• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Overgewicht en obesitas bij onze dieren – wat kun je eraan doen? Nieuw webinar op 23 mei 19:30 uur

In Nederland leven ca. 2 miljoen honden en 3 miljoen katten. En zo’n 35 % van die honden en katten is te dik. Bij de paarden is dat meer dan de helft! Vooral bij de pony’s vinden we meer dan 60 % te dikke dieren.

Hoe erg is dat? Overgewicht en het vervolg, obesitas, ligt ten grondslag aan welvaartsziekten. Met de toename van het gewicht wordt het risico op insuline resistentie, metabool syndroom (EMS bij paarden), diabetes bij honden en katten, verminderde weerstand, onvruchtbaarheid en niet te vergeten gewrichtsproblemen steeds groter.

Hoe komt het dat onze geliefde dieren steeds dikker worden? Wat zijn de oorzaken? Welke mechanismen in het lichaam versterken het effect van het overgewicht? En wat kun je er als diereneigenaar tegen doen? Dat is meer dan je denkt.

Serie webinars over welvaartsziekten

Dit is het 3e webinar in een serie. De eerste ging over de koolhydraten als de verborgen dikmakers. Waarin we leerden welke koolhydraten bijdragen aan (of veroorzakers zijn van) overgewicht. In het 2e webinar vertelde Lieselot over welvaartsziekten bij paarden, welke er zijn en hoe je daar mee omgaat.

En dan nu de derde en laatste over overgewicht en obesitas bij onze honden, katten en paarden. In dit webinar gaan we het uitgebreid hebben over de oorzaken en mechanismen van overgewicht en obesitas. En verder belangrijke aandachtspunten voor de voeding  van je dier en welke nutriënten en kruiden kunnen ondersteunen bij het behoud van een gezond gewicht en bloedsuikerspiegel.

Ingrid met Amorin

Door wie? Ingrid Langen, productmanager bij De Groene Os, geeft dit webinar. Je kent haar waarschijnlijk van haar blogs en video’s. Met een achtergrond als o.a. diëtist, past informeren over voeding goed in haar straatje. Vanuit De Groene Os benoemen we het regelmatig: voeding is de basis voor een goede gezondheid, supplementen zijn daarin ondersteunend.

Wanneer? Dinsdag 23 mei om 19:30 uur. Het is ook nog  steeds gratis.

Aanmelden doe je via de knop hieronder. Je ontvangt dan een bevestiging in je mail met de link die je kunt gebruiken als toegang tot het webinar. Het wordt opgenomen, dus als het tijdstip je niet uitkomt, dan kun je het terugkijken. Al kun je dan natuurlijk geen vragen meer stellen. Dus meld je wel aan

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!