• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 2 minuten

Oude vertrouwde gewrichtsformule, volgens de nieuwste inzichten aangevuld met kruiden en voedingsstoffen

Onze Glucosamine Complex Speciaal voor honden & katten en paarden is vernieuwd en aangevuld met een krachtige kruidenmix en collageen! In dit artikel lees je meer over de gebruikte kruiden en voedingsstoffen.

Soepel blijven bewegen

Het gezond houden van gewrichten is bij veel honden, katten en paarden een aandachtspunt. De vraag naar voedingssupplementen die dat doen, is dan ook groot. Toch zijn er helaas veel supplementen op de markt die niet goed werken: de kwaliteit is niet goed, de gebruikte grondstoffen niet voldoende, de dosering te laag… Gelukkig staat ook hier de kennis niet stil!

Als honden, katten of paarden ouder worden, krijgen ze vaak te maken met klachten als stramheid en moeite met bewegen. Er komt steeds meer onderzoek dat uitwijst dat dit niet het gevolg is van slijtage maar van chronische ontstekingen. Als er eenmaal sprake is van artrose, valt dat niet meer volledig te herstellen, maar gelukkig zijn er genoeg dingen die je kun doen om gezonde gewrichten te ondersteunen!

Glucosamine Complex Speciaal was toe aan een update. De vertrouwde mix van glucosamine, chondroïtine, MSM, magnesium, calcium en vitamine C is aangevuld met extra nutriënten en een kruidenmix.

De nutriënten

Collageen type 1 (peptiden). Type 1 omvat 90% van het collageen in het lichaam. Met betrekking tot gewrichten is collageen type 1 belangrijk voor de pezen, ligamenten, gewrichtskapsels, synoviale membranen, spieren, bloedvaten en botweefsels.

Hyaluronzuur is een dikke gel die werkt als smeermiddel en schokdemper in een gewricht. Het lichaam maakt het in principe zelf aan, maar dit neemt af met het vorderen van de leeftijd. Aanvulling van hyaluronzuur helpt bij het soepel houden van het gewricht.

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en daarmee aan het goed functioneren van de gewrichten.

Magnesium heeft veel functies in het lichaam en is onder andere van belang voor het zenuwstelsel en een normale spierfunctie.

Calcium is goed voor de botten en van belang voor het goed functioneren van de spieren en de zenuwen.

Niacinamide (vitamine B3) ondersteunt de stofwisseling. Het helpt de andere ingrediënten.

De kruiden in de mix

Boswellia serrata (wierookhars) is een uitgesproken kruid voor de pezen, spieren en gewrichten. Het houdt het bewegingsapparaat soepel en gezond.

Rosmarinus officinalis (rozemarijn) is een kruid dat de activiteit van het bewegingsapparaat ondersteunt. Daarnaast dient het ook als antioxidant en conservering.

Yucca schidigera is een sterke plant uit de droge gedeeltes van Noord- en Centraal Amerika en West Indië. Veel inhoudsstoffen uit Yucca worden gebruikt bij het maken van nieuwe soorten medicijnen. Door de aanwezigheid van steroïde saponinen helpt het o.a. gewrichten gezond te houden.
(De kamerplant Yucca (palmlelie) is giftig en een andere soort dat de hier gebruikte schidigera.)

Curcuma longa (kurkuma) wordt al eeuwenlang gebruikt: in het Assyrische rijk werd al 600 jaar voor Christus het gebruik van curcuma benoemd. De laatste jaren is het gebruik van de wortel enorm populair geworden. En grotendeels terecht: het kent vele nuttige toepassingen en combineert goed met andere kruiden.

Zingiber officinale (gember) is een bekend verwarmend kruid en dat is een nuttige toepassing om de gewrichten op gang te helpen. Daarnaast bevat het ook inhoudsstoffen die de gewrichten helpen beschermen en soepel houden.

Urtica dioica (grote brandnetel) werd al door de Romeinen gebruikt: ze sloegen zichzelf met deze plant om hun stijve gewrichten te verwarmen. Gelukkig kan de plant ook inwendig gebruikt worden voor een zachtere, maar ook effectieve aanpak van het behoud van een goede gewrichtsfunctie.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!