• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 2 minuten

5 tips om te doen met je hond als het te warm is om te wandelen

Als de zon schijnt, wil je er het liefst op uit met je beste vriend. De zomer roept bij mij altijd een gevoel van actie op: ik wil op pad en avonturen beleven. Maar honden kunnen eigenlijk helemaal niet goed tegen de warmte. Zo is naast de fiets lopen of een andere sportieve activiteit hartstikke onverstandig en zelfs gevaarlijk als het warm is. Daarom geef ik je in deze blog 5 tips over wat je op een warme dag wél gezellig samen met je hond kunt doen.

 

 

 

 

wat te doen als het warm is

Dit is Ivy, een Spaanse podenco, vorige maand op vakantie tijdens een rustmoment. Hij is best gewend aan warmte, maar hij doet hij het enige juiste als het heet is: helemaal niks. 

 

Tip 1: dauwtrappen


Als het warm is, kun je het beste een tropenrooster invoeren. Ga ‘s ochtends vroeg (op echt warme dagen voor 8 uur) als het nog koel is lekker wandelen en hou het tussen de middag en aan eind van de middag bij een klein plasrondje. ‘s Avonds blijft de warmte vaak nog lang hangen. Mocht je hond toch aan wat actie toe zijn, doe dan in de schermer nog een goede ronde. Wacht dus tot het echt donker begint te worden.

Tip 2: op pad met de fietskar

Wij vinden een fietskar voor honden een echte uitkomst. Het kost even wat tijd, moeite en lekkers om je hond aan te leren ontspannen in de kar te gaan en te rijden, maar dan heb je ook wat. Als je zelf zin hebt om te fietsen op een zonnige dag, kan je hond toch op een veilige manier mee.
Bij ons is het favoriet om na het werk een picknick in te pakken, de fietskar op te zetten, hond erin en lekker te gaan zwemmen en buiten te eten.

Tip 3: ga pootjebaden

Veel mensen realiseren zich niet dat intensief zwemmen óók tot hittestress kan leiden bij je hond. Zeker als je ook met ballen loopt te gooien in de volle zon. Ook kan een natte hondenrug enorm gaan broeien. Hou het veilig en ga lekker pootjebaden.

Tip 4: brokjes vissen

Hersenwerk kan een fijne manier zijn om je hond uit te dagen, maar is ongemerkt behoorlijk inspannend, ook fysiek. De hartslag kan erdoor fors omhoog gaan.

Hier een koele variant:

  • Vul een teiltje met water en gooi er wat ballen of ander speelgoed in dat bestand is tegen water.
  • Doe er ook een paar snoepjes of brokjes bij (liefst brokjes die niet meteen uit elkaar vallen). Gegarandeerd snorkelplezier!Dit spelletje kun je ook met alleen speelgoed doen. Laat je hond de speeltjes uit de teil apporteren. Als dit lukt kun je proberen om je hond een specifiek speeltje uit de teil te laten halen, bijvoorbeeld de bal en niet de stok of de kong.

Tip 5: lekker samen chillen

Wij mensen willen vaak wat doén. Ikzelf wel in ieder geval. Wat ik heb gemerkt aan Ivy is dat hij, zeker op een warme dag, het liefst ergens onder een boom samen met ons wil chillen. Beetje snuffelen, voor je uit staren, wat knuffelen of op een stokje knagen.
Dit zijn de ideale dagen om het tempo wat te verlagen. Je kunt zelfs een goed boek meenemen en lekker samen ontspannen.

Heb jij nog meer tips? Deel ze hieronder!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!