• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Stappenplannen van De Groene Os

Onze stappenplannen zijn ontwikkeld door onze holistisch dierenarts Lieselot en natuurgeneeskundig therapeut Melody. Ze zijn bedoelt om zowel diereigenaren als professionals houvast te geven om diergezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen met onze producten en adviezen.

Soms is er namelijk méér nodig dan 1 enkel middel, bijvoorbeeld wanneer een hulpvraag al langere tijd bestaat of meer complex van aard zijn.

Het begon allemaal met het Darm Herstel Plan. We merkten dat mensen wel weten dat darmgezondheid erg belangrijk is in de algemene gezondheid, zoals bijvoorbeeld voor een gezonde huid en vacht. Soms gaven ze een probiotisch supplement, om er vervolgens achter te komen dat de symptomen erger werden. Dat komt doordat wanneer er een sterke onbalans is in de darmgezondheid, de darmen nog niet klaar zijn voor probiotica.

Voeding, levensstijl en zelfs training moeten worden bekeken. De eerste stap is om het immuunsysteem te ondersteunen, een detox-periode in te lassen, het immuunsysteem te stimuleren en ontstekingen tegen te gaan. Pas daarna kunnen we een probioticum geven. Op deze manier kan het lichaam zijn eigen darmgezondheid ondersteunen.

Er zijn stappenplannen om honden, katten en paarden op een aantal belangrijk vlakken te ondersteunen en nieuwe worden regelmatig ontwikkeld.

Nieuw! Stappenplan bij dunne ontlasting

Dunne ontlasting is een van de meest voorkomende hulpvragen.

Dit protocol is vooral bedoeld voor dieren die last hebben van acute dunne ontlasting zonder daar zelf ziek door te zijn.

Ook lees je hier over signalen wanneer er meer aan de hand is en een dierenartsbezoek noodzakelijk is.

Darm Herstel Plan

 

Het Darm Herstel Plan (eerst Darmprotocol) van De Groene Os is een overzichtelijk stappenplan voor zowel diereigenaren als dierprofessionals die op holistische wijze willen werken aan de darmgezondheid van een dier.

Dit stappenplan kan gebruikt worden om de darmgezondheid te ondersteunen, maar ook in andere situaties waarbij gezonde darmen belangrijk zijn. En dat zijn er flink wat, want de darmen vervullen een centrale rol in het behouden van een goede gezondheid. Denk hierbij aan een gezonde huid en vacht.

Stappenplan voor de gevoelige huid

 

Van kriebel wordt gezegd dat het erger is dan andere vormen van ongemak. Bij De Groene Os krijgen we hier ook veel vragen over de gevoelige huid bij honden, katten en paarden.

Kriebel kent vele oorzaken maar de basis van een gevoelige huid ligt vaak bij de darmgezondheid. Om de darmgezondheid zo optimaal mogelijk te houden hebben wij ons Darm Herstel Plan geschreven, maar wil je snel iets aan de eerste kriebel doen, dan kun je het hieronder beschreven Stappenplan voor de gevoelige huid volgen. Wanneer de huid rustiger is, kan dan alsnog het Darm Herstel Plan worden ingezet om de basis van de gezondheid te ondersteunen.

 

Stappenplan voor het behoud van soepele gewrichten

 

Het soepel houden van gewrichten is een belangrijk punt naarmate onze dieren ouder worden. Een beperkte gewrichtsfunctie kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven
Dit stappenplan biedt een leidraad voor gezonde gewrichten.

 

Stappenplan bij gevoelige hoeven

 

Gevoelige hoeven bij paarden – bijvoorbeeld tijdens het weideseizoen – komen vaak voor: volgens studies bij 15 tot 34% van de paarden.
Naast voeding en de manier van houden van je paard, kun je ondersteunen met kruiden en voedingssupplementen. Dit protocol is zorgvuldig samengesteld door holistisch dierenarts Lieselot Czvek en kun je als leidraad gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!