• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Fenegriek – Trigonella foenum-graecum

Historie
Fenegriek of Foenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een kruid dat door veel paardeneigenaren gebruikt wordt. De naam Trigonella verwijst naar de driehoekige vorm van de zaden en foenum-graecum betekend Grieks hooi. De oude Grieken mengden de zaden door het hooi en voerden het op die manier aan hun paarden. Fenegriek wordt al zeer lang verbouwd en de vermeldingen van de werkingen van dit kruid gaan terug tot in de oudheid.

Culinair
Fenegriekzaad en -poeder wordt veel gebruikt in curries. Ook combineert het zaad zeer goed met kaas. Tegenwoordig worden in natuurvoedingswinkel ook wel kiemen verkocht van fenegriek.

Gebruik
Dit kruid heeft een positieve werking op de luchtwegen en laat zich goed combineren met andere kruiden. Bij luchtwegklachten heeft fenegriek een brede werking. Zo werkt het ontstekingwerend en slijmoplossend, bevordert het ophoesten en ondersteunt het de weerstand.

Dieren
Fenegriek prikkelt de baarmoeder en mag daarom niet tijdens de dracht gegeven worden. Voor lacterende dieren is het juist een mooi kruid om de melkproductie op gang te brengen.
In de paardensport wordt fenegriek veel gevoerd, onder andere vanwege de versterkende werking van het kruid. Het verbetert de conditie van verzwakte en vermagerde dieren of na dracht.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!