• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Best of blogs 2019

Bij De Groene Os delen we graag onze kennis met alle dierenliefhebbers! We hebben dan ook weer heel wat op papier gezet voor je.

Omstreden onderwerpen

Een beetje blog is natuurlijk pas interessant om te lezen als het soms ook een beetje prikkelt en een gesprek op gang brengt.

Op Facebook was dat vooral te merken bij de blogs over vegan eten voor honden en katten. Daar heeft iedereen wel iets over te zeggen of een gevoel bij.

Een ander populair onderwerp was het eliminatiedieet bij honden. Te pas en te onpas wordt dit dieet ingezet, maar of het ook altijd werkt, dat is een tweede…

Dan is er nog een kruid waar de een groot fan van is en dat door de ander wordt verketterd: knoflook. Lees hier de feiten op een rij.

Kennisoverdracht

Over dieren raak je nooit uitgeleerd! Een van onze meest populaire paardenblogs gaat over de mogelijke oorzaken van singeldwang. Het kan een duidelijk signaal zijn dat je paard pijn heeft en misschien wel maagzweren.

Steeds meer mensen gaan bewust om met ontwormmiddelen en dat is maar goed ook. Hoewel heel nuttig, kunnen ze ook bijwerkingen geven. Hier lees je over ontwormen bij honden en katten (in 2018 hebben we al mythes over ontwormen bij paarden ontkracht)

Waar sommige mensen een wenkbrauw (of snorhaar) optrokken, was er herkenning bij anderen. Ik heb het natuurlijk over snorhaarvermoeidheid bij katten.

Konijnen

Nieuw zijn de blogs over konijnen, want ook die dragen we een warm hart toe.

Konijnen zijn een verhaal apart: ze zijn kwetsbaar en er wordt vaak onkundig met ze omgaan. Ze zijn een soort minipaarden qua spijsvertering. Ze moeten kunnen knagen, maar zijn ook weer geen knaagdieren. Om al deze kennis over te dragen schrijft konijnenexpert Chaja Beck-de Jong onze artikelen over konijnen. 2 onderwerpen die duidelijk aansloegen waren vaccinaties bij konijnen en vuurwerkstress bij het konijn.

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!