• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

5x zelfgemaakte kattenspeeltjes

Spelen is belangrijk voor katten van alle leeftijden. Het spelen is erop gericht om de jacht na te bootsen en is een goede uitlaatklep voor je kat. Als katten die niet hebben, kunnen ze al hun overtollige energie gaan inzetten voor dingen waar je minder blij mee bent zoals het slopen van je meubels.

Regelmatig spelen houdt katten zowel fysiek als mentaal fit en voorkomt overgewicht. Zorg dat je, ook als je kat ouder wordt, regelmatig een speelkwartiertje houdt, dan blijft je dier tot op hoge leeftijd speels.

Hoe houd je een jonge kat bezig?
Kittens zijn (samen met puppies en babynijlpaardjes) de meest schattige wezens die er bestaan. Het zijn echter ook kleine slopertjes.

Onze collega Monique vangt regelmatig moederloze kittens op die ze met alle liefde en hulp van haar eigen honden en katten grootbrengt. Toch is ze altijd weer blij als ze naar hun eigen gouden mandje gaan en haar kuiten en handen weer veilig zijn.

Jonge katten moeten hun energie kwijt kunnen en spelen is daarbij essentieel. Ook helpt het (samen) bezig zijn om je kat goed op te voeden. Bijvoorbeeld dat ze niet je kuiten moeten aanvallen, maar speelgoed.

Kattenspeelgoed
Het overkomt iedere kattenbezitter: met de beste bedoeling koop je een fleurig kattenspeeltje en komt er blij mee aanzetten bij je kat. En je kat kijkt je aan, denkt eens na en… draait om en loopt weg. Met een beetje mazzel vreet de hond het speeltje niet op.

De leukste kattenspeeltjes zijn vaak spulletjes die ze zelf hebben gevonden of die zelf gemaakt zijn.

Lege wc-rollen
Met lege wc-papierrollen kun je supermakkelijk allerlei kattenspeeltjes knutselen:

  1. Knip van een lege wc-rol met een schaar ringen ongeveer zo breed als je vinger. Deze zijn perfect voor je kat om mee te spelen op gladde vloeren.
  2. Als je 4 van bovenstaande ringen hebt, kun je ze in elkaar steken zodat ze een bal vormen. Als het goed is, zijn er nog openingen zichtbaar. Je kunt de bal zelfs vullen met een paar kattensnoepjes. Je kat moet dan werken om ze eruit te krijgen.
  3. Verzamel een stuk of 14 lege wc-rollen en een lege tissuedoos. Haal de bovenkant uit de tissuedoos en steek de rollen in de lege box zodat ze zichtzelf vastklemmen. Zet op z’n kant en verstop kleine speeltjes (zoals een speelgoedmuis) of kattensnoepjes in een paar rollen, zodat je kat ernaar moeten vissen met een pootje.

Puzzels

  1. Neem een rechthoekige tupperware-bak (of iets vergelijkbaars) met deksel en een handvol kleine kattenspeeltjes zoals balletjes en speelgoedmuizen. Snijd met een stanleymes rondjes uit de deksel waar de balletjes net doorheen passen. Zorg ervoor dat er geen scherpe randjes aanzitten. Vijl de randjes eventueel bij. Doe de speeltjes in de bak met de deksel erop en geef het aan je kat. Ze krijgt de speeltjes er waarschijnlijk niet uit, maar er tegenaan meppen en vissen vindt ze heerlijk!
  2. Neem een schoon, leeg plasticflesje (bijvoorbeeld van een sapje of een waterfles) met dop en een handje brokjes. Snijd met een stanleymes gaatjes in de zijkanten van de fles, zo groot dat de brokjes er net doorheen passen. Vijl scherpe randjes bij. Doe de brokjes (eventueel met behulp van een trechter) in de fles, doe de dop erop en geef aan je kat.

Wil je tips ontvangen over natuurlijke diergezondheid?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!