De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

DIY kamille-extract voor schone ogen

In de zomer kunnen paarden, honden, katten en konijnen sneller last hebben van geïrriteerde ogen. Dit kan komen doordat er erg veel vliegen in de omgeving zijn.

Mijn eigen hond heeft ook snel last van rode ogen, soms met wat prut. Dit kan door van alles zijn: een zandkorreltje, pollen of als we ergens op bezoek zijn geweest waar binnen gerookt wordt.

Ik maak dan altijd dit recept voor kamillewater om de ogen een paar dagen mee schoon te maken. Supermakkelijk en heel efficiënt. Koop een zak kamillebloemen (Matricaria recutita) bij de (natuur)drogist. Ons moederbedrijf Natuurdrogisterij van der Pigge heeft altijd een goede kwaliteit op voorraad. Een goede kwaliteit herken je aan veel hele bloemen, kleine groene takjes en weinig stof. Het ruikt fris appelig.

DIY bij geïrriteerde ogen

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

  • Kook water en doe ongeveer 2 handen vol kamillebloemen in een groot theeglas.
  • Giet het water over de kamillebloemen tot ze onder staan. Het water moet goed verzadigd zijn.
  • Laat 20 minuten trekken.
  • Zeef de kamillethee 2 keer met behulp van een papieren koffiefilter. Dit is belangrijk omdat je de kleine deeltjes niet in de al geïrriteerde ogen wilt hebben.
  • Doe in een schone pot en laat onafgedekt helemaal afkoelen.
  • Als het is afgekoeld, pak je een wattenschijfje dat je goed nat maakt met dit kamillewater. Hiermee dep je zachtjes de ogen schoon. Begin bij de buitenhoek van het ooglid en dep rustig naar de binnenhoek. Druk met je vingers het watje een beetje in elkaar als je dit doet.
  • Herhaal dit 2 tot 3 keer per dag.

Wil je tips ontvangen over natuurlijke diergezondheid?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter