• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen
  • Leestijd: 4 minuten

Video: goed slapen is ook voor dieren belangrijk

Wist je dat dieren ook te weinig kunnen slapen? Dat ze daar dan ook last van kunnen krijgen? Als je dier lusteloos wordt of juist hyperactief, kan dit een signaal zijn dat hij of zij niet genoeg of niet goed genoeg slaapt.

Maar hoe kom je daar nou achter, want dieren hebben een heel ander slaapritme dan mensen. Voldoende slaap en rust is noodzakelijk voor het herstel van het lichaam. Vooral bij sportpaarden of honden die werk doen is het zaak om overtraining en overprikkeling te voorkomen.

Paarden slapen vaak staand met 1 achterbeen op rust. Echt liggend slapen doen ze als ze zich veilig voelen. En een echte REM-slaap hebben ze maar heel kort: zo’n 5-10 minuten per nacht of dag: vaak zie je paarden ook overdag lekker rusten in het zonnetje.

Honden slapen zo’n 12 uur per etmaal, waarin ze vooral ’s nachts diep slapen. Overdag wordt gedut en blijven ze waaks.

En katten slapen gemiddeld zo’n 16 uur per dag, verdeeld over een etmaal. Sommige katten zijn echt nachtdieren en vooral ’s nachts op pad. Andere katten passen zich meer aan aan hun baasje en slapen vooral ’s nachts. In de winter slapen ze ook vaak meer en langer dan in de zomer.

Doordat het ritme zo anders is als dat van ons, is het niet eenvoudig om erachter te komen of ze wel genoeg slapen. Je kunt een webcam ophangen in de stal of op de plek waar je dier het meest slaapt. Bij paarden zie je aan de hoeveelheid stro of strooisel op hun lijf of in hun staart wel of ze echt liggend hebben geslapen. Bij honden en katten is dat wat lastiger. Aan het gedrag van je dier kun je veel aflezen. Bij hyperactiviteit of bij juist lusteloosheid kun je daar eens op letten. Want voelt je dier zich wel veilig genoeg om te gaan slapen? Is het donker genoeg? Is het rustig genoeg?

Net als voor mensen zijn er ook voor dieren supplementen die helpen om tot rust te komen, zoals Relax Compositum voor honden en katten en voor paarden of Magnesiumcitraat voor honden en katten en voor paarden. Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren en is daarom vooral voor sportpaarden fijn, ook omdat het verder geen kruiden bevat.

Verdenk jij je dier ervan dat hij te weinig rust krijgt? Met healing touch for animals kun je een grote ontspanning bereiken en daarmee meer rust en herstel bevorderen. Meer hierover vind je via de link hierboven.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!