De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

De beste blogs van 2016

Ook in 2016 hebben we weer flink wat zitten schrijven. Van artrose, doe-het-zelf-recepten, nieuw ontdekte virussen tot zadelpijn. Dit zijn de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar:

  1. Hoe voorkom je artrose en behoudt je dier gezonde gewrichten?

Helaas komt artrose bij dieren vaak voor en kan het zeer serieuze gevolgen hebben. Er worden zelfs dieren voor ingeslapen. Dat er veel vragen over deze aandoening zijn blijkt wel uit hoe vaak dit artikel is aangeklikt.

Een hieraan verwante klacht rugproblemen bij paarden komt ook veel voor. 27 tot bijna 100% van de paarden zou rugproblemen hebben!

  1. Vraag en antwoord over diabetes en insulineresistentie

Net zoals mensen hebben dieren ook last van welvaartsziekten. Diabetes en insulineresistentie zijn van die aandoeningen. In Antwoord op de 4 meest gestelde vragen over diabetes en insulineresistentie gaan we hier dieper op in.

  1. Doe het zelf

Onze passie voor kruiden is ontstaan door zelf zalfjes te maken van versgeplukte calendula, lavendel en andere bloemen. We delen graag onze tips met je over hoe je met DIY-recepten kunt zorgen voor een gezond dier.

In de zomer hadden we het over oogproblemen en hoe je zelf kamilewater kunt gebruiken bij gevoelige ogen.

In de herfst gaven we je recepten om voor je hond een superfood aan zijn maaltijd toe te voegen. Pompoen blijkt namelijk heel gezond.

  1. 10 tekenen dat je dier het verkeerde voer krijgt

Er bleek behoefte te zijn aan een handig overzicht waarmee je kunt nagaan of het voer dat je nu geeft wel zo geschikt is voor je dier. Daarom is hij ook vaak gelezen: 10 tekenen dat je dier het verkeerde voer krijgt.

  1. Vervelende teken

Teken kunnen verschillende ziektes overbrengen op mens en dier. Afgelopen zomer werd er een voor Nederland nieuw virus geconstateerd.

Tegelijkertijd neemt de bewustwording van de gevaren van gifstoffen in anti-tekenmiddelen toe. De moraal van het verhaal is zorgen voor een gezond dier én een bewuste keuze uit de middelen maken. In dit artikel geven we tips voor een natuurlijke aanpak.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter