• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Video: holistisch dierenarts Suus over de connectie tussen de hersenen en de darmen

De darmen zijn een waanzinnig interessant orgaan en staan vaak aan de basis van gezondheid of juist ziekte. In deze video vertelt Suus over de manier waarop de darmen en de darmbacteriën samenwerken met de hersenen en de gevolgen daarvan op het gedrag van je dier.

Er zijn veel verschillende manieren om de darmgezondheid te ondersteunen. Dat begint met gezonde voeding en indien nodig stressbeperking. Kruiden en supplementen kunnen ook ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons Darm Herstel Plan. Als je hier meer over wilt weten kun je met mij bellen op het dierenartsenspreekuur. Bel op maandag, woensdag of vrijdag van 9.00 -10.00 naar ons gratis dierenartsenspreekuur!

Darmflora

De darmflora (ook wel microbioom genoemd) bestaat uit miljarden bacteriën, schimmels en gisten. Bij een volwassen dier kan de darmflora wel 1 tot 1,5 kilo wegen. Al deze beestjes helpen mee met de spijsvertering, houden het darmslijmvlies intact en zorgen ervoor dat schadelijke micro-organismen zoals virussen en wormen niet de overhand krijgen.

Connectie tussen de hersenen en darmen

Tegenwoordig wordt er veel onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen de darmen en de hersenen. Het blijkt dat de gezondheid van de darmen op meerdere manieren in direct verband staat met de gezondheid van het centrale zenuwstelsel en dat er een relatie is tussen bijvoorbeeld depressieve klachten/angsten en problemen in de darmen zoals obstipatie.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!