:

  Ik deed na zeer lange tijd een fles je valeriaan voor mezelf open en ineen stond 16 jarige toos achter me. Ik heb hem even verwend met druppels hier en daar.helemaal door het dolle is hij nu.

 5. Roos Mulder schreef:

  Ik had net wat gedroogde valeriaan bij mijn konijntje neergelegd om op te eten. Zij vind het heerlijk, en omdat ze zo ontzettend oud en blind is voelt ze zich daar wat meer ontspannen bij. Maar wat schetste mijn verbazing, zag ik ineens mijn poes ervan eten! Ik wist wel dat ze t lekker vonden ruiken, maar dat ze t opeten is best wel apart. Enfin, ik ging meteen googelen of ik er wat over kon vinden mbt opeten ervan. Maar t schijnt niet erg te zijn. Ik heb t wel weggehaald dat ze niet helemaal in de gloria blijft en geef t mijn konijn wel, maar ik laat het dan niet liggen. Wel handig om te weten dat het ook wel goed voor ze is, kan ik haar dit met de jaarwisseling geven.

 6. Stans schreef:

  Mijn oude Siamese kater van 21 houdt ons sinds een paar maanden iedere nacht uit de slaap. Hij slaapt op bed maar wordt om de 2 uur wakker, gaat naar beneden komt, weer naar boven en dan begint het ritueel van voren af aan. Hij heeft een bloedonderzoek gehad en daaruit blijkt dat er nier- en alvleesklierproblemen zijn. inmidels heeft hij dieetvoer, iets dat hij lekker vindt en medicijnen voor een betere dikke darmwerking. Ik zelf denk dat hij behoorlijk dement is. Ik ben zelf begonnen met 3 druppels Valeriaan een natuurkundige firma, in zijn drinkbakje. Mijn (goede) dierenarts houdt niet van alternatieve middelen.
  Mijn vraag is, heeft u een indicatie voor de verhouding water: Valeriaan. Mijn kater weegt 4,3 kg.
  Graag hoor ik iets van u.
  Met vriendelijke groet, stans

  • Melody Cool schreef:

   Beste Stans,

   Je zou 3 maal daags 5 druppels valeriaan kunnen geven. Wees altijd voorzichtig met middelen door het water doen omdat de kans bestaat dat ze het water laten staan en je nooit precies weet hoeveel ze binnen krijgen. Ik zou het dus eerder over het voer of op iets lekkers geven.
   Verder zou je hier ook nog kunnen kijken voor tips bij demente katten:
   https://degroeneos.nl/simpele-manieren-om-demente-kat-ondersteunen/

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 7. Heidi schreef:

  Goededag. Kunnen jullie mij mischien helpen.. Ik heb afgelopen maandag een 5 jaar oude poes opgehaald voor de gezelligheid bij ons thuis. Maar ik heb ook twee katten en nou blijft de poes bang boven zitten. Wij komen geregeld bij haar kijken dan geven wij haar aandacht. En dat vind ze erg fijn. Maar zodra ze onze twee katten ziet gromt en blaast ze en verstopt zich meteen. Ik weet dat ze tijd nodig heeft om te wennen in haar nieuwe omgeving hebben jullie mischien tips wat we kunnen doen. Om haar beter op haar gemak te stellen. En dat ze zich zelf meer laat zien

  • Melody Cool schreef:

   Beste Heidi,
   Bedankt voor je reactie! Afgelopen maandag is inderdaad nog erg kort.
   Ik zou proberen de kat vooral wat tijd proberen te geven zodat ze op eigen tempo aan elkaar kunnen wennen. Als extra ondersteuning zou je Relax Compositum (https://degroeneos.nl/product/relax-compositum-hond-kat/) kunnen geven, hier zit ook valeriaan in.
   Wat ook een goede tip is om te zorgen voor verschillende routes en hoogteverschillen in huis. Hierdoor verhoogd het gevoel van veilig van de katten.

   Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Melody

 8. Petra schreef:

  Goedenavond, even een vraag over mijn kat (ragdoll): hij is erg onrustig af en toe, speelt niet veel. Eet en drinkt goed, maar sproeit af en toe in huis. Hij gaat naar buiten en daar ligt het probleem… Hij is bang voor andere katten en voelt zich vaak bedreigd. Hij zit vaak voor het keukenraam te kijken of hij katten ziet. Ik heb een tijdje Bach druppels gebruikt, maar ik vind het niet echt helpen. Hebben jullie iets voor hem om hem wat relaxter te krijgen?
  Met vriendelijke groet, Petra

  • Melody Cool schreef:

   Beste Petra,

   Bedankt voor je reactie! Wat goed dat je er al achter bent dat het van probleem van buiten, van andere katten afkomt. Het is zeker de moeite waard om te kijken of je de omgeving van je huis wat meer kan afschermen voor katten van buitenaf.
   Qua middelen zou je goed Relax Compositum kunnen inzetten. Dit is anders dan Bach bloesems. Bach bloesems werken meer op het energetische vlak in, dit zijn echt kruidenextracten. Het bevat ook valeriaan.
   https://degroeneos.nl/product/relax-compositum-hond-kat/

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 9. Azucena schreef:

  Voor mijn lieve “Fiets” geef ik een paar druppels, gebrul is echt lastig maar zij wordt heel rustig met ongeveer 5 drupels valeriaan in een haarelastikje, zij doet alsof een prooi is, een neemt het mee overal !

 10. Monique schreef:

  Hoi. Ik heb sinds 4.5 maand een poes uit het asiel. Heeft echt tijd nodig gehad om te wennen. Bach druppels ook gebruikt en feliway maar ging al 2 maanden heel goed. Nu is ze opeens heel schokkerig. Ik heb nog valeriaa tinctuur van de kruidvat staan. Mag ze dat ook ? En zou het nut hebben om het in haar water te doen ?

  • Melody Cool schreef:

   Beste Monique,
   Bedankt voor je reactie. Wat bedoel je precies met schokkerig? Zijn er nog andere symptomen?
   Ik ben benieuwd of je weet of er een aanleiding is waarom het 2 maanden goed ging en nu niet meer. Als je twijfelt over de aard van de klachten zou ik je altijd eerst aanraden om contact op te nemen met de dierenarts.

   Als de valeriaantinctuur die je hebt staan alleen valeriaan is, mag ze dat hebben. Ik ken het product niet precies. Ik zou het niet door het water geven, maar door het eten of nog een andere drinkmogelijkheid aanbieden. Het gevaar bestaat namelijk altijd dat ze minder drinken omdat ze de smaak niet lekker vinden in hun drinkwater.

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 11. Maartje Overbeeke schreef:

  Goedeavond, ik heb een vraagje.. ik heb sinds 1,5 week een Siberische poes in huis (is een herplaatser van 1,5 jaar oud) heb ook een hondje, de eerste week ging dat perfect, ze was echt lief voor de hond deed niks, hond is zelf ook erg rustig en blaft en gromt ook niet ofzo naar dr, helemaal niks. Nu sinds gisteren is de sfeer helemaal omgeslagen, en valt ze steeds de hond aan uit t niets. Resultaat: een doodsbange hond die niet meer onder de tafel uitkomt.. heb wat gelezen over Feliway, maar vraag me af of valeriaan niet beter werkt? Hopelijk heeft u de oplossing, alvast bedankt voor uw reactie! Groetjes maartje

  • Melody Cool schreef:

   Beste Maartje,

   Bedankt voor je reactie, wat vervelend dat het niet zo wil boteren tussen die twee!
   Feliway hoor ik wisselende ervaringen over. Je kunt het proberen en ook zonder problemen combineren met kruiden. Wij hebben Relax Compositum met valeriaan wat ik voor zowel de kat als de hond zou adviseren. Dit helpt te ontspannen. Verder zou ik voor beide dieren zoveel mogelijk ruimte creëren. Voor de kat looproutes die van de grond af zijn. Voor de hond is het belangrijk dat zijn slaapplek ook echt zijn plekje is. Stuur de kat dus weg als zij daar ligt. Voor beiden: zorg dat er zo min mogelijk krappe doorgangen en doodlopende hoekjes zijn. Dit alles zodat ze beiden het idee hebben elkaar niet tegen hoeven komen.
   Je zou ook kunnen overwegen om een gedragsdeskundige voor katten te vragen.

   Heel veel succes!
   Met vriendelijke groet,
   Melody

 12. m.van dam schreef:

  Reguliere artsen en dierenartsen houden niet van middelen als valeriaan, kattekruid enz. want daaraan valt voor hen niets te verdienen….Ik heb ooit een dierenarts gehad voor mijn katten, die heel boos werd toen ik hem vertelde dat ik Cantharis
  had gegevenbij een vrij ernstige blaasontsteking, die snel over was en nooit meer teuggekomen is.
  Die man wees naar de deur en zei me dat ik voortaan maar zelf onkruid moest gaan plukken als er iets met de katten was….
  Dit zal ik nooit vergeten. Ik heb de starre arts niet meer kunnen vertellen dat Cantharis geen kruid is, maar wel een natuurlijk
  produkt. Zelf heb ik één keer in mijn leven blaasontsteking gehad en het middel met succes toegepast.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je deze ervaring hebt! Gelukkig zijn er steeds meer dierenartsen die openstaan voor complementaire zorg en zijn er ook steeds meer holistisch dierenartsen en therapeuten te vinden.

   Met vriendelijke groet,
   Claire.

 13. Frank schreef:

  We hadden 3 katten in huis en 1 poes de heren zijn geholpen. Onverwachts is een van de katten overleden.
  En toen begon de ellende in kat is gaan sproeien. We zijn verhuist en blijft dit doen.
  Feliway helpt niet nee echt niet. Schoonmaken met biotex op de plekken ook niet.
  Advies van de dierenarts de sproeier ergens anders plaatsen. Dit is wel erg drastisch is een super lief beest.
  Maar wie o wie heeft er nog een idee. Oja de kat is helemaal nagekeken en kern gezond.
  Ze kunnen buiten lopen achter verder niet.

  Groeten Frank

  • Suus Bettink schreef:

   Goedemiddag Frank,
   Plassen ze ook in de kattenbak of doen ze alles buiten? Want de “regel” is N+1 dus 3 katten betekent 4 kattenbakken.
   Als je een mail stuurt met meer informatie (wat krijgen ze te eten?, ervaart de sproeiende kat stress, is de urine nagekeken op gruis?) naar info@degroeneos.nl dan kunnen we met je meedenken.
   Hartelijke groet, Suus Bettink, de Groene Os

 14. Carla schreef:

  Ik heb een poes en een kater uit het asiel gehaald op de leeftijd van 6 maanden. Zij zijn nu 8 maanden bij ons in huis. De poes is nog steeds erg bang en schrikt van werkelijk alle geluiden. Zou valeriaan helpen om haar wat meer tot rust te laten komen? En hoeveel raadt u aan?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Carla,

   Bedankt voor je bericht.
   Ik stuur je een email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Carla,

   Helaas krijgen we herhaaldelijk foutmeldingen na het versturen van ons antwoord op je vraag via email. Zou je ons daarom willen mailen op info@degroeneos.nl? Hopelijk kunnen we je dan antwoorden en gaat het zo goed. In verband met de claimswetgeving kunnen we namelijk niet op deze plek je vraag beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 15. Karin schreef:

  Hallo! Wij hebben een kat van 11 jaar die het laatste jaar af en toe op het aanrecht poept en plast. Ze gaat niet op de kattenbak maar altijd naar buiten en dat ging ook altijd goed. Ook krabt ze sinds kort aan de kast en bijt in mijn tas. Ze heeft nu al zo een 1,5 jaar medicijnen tegen een hoge bloeddruk en epilepsie. Verder had ze altijd calm voer maar wil dag ineens niet meer en eet nu nat voer. Zou valdiraan misschien kunnen helpen??

  • Aukje van Willigen schreef:

   Beste Karin,
   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je kat hier last van heeft.
   Aangezien er spraken is van verschillende klachten waaronder ook fysieke klachten en regulier medicijn gebruik, zou ik eerder aanraden contact op te nemen met een holistisch, natuurlijk werkende, dierenarts, om zo te kijken naar eventuele onderliggende oorzaken van haar gedrag in plaats van valeriaan in te zetten als symptoom bestrijding. Hier vind je een overzicht van holistisch dierenartsen in Nederland. https://www.holistischedierenartsen.nl/

   Mocht je een gericht advies van ons willen dan kan dat ook, hiervoor kan je ons Groene Kennis Consult aanvragen, dan kijkt ons team van natuurgeneeskundig veterinair therapeuten en een holistisch dierenarts, met je mee.
   https://degroeneos.nl/e-consult/

   Ik hoop je zo een stapje verder geholpen te hebben.
   Veel succes!

   Met vriendelijke groeten,
   Aukje, de Groene Os

 16. Joyce schreef:

  Hallo,

  Mijn poes staat elke ochtend heel vroeg voor de deur te miauwen. Het is een binnenpoes welke alleen onder toezicht buiten komt. We hebben al geprobeerd het te negeren en om in de avond veel te spelen. Ze krijgt haar brokjes uit voerpuzzels maar niks helpt.

  Zou valeriaan hiervoor iets kunnen zijn en welke zou je daarvoor moeten gebruiken? Kan je dan gewoon bij een drogist een flesje kopen? Zie vaak dat daar alcohol in verwerkt is, dit lijkt mij dan weer niet zo gezond?

  Groetjes,
  Joyce

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Joyce,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je kat hier last van heeft!

   Ik denk dat het belangrijk is om de oorzaak van het miauwen te achterhalen voordat je een behandeling overweegt. Ik heb te weinig informatie om je een concrete reactie te kunnen geven. Heb je je kat recentelijk nog laten onderzoeken door een dierenarts? En ik heb geen idee van de leeftijd van je kat maar soms kan bijvoorbeeld ook dementie (bij oudere katten) een oorzaak van onrust zijn. Je kunt ons ook mailen met meer aanvullende informatie op info@degroeneos.nl zodat we gerichter met je kunnen meedenken.

   Valeriaan zit verwerkt in onze Relax Compositum, een tinctuur die gericht is op het ondersteunen in stresssituaties. Alcohol hoeft trouwens helemaal geen probleem te zijn hoor. In tincturen voor dieren zit dit nagenoeg altijd verwerkt.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 17. Julie schreef:

  hallo. Ik heb sinds 7 dagen een poes geadopteerd uit het asiel. Een grote kater van 9kilo en 5 jaar oud. Bij het asiel was hij zindelijk en heel lief. Hier zit hij al 7 dagen onder bed. Eten uit zichzelf doet hij niet maar als ik het hem aanbied is hij al 2x komen eten en geeft me dan ook angstig af en toe een aaiend kopje. Nu heeft hij al 1x geplast in mijn wasmand. 1x een drol in de slaapkamer. En vannacht geplast aan de inkomhal. Het wordt heel frustrerend want die geur krijg ik bijna niet weg en het stinkt vreselijk. Er staat boven een grote kattenbak zonder deksel en beneden ook 1.
  Wat moet ik doen?
  Groetjes

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Julie,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat leuk dat je een kat hebt geadopteerd! Ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie is voor je kat en ook voor jou.

   Mijn ervaring is, is dat het vaak voor een kat fijn is om eerst aan 1 ruimte in huis te wennen voordat hij/zij een heel huis tot zijn/haar beschikking krijgt. Rustig aan stapje voor stapje wennen. Recentelijk heb ik mijn twee jonge katjes toen ze bij ons kwamen wonen als eerst op de kattenbak gezet zodat ze wisten waar ze deze konden vinden. De eerste paar weken verbleven ze fulltime in de woonkamer om aan deze ruimte en aan ons te wennen. Langzaam aan kwam daar steeds meer ruimte bij. Ik denk dat je op de site http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl veel waardevolle tips kunt vinden over hoe je je kat het beste kunt laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Ik denk dat het fijn is voor je kat om weer een paar stappen terug te zetten en hem in 1 ruimte te houden waar eten, drinken, kattenbak en veilige schuilplekken te vinden zijn. Bij voorkeur is dit natuurlijk ook de ruimte waar jij vaak bent (woonkamer?). En van daaruit, als dat goed gaat, verder uitbouwen. Of misschien contact opnemen met het asiel voor tips?

   En heel belangrijk: een kat hoort wel dagelijks te eten. 2x eten in 7 dagen tijd is te weinig. Ik zou het eten in ieder geval vlakbij hem neerzetten zodat hij er vanuit een veilige plek ook goed bij kan. Rustgevende middelen geven lijken me nu geen goede optie, die moeten gemengd worden met eten en dat doet hij nu niet/onvoldoende.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 18. Geoff schreef:

  Wij hebben een poes die niet echt sociaal is. Zij wil niets weten van alle bezoek en van elke ongewoon geluid – zoals ruitenwassers buiten of postboden – wordt zij onrustig en vliegt weg. Aaien kan, als zij zelf zin in heeft (honger), maar zij is zeker niet een kat om vast te houden of op schoot te hebben.
  Wij hebben een vakantiehuis en wil langer daar blijven; dat wordt een probleem als wij de poes niet met ons mee kunnen nemen. Is Valeriaan een middel om de poes rustig te maken, voor een uur reis in de auto? Hoeveel en hoe lang voor vertrek?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Geoff,

   Bedankt voor je bericht, we sturen je een persoonlijke email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 19. Frank schreef:

  Hallo,

  Wij hebben sinds 5 jaar een poes in huis welke we bij opgehaald hadden als kitten van ongeveer 20-30 weken oud. Deze poes is achtergelaten bij de autoweg en had angst voor mensen. Nu gaat het redelijk. Ze schrikt van alles en nogwat en heeft stress. Komt niet bij je liggen etc. Aaien mag als zij er zin in heeft. Na een operatie heeft ons kind behoefte aan knuffels. Dit gaat onze poes niet leveren. Dus kitten poes gekocht. Deze is goed gesocialiseerd (mens en andere poezen). Langzaam aan hebben we ze bij elkaar gezet (eerst ruiken van ver / vluchtroutes etc.). Je raad het al onze oudere poes heeft nog meer stress en na 4 weken heeft ze geplast op de nieuwe bank (volle laag). De oude wegdoen gaat niet (vinden we niet lief). Oorzaak stress oudere poes. Wat kan je ons aanraden we zijn nagenoeg ten einde raad.
  Hartelijk dank,
  M.v.g.

  Frank

  • Melody Eveleens schreef:

   Beste Frank,

   Wat een vervelende situatie, zowel voor jullie als voor de kat!
   Hoe lang is de kitten er nu bij? Sommige katten hebben ook gewoon lang nodig om te wennen, soms wel meerdere maanden.
   Daarnaast zou ik ook voor de zekerheid een afspraak maken bij de dierenarts om medische oorzaken uit te sluiten. Pijn is echt heel vaak de oorzaak van onzindelijkheid, zelfs als er ook andere oorzaken meespelen. Dit kan pijn zijn door problemen in de urinewegen, zoals blaasgruis of pijn door b.v. artrose. Om de eerste oorzaak uit te sluiten is urine onderzoek nodig.

   Om de oudere kat te helpen beter met de nieuwe situatie om te gaan zou je kruiden kunnen inzetten. Ik zou je de combinatie van Adaptonicum en Relax Compositum aanraden:
   https://degroeneos.nl/product/adaptonicum-hond-kat/
   https://degroeneos.nl/product/relax-compositum-hond-kat/

   Kun je wat meer zeggen over de leefomstandigheden van de katten en dan met name de kattenbakken? Hoeveel bakken zijn er in huis en waar staan ze? Is daar nog iets aan verandert (zoals de vulling). Je wilt het je kat zo gemakkelijk mogelijk maken om wél naar de bak te gaan, ook als ze stress heeft. Een vuistregel voor het aantal bakken is het aantal katten + 1. Ze moeten staan om plekken waar ze rustig en ongestoord naar de bak kunnen gaan, maar ook niet weggestopt.

   Ik hoor graag verder van je, je kunt ook altijd mailen naar info@degroeneos.nl

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 20. Danielle Swinnen schreef:

  Beste,
  Felix heeft schildklierproblemen en neemt Felimazole daarvoor.
  Maar hij kan zo huilen, enkele keren dag en nacht, zou valeriaan kunnen helpen?
  Heb al vanalles geprobeerd, Petcare, Feliway….., geen resultaat.
  Het is geen optie om iets in het eten of drinken te doen want hij laat het onberoerd.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Danielle,

   Bedankt voor je bericht, ik stuur je een email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 21. Mirjam schreef:

  Jammer dat je wel de vragen kunt lezen en de antwoorden niet heb je weinig of niets aan. Jammer

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Mirjam,

   Het is me niet duidelijk wat je precies bedoelt. De antwoorden op de vragen zijn voor mij gewoon zichtbaar.
   Mocht je alsnog iets willen weten dan ben je ook altijd welkom om ons te mailen op info@degroeneos.nl en we helpen je graag verder.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 22. Kelly schreef:

  Hallo,
  Ik heb sinds gisteren een kitten van bijna een jaar gekregen, zelf heb ik een pup van net 7 maanden nu zit me kat steeds op me pup te jagen en hem aan te vallen met nagels…
  Enig idee hoe ik dat zou kunnen oplossen? Wil dat het goed gaat tussen hun 2!!

 23. Silke schreef:

  Hallo, onze dame komt hopelijk morgen naar ons nieuwe huis! Nu heeft ze een stressvolle tijd achter de rug en zich (mogelijk daardoor) grotendeels kaal gelikt. We hebben hypo allergeen voer en rust middelen voor in het stopcontact voor haar en dit heeft even goed geholpen tot oud en nieuw. Nu is ze inmiddels weer grotendeels kaal… is valeriaan iets wat kan helpen voor haar en zo ja, waar zou ik dit kunnen kopen? Bii een kruiderij?

  • Valery Vergnes schreef:

   Beste Silke,
   Bedankt voor je bericht, dieren zijn erg stressgevoelig en kunnen dat op veel verschillende manieren uitten waaronder overmatig likken.
   Ik zou je aan willen raden om op onze blogs informatie in te winnen, wij hebben een 3tal blogs geschreven genaamd “Het stressprotocol” hieruit kun je veel informatie halen om je dier te helpen zich op zijn gemak te laten voelen en zonder stress door het leven te laten gaan.
   Mocht je hierover nog vragen hebben kun je altijd mailen naar info@degroeneos.nl

   Ik hoop je hiermee op weg geholpen te hebben en wens je veel succes!
   Groeten,
   Valéry van team De Groene Os

 24. stans schreef:

  Hallo

  Wij hebben sinds donderdag avond een kitten van 10 weken bij ons. Bij aankomst in ons appartement heeft ze 2 uur heel angstig in haar mandje gezeten. Het moment dat ik even ging douche is ze uit haar mandje gekropen en zich gaan verstoppen tussen de koelkast en de muur. Sinds vrijdag avond zit ze constant onder de zetel. Als wij in de ruimte zijn beweegt ze zich enkel verder onder de zetel. Wel eet en drinkt ze goed op momenten dat wij slapen zijn of uit huis zijn. Sinds afgelopen nacht miauwt ze onophoudelijk. Helaas kunnen we ze niet pakken. We zijn zelf een beetje ten einde raad van wat we kunnen doen. Heb jij tips?

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemorgen Stans,

   Bedankt voor je bericht, ik raad je aan om contact op te nemen met een holistisch werkend dierenarts.
   Wij raden af om onze producten te gebruiken bij zulke jonge dieren.

   Met vriendelijke groet,
   Valéry van De Groene Os

Laat een reactie achter