• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Video: let jij hierop als je een voedingssupplement koopt?

Als je een voedingssupplement koopt voor je dier, kijk je dan wel eens naar de ingrediënten? En dan bedoel ik ook het dragermateriaal? Grote kans dat het allemaal abracadabra voor je is, al die onbekende namen die je op het etiket vindt.

We hebben onze Multivitaminen en Mineralen Complex aangepast: we hebben een variant voor honden en katten en eentje voor paarden en pony’s gemaakt. Want het verschil tussen vleeseters en planteneters is eigenlijk best groot.

In deze video ga ik het eens hebben over juist die onbekende stofjes: het dragermateriaal. En waarom het een goed idee is om daar eens kritisch naar te kijken.

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten bij De Groene Os. Als diëtist heb ik een voedingsachtergrond en daar kwamen door de jaren heen orthomoleculaire voedingskunde en diervoeding bij. En naast de productontwikkeling maak ik ook video’s voor De Groene Os en voor mijn eigen praktijk ‘Healing Touch voor Dier en Mens’.

Dragermateriaal in een voedingssupplement

In veel voedingssupplementen tref je dragermateriaal aan. In onze Multivitaminen en Mineralen complex is dat ook het geval want vitaminen en mineralen hebben van zichzelf nogal een vieze smaak. Dan is het handig om er iets aan toe te voegen waardoor die smaak als het ware verdund wordt.

Dan heb ik het niet over aroma’s, dat is weer een ander verhaal.

Je wilt dan het liefst geen nutteloze grondstoffen erin hebben, stofjes zoals suikers, maisstroop, krijt en zo. Als er dan ‘vulmateriaal’ nodig is, neem dan iets waar het dier ook nog wat aan heeft. Voor zover dat mogelijk is.

Zo hebben wij tenminste gedacht toen we onze Multivitaminen en Mineralen Complex gingen herformuleren.

Voor de paarden en  pony’s konden we het maltodextrine in z’n geheel weglaten en vervangen door cichoreiwortelpoeder en spirulina. Cichoreiwortelpoeder is een bron van fructo-oligosacchariden (FOS). Ze doen dienst als prebiotica: ze helpen een gezond darmmilieu waardoor de nuttige bacteriën zich lekker thuis voelen. En spirulina is een bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en een aantal vitaminen en mineralen.

Je kunt ook wel zien aan het poeder dat er spirulina in zit, het is wat groenig.

Voor de honden en de katten hadden we toch nog wat maltodextrine nodig vanwege de smaak. Maar de hoeveelheid is gehalveerd ten opzichte van de vorige formule. Er zit ook wat krijt in als anti-klontermiddel (een eerdere versie leek op rietsuiker en werd na verloop van tijd een dikke klont. Dat was natuurlijk niet te verkopen aan jullie). En er zit ook spirulina in.

Al met al zijn we heel blij met de formule zoals ie er nu staat.

En wil je weten wat er verder in zit aan voedingsstofjes? Daar schreef ik een 2-tal artikelen over. Voor het artikel over honden en katten, kijk je hier. En wil je meer weten over de multi voor paarden en pony’s, dan kun je dat hier lezen.

En als je wilt weten of jouw dier een extraatje nodig heeft, dan kun je contact met ons opnemen.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Meer tips om je dier natuurlijk gezond te houden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

MailChimp - Aanmeldformulier
Privacy *
Ik meld mij aan voor de volgende nieuwsbrieven *
Bezig met versturen

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!