• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens

Waarom biologisch?

Van biologische producten worden de voordelen steeds meer bekend en ze zijn gelukkig steeds beter verkrijgbaar. Bij De Groene Os kiezen we ervoor om, waar mogelijk, biologische ingrediënten en grondstoffen te gebruiken. De biologische kwaliteit sluit namelijk perfect aan waar wij voor staan: 100% natuurlijk en met respect voor mens, dier en milieu geproduceerd.

 

 

 

 

 

Productie biologisch voedsel

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw.

Kenmerken van de biologische veeteelt en landbouw

 • Beter voor dierenwelzijn
  Veehouders gebruiken biologisch voer voor hun dieren en hebben een diervriendelijke werkwijze: ze geven hun dieren meer ruimte dan in de gangbare veehouderij gebruikelijk
 • Waar mogelijk wordt medicijngebruik teruggedrongen
  Denk hierbij aan minder vaak antibiotica gebruiken en bewust ontwormen. Dit help bij het terugdringen van resistentie.De leefomstandigheden van het dier zijn erop gericht om de natuurlijke weerstand zoveel mogelijk te bevorderen.  En het dier wordt er ook nog eens blijer van!
 • Geen gentech
  Bio-boeren gebruiken geen genetische modificatie. Het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten, enzymen en diervoer is niet toegestaan in de biologische landbouw.Gewassen worden uitsluitend geteeld op grond en niet op water of op een kunstmatige ondergrond zoals steenwol. Het aantal dieren dat wordt gehouden is in evenwicht met het grondoppervlak. De mest moet kunnen worden gebruikt op het eigen land of op land van andere boeren in de streek, zodat er geen mestoverschot ontstaat.
 • Streven naar gesloten kringloop
  De natuurlijke kringloop wordt in stand gehouden. Mest wordt verspreid over het land en zorgt voor voedingsstoffen voor de gewassen. Zo kan er op het land voedsel voor mensen groeien en voer voor het vee. Niet-gemengde bedrijven als akkerbouwbedrijven of varkenshouderijen werken met elkaar samen om een kringloop te vormen: de mest van het veebedrijf gaat naar het akkerbouwbedrijf en het akkerbouwbedrijf levert weer stro en voer aan het veebedrijf.
 • Minder pesticiden is ook veiliger voor werknemers
  Biologische gewasbescherming bestaat uit de combinatie van het inzetten van natuurlijke vijanden (denk aan sluipwespen), bestrijdingsmiddelen van natuurlijke oorsprong en mechanische bestrijding, zoals het wieden van onkruid.Sommige boeren gebruiken plantenrassen die minder gevoelig zijn voor plagen en ziekten.Boeren wisselen verschillende soorten gewassen op een stuk land af: wisselteelt. Wanneer er een plaag is, wordt er een ander gewas geplant dat minder gevoelig is voor plagen. De plaag verdwijnt dan weer.
 • Biologische verwerking
  De Groene Os gebruikt geen chemische kleur-, geur-, en smaakstoffen en de ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch.

Bij bio-producten worden zo min mogelijk proceshulpstoffen gebruikt. Dit zijn stoffen die niet in het product zelf zitten, maar worden gebruikt bij de verwerking, bijvoorbeeld om de structuur van een product te veranderen. Bij de biologische productie zijn alleen hulpstoffen toegestaan die technologisch onmisbaar zijn. Zo mag biologische suiker niet gebleekt worden en bij de productie van biologisch brood mag alleen gebruik gemaakt worden van niet-genetisch gemodificeerde enzymen.

Producten worden niet doorstraald om ze langer houdbaar te maken. De biologische sector wijst dit af, omdat deze methode niet natuurlijk is en schadelijk kan zijn. Zeker kruiden kunnen hierdoor een deel van hun nuttige werking verliezen.

Psyllium Husk voortaan biologisch!

Ook onze Psyllium Husk is voortaan afkomstig van biologische teelt. We hebben er echter bewust voor gekozen om geen keurmerk op onze verpakkingen te zetten. Zo’n keurmerk voeren kost namelijk veel geld en dat zouden we moeten doorberekenen in de prijs. Dat willen we niet en daarom kunnen we jullie nu een unieke kwaliteit Psyllium Husk aanbieden voor een betaalbaar bedrag.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!