• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Wat doe je aan slechte hoeven van je paard? – video

No foot, no horse: een bekende uitspraak over paarden, toch?

Je kunt heel wat gedoe hebben met de gezondheid van de voeten van je paard: brokkelhoeven, rotstraal, gevoelige zolen etc.

Wat kun je er aan doen? In deze video vertel ik je over mijn oplossingen.

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten bij De Groene Os. Als diëtist heb ik een voedingsachtergrond en daar kwamen door de jaren heen orthomoleculaire voedingskunde en diervoeding bij. En naast de productontwikkeling maak ik ook video’s en webinars voor De Groene Os en werk ik in mijn eigen praktijk ‘Healing Touch voor Dier en Mens’.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Slechte hoeven

Dit zijn de voeten van mijn paard zo’n 2 maanden geleden. Je kunt wel zien wat hier de problemen zijn: je ziet hier uitgebroken stukken, je kunt hier zien dat de verzenen slap zijn en snel omklappen. Vooral toen de wei erg nat was. Rotstraal heeft ie niet, maar hij heeft wel al heel lang white line disease. Kortom, hier was sprake van slechte hoeven.

En zo zien ze er nu uit. De smid is al weer ruim 4 weken geleden. Je ziet dat de uitgebroken stukken mooi dicht groeien en niet meer opnieuw uitbreken. Zelfs niet nu het zo droog is.

Achter is ie nu bijna een jaar van de ijzers af en voor zo’n 6 maanden. Sinds vorig najaar gebruik ik nu Sterke Hoef gel. En je kunt nu wel zien dat dat een goed effect heeft gehad op de kwaliteit van zijn voeten. Het hoorn wordt harder, de hoefwand blijft nu heel en de witte lijn wordt steviger, minder kruimelig.

Sterke Hoef gel is gebaseerd op Effectieve Micro-organismen: probiotica voor de uitwendige toepassing zeg maar. Het zit in een flesje met een handig tuitje zodat je gemakkelijk in de stralen en in de witte lijn kunt spuiten, zonder al te veel te knoeien. Met een kwastje smeer je het dan uit over het oppervlak dat behandeling nodig heeft. Dat is het.

En wil je weten hoe dat nou zit met die Effectieve Micro-organismen? Op onze website vind je een artikel over de Sterke Hoef gel en wat die EM-culturen nou precies doen. De link staat hierboven in beeld.

Sterke Hoef Gel

Wil je advies voor je paard? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder. Klik op de knop hieronder.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!