• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Nieuw stappenplan voor de gevoelige huid bij honden, katten en paarden

Van kriebel wordt gezegd dat het erger is dan andere vormen van ongemak. Bij De Groene Os krijgen we hier ook veel vragen over bij honden, katten en paarden.

Kriebel kent vele oorzaken maar de basis van een gevoelige huid ligt vaak bij de darmgezondheid. Om de darmgezondheid zo optimaal mogelijk te houden hebben wij ons Darm Herstel Plan geschreven, maar wil je snel iets aan de eerste kriebel doen, dan kun je het hieronder beschreven Stappenplan voor de gevoelige huid volgen. Wanneer de huid rustiger is, kan dan alsnog het Darmprotocol worden ingezet om de basis van de gezondheid te ondersteunen.

De juiste voeding speelt een cruciale rol bij het gezond houden van je dier. Als er sprake is van voedselintoleranties of als je dier op een andere manier niet goed reageert op de voeding, kan dat onder andere zijn weerslag hebben op de huid. Je merkt dan bijvoorbeeld kriebels, schilfers, droogheid of roodheid.
Als je dier een geïrriteerde huid heeft, is het daarom belangrijk om ook de voeding door te lichten.

Wat te doen bij kriebel?

Stap 1
Een rode huid is vaak een teken van een teveel aan histamine. Dit kan genormaliseerd worden met het kruid Scutellaria bailancensis (glidkruid). Dit brengt rust in de mestcellen die histamine produceren.

Hiervoor kun je Scutellaria Tinctuur voor Hond & Kat of Paard & Pony over het voer van je dier druppelen.

Groene Leem Kruidenpasta kun je als een natuurlijke pleister aanbrengen die zowel goede stoffen aan de huid afgeeft als verlichting en verkoeling.

De huid is opgebouwd uit kleine vetdeeltjes: lipiden. Bij de aanmaak van nieuwe huid heb je voldoende bouwstenen nodig om een goede solide nieuwe huid te vormen die een goede barrière vormt tegen indringers van buitenaf. Je helpt van binnenuit de huid hiermee door middel van bouwstenen in de vorm van vetdeeltjes die allerlei processen in de huid helpen reguleren. Het product dat je hiervoor kunt gebruiken is Vis Omega voor Hond & Kat of Vega Omega voor Paard & Pony.

Samengevat de producten in stap 1 zijn: Scutellaria Tinctuur en Trias Omega over het voer en Groene Leem Kruidenpasta op de huid.
Deze producten gebruik je 3 weken, daarna ga je naar stap 2.

Stap 2
Kriebel en een geïrriteerde huid geven ook veel stress en dat zorgt voor aanmaak van cortisol. Dat is belastend voor de bijnieren als dat in grote hoeveelheden gemaakt moet worden.

Adaptonicum voor Hond & Kat of Paard & Pony kan de bijnieren ondersteunen.

Het product in stap 2: Adaptonicum.
Ook dit product geef je 3 weken, dan ga je naar stap 3.

Stap 3
In de TCM (Traditional Chinese Medicine) zien we de huid als uiting naar de buitenwereld en zien we ook een directe link met de lever. De lever heeft naast veel andere functies ook de functie om te reinigen. Als de lever het lichaam niet goed kan reinigen, kan dat zich uiten in de huid. Daarom is het logisch om ook de lever te ondersteunen als je de huid gezond wilt houden. Dat kan met Cynara Complex Hond & Kat en Paard & Pony.

En als laatste moet het immuunsysteem in balans zijn. 80% van de weerstand wordt bepaald in de darmen en daarvoor is een gezond microbioom nodig. De darmen en de huid staan in directe relatie met elkaar.

Om de darmgezondheid te ondersteunen hebben wij de Ultimaflor voor Hond & Kat en Paard & Pony.

Samengevat de producten in stap 3: doorgaan met Adaptonicum (uit stap 2) en aanvullen met Cynara Complex en Ultimaflor.

Stap 3 duurt 3 weken.

En dan verder
Na dit stappenplan zou de huid rustiger moeten zijn. Tijdens of na het stappenplan kun je ons altijd vragen voor advies via info@degroeneos.nl, we denken graag met je mee!

paard met kriebel

Het protocol voor de gevoelige huid is erop gericht snel verlichting te geven. Voor een meer structurele en uitgebreidere aanpak, zou je het kunnen opvolgen met het Darmprotocol.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!