• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Ingrid Langen

Gezonde hoeven van je paard met Sterke Hoef Gel

Op onze natte, zompige bodem is het soms best een uitdaging om de hoeven van je paard gezond te houden. En gezonde hoeven zijn essentieel voor een paarden, want ze staan het grootste deel van de dag.

Die natte bodem en/of stal kan een negatief effect op de hoeven hebben. Middelen die daartegen zijn vaak agressief of ze werken niet.

Effectieve Micro-organismen

De Japanse professor Teruo Higa is vanuit een veel breder perspectief gaan onderzoeken welke micro-organismen er in een gezonde bodem zitten. Op grond van zijn bevindingen heeft hij producten ontwikkeld gebaseerd op EM®culturen. oftewel Effectieve Micro-organismen.

De micro-organismen die in die EM®culturen zitten zijn melkzuurbacteriën, gisten en fototrofische bacteriën (dit zijn bacteriën die energie uit licht halen). Deze culturen kunnen op veel terreinen worden ingezet, zoals:

 • Grondverbetering
 • Schoon water
 • Het maken van compost en bokashi
 • Reinigen van huis, tuin en stallen
 • Verzorging van huisdieren
 • Verzorging van landbouwhuisdieren

Gezonde hoeven

Het inzetten van EM®culturen zorgt voor versterking van de al aanwezige gezonde bacteriën. Zoals probiotica de gezonde groei van darmbacteriën stimuleren, zo bevorderen de EM®culturen de groei van de gunstige bacteriën in het milieu om ons heen.

De hoeven van paarden kunnen ook gevoelig zijn voor micro-organismen van buitenaf. Denk aan rotstraal of de witte lijn in de hoef. Door de EM®culturen op de hoeven te gebruiken, maak je heel gericht gebruik van de probiotische stoffen en draag je bij aan het herstel van van gezonde hoeven.

Ons nieuwe product is gebaseerd op deze EM®culturen die zorgen voor een verbetering van het bacteriële milieu in de hoef, zodat de schadelijke bacteriën geen kans meer hebben. Op deze manier draag je bij aan het behoud en herstel van de hoeven.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

gezonde hoeven

Gebruikerstest

Een aantal mensen heeft Sterke Hoef Gel uitgetest op de hoeven van hun paard. De bevindingen waren heel positief. De hoefstralen lieten duidelijke verbeteringen zien en ook de kwaliteit van het hoorn nam toe. Ook bij white line disease werd een duidelijke verbetering waargenomen.

Samenstelling

Water, rietsuikermelasse, Effectieve Micro-organismen.

Gebruiksaanwijzing

Maak de hoef schoon met een hoevenkrabber en borstel goed uit. Breng de Sterke Hoef Gel aan op de onderzijde van de hoef met een kwastje. Kan naar behoefte dagelijks worden gebruikt.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Sterke Hoef Gel

Als introductieaanbieding kun je Sterke Hoef Gel nu aanschaffen met 5 euro korting! Dit aanbod geldt t/m 30 april 2023.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!